Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülő köteles legalább lelkiek...

Szülő köteles legalább lelkiekben támogatni a gyerekét amíg él? És a szobáját fenntartani?

Figyelt kérdés
Mert szerintem igen. Én nem járultam hozzá ahhoz, hogy megszülessek, meg se lettem kérdezve. Én ilyen fogyatékosszerű vagyok és nem tartom fernek, hogy nem volt rá lehetőség, hogy hozzászólhassak a dologhoz... Nem tehetek róla, ilyen a gondolkodásom.

2015. ápr. 9. 12:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%

Nem nem kötelesek.

Mit jelent az hogy fogyatékosszerű?-mert egy fogyatékos ilyet magáról nem mond, egy ép ember meg ha ilyet mond magáról, akkor ott komoly baj van.

2015. ápr. 9. 12:45
 12/24 anonim ***** válasza:
73%
És milyen "fogyatékosszerű" vagy?
2015. ápr. 9. 12:46
 13/24 anonim ***** válasza:
29%
A kérdezőnek ez már a sokadik kérdése. A régebbi leírások alapján kicsit szerencsétlen család, és ő magát érzi fogyatékosnak, mert tehetetlenek mind, nem tudtak kitörni valami jobb irányba. Ámbár a kérdező még megtehetné.
2015. ápr. 9. 12:49
 14/24 anonim ***** válasza:
42%
Szegény, hát persze hogy nem tehetsz róla, de azért még megpróbálhatnál változtatni a "gondolkodásmódodon", nem kell, hogy mindig "ilyen" legyen.
2015. ápr. 9. 12:51
 15/24 anonim ***** válasza:
66%

"Én ilyen fogyatékosszerű vagyok"

Bakker de jot röhögtem ezen :-DDDDDDD

2015. ápr. 9. 12:51
 16/24 anonim ***** válasza:
66%
"Én nem járultam hozzá ahhoz, hogy megszülessek, meg se lettem kérdezve" - hát izé.. dehogynem.. nagyon nyomultál ám kifelé abból szűk helyből, mohón zabáltál, hogy nagy lehess- próbáld most már felnőve értelmesen alakítani az életed, tanulj, dolgozz, és legyél önálló. Majd támogasd "lelkiekben " szüleidet, akik valamiért nem tudták neked ezeket elmondani.
2015. ápr. 9. 12:52
 17/24 anonim ***** válasza:
26%
Hány éves a kérdező? Miért kell egy kérdést lepontozni? Aki(k) lepontozta(k) az tudja, hogy mi az, hogy fogyatékosszerű??
2015. ápr. 9. 12:52
 18/24 anonim ***** válasza:
55%

Azt gondolom, hogy amíg ő nem panaszkodik, addig érdemes elgondolkodni azon, hogy nekünk van-e jogunk hozzá:

https://www.youtube.com/watch?v=HFmQTT87nmc

"Fogyatékosszerű"? Akármibe lefogadom, hogy több esélyed van a normális életre, mint a legtöbb embernek, csak nem szeded össze magad, mert könnyebb anyádék nyakára terhelni a felelősséget, mint összeszedni magad és irányítani a saját életed.

2015. ápr. 9. 12:54
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem köteles. Persze szép dolog. De ehhez szerencse is kell, olyan szülőkhöz születni.

A szobád fenntartását nem értem. A nagyszüleidnek meg a szüleid szobáját kellene fenntartani? Nálunk például két szoba jutott a gyerekekre, én voltam a legidősebb. Kaptam külön szobát, a testvéreim pedig együtt laktak. Amikor elköltöztem, a húgom rögtön átköltözött a szobámba. Szerintem ez normális, igénye volt rá. Elég nagy butaság lett volna, ha ketten egy szobában maradnak, amikor a másik meg ott áll üresen... sőt továbbmegyek, azóta felnőttünk. A házban a szobák nem egyforma méretűek, nem az egyikben dupla ágy van (egy időben ez funkcionált szülői hálóként), a másikban két külön ágy, a harmadikban mindkettő. Ha hazamegyünk, gyakran jön valamelyikünk vagy akár mindkettőnk barátja, és olyankor gyakran jön a nagybátyám is, hogy lásson minket. Mindig az aktuális felállástól függően osztjuk be, hogy ki hol aludjon..

2015. ápr. 9. 15:26
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Lelkiekben támogatni? Ez oda-vissza igaz. A szobát nem kell fenntartani. Te tartasz fenn szobát anyádnak?
2015. ápr. 9. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!