30 és 31 éves pár vagyunk. A gond az, hogy mindkét oldalról elszámoltatnak. Megoldás?
Ha a párom (F) szüleihez megyünk,aznap kezdődik a 'mikor jöttök haza?' Pontos időt kell mondani. Minap 'késtünk',jött a telefon,hogy az idő az idő,be kellene tartani,mikor pedig visszaértünk hozzájuk,'hivatták' őt,hogy beszédük van vele,ha azt mondtuk,hogy kilencre hazaérünk,akkor elvárják,hogy háromnegyed kilenckor ott legyünk,mi meg fél tízre értünk be. Kulcsa van a páromnak,azzal nincs gond. Ezt már én is kikértem magamnak.
Fél éve közös életünk van. Az én szüleimhez már pontosan ezért nem megyünk ottalvósra,de így meg telefonban számoltatnának el. Ha leteszem,legközelebb megy a visítós sírás anyám részéről. De az ő anyja ugyanez. Most haza akartam menni a 'késős' cirkusz után,de a párom nem engedte,hogy szerinte nem komoly. Pedig az anyja azt is mondta,hogy akkor pakoljunk,mert ebben a házban szabályok vannak. Gyerek még nincs,mindketten dolgozunk. Normális ez,mi ez az egész?
Ja, bocsi, én nem látok, hiszen írja a kérdező, hogy 30 és 31 évesek.
Ennyi idősen nem értem, miért kell szülőkkel lakni, és főleg miért kell hagyni, hogy beleszóljanak az életetekbe?
Addig rendben van, hogy minden családnak megvan az általuk kialakított életük, a szokásaik, stb, és ha a fiatalok ott laknak, akkor sok mindenben alkalmazkodni kell, de azért ez nagyon nagy túlzás, hogy az időtökkel is elszámoltatnak, meg akarják mondani mint egy 13 évesnek, hányra kell hazaérni.
Remélhetőleg van annyi eszetek, hogy szülőkhöz gyereket nem vállaltok.
"Az én városomban lakunk"
Na azért kérdeztem, mert ezt írtad:
"Az én szüleimhez már pontosan ezért nem megyünk ottalvósra"
Mért mennél a szüleidhez ottalvásra, ha ugyanabban a városban laksz?...
Persze van az az élethelyzet, én is aludtam ott, amikor beázás volt, meg felújítás, csak kérdeztem.
"Én már rég hazamentem volna,de ő nem akarja elrontani velük a viszonyt."
Ez nagyon nagy baj a párkapcsolat sorsa szempontjából, mert csak ha előbb elrontod a szüleiddel a viszonyt, leszel alkalmas párkapcsolatra, mert először saját magad mellé, azután a párod mellé kell állnod a szüleid ellenében. A szülők sose fogják hagyni ebben a társadalomban maradéktalanul, hogy önmagad légy, csak úgy lehetsz az, ha beáldozod a velük való jó viszonyt és feladod az ábrándot, hogy ők megadják majd neked, amit csak magadnak tudsz megszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!