Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van megoldás? (Pénzügyi gond)

Van megoldás? (Pénzügyi gond)

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, édesanyámmal élek és párommal. (Párom nemrég költözött hozzánk, nagyon messziről, ott ahonnan jött volt munkája, itt most nem tud keresni még fél évig, ezt most ne is ragozzuk tovább miért).

Amióta kiestem az iskolapadból csak tengődünk, közmunkáim voltak olykor. Édesanyám szintén közmunkában dolgozik ha hívják. Volt amikor 45 000-ből éltünk, éheztünk, ki akarták köttetni a gázt stb. adósságba kerültünk. Ha egyikőnknek volt közmunka az épp arra volt elég, hogy kifizessük a kifizetendőket és rendezzük a tartozásainkat. Olyan, hogy mindketten dolgozzunk ritkán volt. Akkor félretettünk, megbeszéltük mire gyűjtünk. Mindenen spórolunk/tunk, ha 5 ft-al olcsóbb a tejfel az egyik nagyáruházban ami a város másik szélén van, akkor ott vesszük. Nincs fodrász, kirándulás, szórakozás stb.

Amikor elmentem dolgozni nem éreztem, hogy dolgozom. Persze nem volt gyomorgörcs a számlák miatt, néha egy-egy jobb étel is becsúszott és számíthattam rá, hogy talán 2 hónap múlva összejön egy cipő ára. Nem éreztem azt a megkönnyebbülést amit mások, hogy megvettek egy chipset, vagy egy kapuchinot munka előtt. Minden pénz az utolsó forintig a közösbe ment. Nem fogtam, nem láttam. Úgy érzem kezdek becsömölni, hogy hiába dolgozom, vagy hiába nem. Annyira vágyom egy színházra vagy egy pizzára, egy moziba vagy egy discoba, egy kirándulásra, bármire. Kéregetnem kell édesanyámtól: - Anya, majd ha sok pénzünk lesz tudnál félretenni, kellene egy új nadrág."

Úgy érzem sosem "növök fel". Most véletlen úgy hozta a sors, hogy megint mindketten dolgozunk. Kicsit több jut így és szeretném ha én is költhetnék valamire, én is gyűjthetnék valamire. Ha megtehetném, hogy vegyek egy almát a piacon munka előtt. De nem tudom ezt, hogyan közöljem édesanyámmal. Szégyellem is magam, hogy miest jobban megy a sorunk, már "el akarom tőle szedni a pénzt", miközben ő sem költ egyébre, mint a "kötelezők kifizetésére". Nem tudom mit kellene tegyek, de felőröl ez az érzés. Felőröl amikor azt mondják nevetve, hogy ugyanmár nemigaz, hogy nem tudsz elmenni xy koncertre, nem egy nagy összeg, még ha kicsi is a fizetés. Én vágynék rá, de a másik oldalt ki érti meg?

Vannak mások hasonló helyzetben?

És kérlek ne azt mondjátok, hogy keressek rendes munkát, mert keresek...

2015. márc. 24. 11:40
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
85%
Hát azért 26 évesen csak kozmunkas tapasztalattal létezni. ...Érthető, hogy vannak vágyaid, de h egyszer nincs rá pénzed, akkor annyi. Miután a parod nem dolgozik, a te jövedelmed meg egyedül kevés, Anyaddal együtt tartjátok el. Nekem se tetszene, ha en tartanám el részben a lányom munknelkuli pasiját, a lányom meg relative szórni szeretne pénzt. Miért nem tud a párod munkát KERESNI?
2015. márc. 24. 11:49
 2/35 anonim ***** válasza:
78%
El se tudom képzelni mi oka lehet annak, hogy valaki félévig nem tud munkát keresni. Én elég jól keresek, de ha a férjem félévig nem dolgozna, bizony elég nagy bajban lennénk. Te miért nem keresel rendes munkát? Gyárakban szinte mindig van felvétel, nincs egy se a közeledben? Áruház ahová mehetnél feltöltőnek? Vagy takarítónak? Bárhova takarítani, fagyit árulni, napszámba, semmi?? Én elhiszem, hogy vágysz ezekre a dolgokra, de tudod, senkinek sem hull az ülébe, meg kell érte dolgozni. Persz, hogy nem jut semmire, ha nem is nagyon dolgoztok, miből legyen?
2015. márc. 24. 12:05
 3/35 anonim válasza:
78%
Teljes mértékben átérzem amit írsz! Én dettó ilyen helyzetben voltam! Én az érettségit most fogom befejezni 23 éves vagyok! Lementem az utolsó évben esti tagozatra mert nem volt pénzünk bérletre, reggelire, osztálypénzre, ballagásra! Annyira ciki volt hogy csak én tartoztam és a ballagó ruhámat sem tudtam kifizetni! Sokszor éhen mentem suliba, már rosszul voltam és szar volt látni ahogy mások előttem esznek vagy épp dicsekednek az új ruháikban! :( Vagy éppen elhívtak vásárolni barátnők és én magamnak sosem tudtam venni semmit! Nagyon rossz volt az életvitelünk!Elterveztem hogy majd én valahogy keresek munkát, nem hittem el a szüleimnek hogy nem találnak semmi melót! És basszus 4 gyárból sehová nem vettek fel, már csak azért sem mert vidékről jártam volna! Ezt nem is tudom leírni mennyire fájó időszak volt 3 évvel ezelőtt! Most már jobb a helyzetünk, anyukámnak van egy jól fizető állása a városban, apukámnak nincs, én különköltöztem a párommal egy ifjúsági lakásba így tudunk gyűjtögetni is! Nagyon nehéz, de másképp látom a dolgokat! Mindent megbecsülök, bárminek örülök! De azt az időszakot senkinek sem kívánom!!! Nagyon durva volt!
2015. márc. 24. 12:05
 4/35 anonim ***** válasza:
90%

Két kiut van ebből.

1. tanulás. Akkor értékesebb lesz a munkád, s több lesz a pénzed.

2. Ha beiratkozol az élet iskolájába. Magyarul: seftelés.

Illetve asszem pont ez nem a magyar de a lényeget összefoglalja.

2015. márc. 24. 12:15
 5/35 anonim ***** válasza:
55%

1.

Ha veszel egy almát magadnak, akkor gondolj anyukádra, neki is vegyél almát, vagy valami hasznos kaját, amivel ki tudod őt segíteni.

2.

Zenét hallgatni interneten is lehet. Ha már internen írtál, akkor gondolom, ez a "luxus" mégiscsak megvan.

3.

Bulit otthon is csinálhatsz a barátaiddal, közöld, hogy mindenki dobja be a közösbe a pénzt, aztán lesz kaja meg pia.

4.

A hajadat magad is vághatod, ehhez nem kell fodrászhoz menni. És vannak olcsó festékek is, amivel be is festheted a hajadat. Ehhez sem kell külön drága fodrász.

5.

Kirándulás: valószínűleg a lakásotoktól nem messze is van valami kirándulóhely, ahová el lehet menni busszal, vagy biciklivel szalonnát sütni, ilyesmi.

6.

Turkálóból is nagyon szépen ki lehet öltözködni, senki nem mondja meg, azokról a ruhákról, hogy turkálósak.

7.

Csipsz, kapuccsíno felejtsd el. A legolcsóbb kávé is megteszi, amit a boltból lehet kapni és lefőzni. Viheted magaddal egy kisüvegben.

8.

Pizzát magad is csinálhatsz, nem kell megvenni a drága kifőzdéből, ahol még jól sem laksz vele.

9.

Mozi helyett ott az internet, millió filmet megnézhetsz rajta, ezért nem kell drága moziba menni.

10.

Ezek után mi a problémád???

Ja, hogy szeretnél akkor is nagylábon élni, amikor nem lehet? Sajnos ez van, és nem vagy egyedül.

2015. márc. 24. 12:17
 6/35 anonim ***** válasza:
77%
5-ös vagyok. Csipszet magad is tudsz csinálni: hámozzál meg fél kiló krumplit. Tegyél fel zsírt vagy olajat forrósodni. Vegyél elő egy uborka reszelőt. Reszeld le vele a krumplit. Ha kész, egy maréknyit óvatosan tegyél bele a nagyon forró olajba. Villával szedd szét, hogy ne tapadjanak össze. Másodperceken belül kiszedheted egy fém szűrővel. Egy fél kiló ilyen csipsszel 3 ember jól is lakik. És mennyibe kerül? Körülbelül 100 forintba. Minek ehhez drága bolti csipszet venni? Úgy sem laksz vele jól egy zacskóval.
2015. márc. 24. 12:27
 7/35 anonim ***** válasza:
92%

Nem tudom miért lett 5ös lepontozva... Na mindegy.

Kérdező egy nagyon lényeges dolgot kihagytál: milyen végzettséged van? Ez 8 általános? Vagy érettségi? Mások több szakmával nem találnak munkát, szóval akinek végképp semmi végzettsége (vagy alapja és egy jó ötlete vállalkozáshoz), az kb el is áshatja magát.

Ezenkívül még ami megütötte a szemem. Minek költöztetted a nyakatokra a pasidat úgy, hogy tudtad, hogy fél évig nektek kell majd eltartani? Miért nem ért rá fél évvel később? Vagy, és ezt egyszerűen földolgozni nem tudom, miért nem te költöztél oda ahol neki van állása? Lehet ott te is találtál volna valamit.

2015. márc. 24. 12:56
 8/35 anonim ***** válasza:
78%
7-es! Azért lettem lepontozva, mert olcsó megoldásokat találtam! :) Csak hát ez a fiatal nemzedéknek ciki :)) Nos, majd megtanulnak spórolni, ahogy mi is megtanultunk a saját kárunkon.
2015. márc. 24. 13:02
 9/35 anonim ***** válasza:
100%
Ez a fél év nagyon rosszul hangzik. Ha lejár, gondolom, nem fognak kapkodni utána.
2015. márc. 24. 13:09
 10/35 anonim ***** válasza:
72%
Teljesen igaza van az 5-ösnek!
2015. márc. 24. 13:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!