Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolják azt válás után hogy csak anyukának kell a gyerekek miatt nagyobb lakást fenntartani?
Sokszor olvasom itt azt h apukának mennyivel könnyebb válás után. Kifizeti a gyt-t,a maradékból vígan el van,elég neki csak szobát bérelni,míg anyukának rendes lakást kell fenntartani.
Én is elvált apa vagyok. 120.000FT-os fizumból fizetek a két gyerekre 30 ezer gyerektartást. A volt feleségem szerint ez édes kevés. Tudom én is,de miért nem veszi figyelembe hogy meg kell élnem?
Ő is kb 120.000 ezret keres,plussz az adó kedvezmény 20.000 a két gyerekre,a családi pótlék 28 ezer ft,valamit a gyerektartás 30.000 FT.
Ez 198.000 FT,ami 3 fele osztva valóban kevesebb mint ami nekem megmarad.
Igen a feleségem is albérletben él mint én. 40 plussz rezsi,a fűtési szezonban kb 70.000 FT, amúgy 60.000 FT. Nem,nem akarok túrkálni az exem pénztárcájában,de tudom,mivel én is ott laktam.
Ezzel szemben én a maradék 90.000FTomból bérlek egy 1,5 szobás lakást,60 ezerért összesen. És nem,sajnos nem találtam olcsóbbat. Amit a volt feleségemmel együtt béreltünk lakást azzal szerencsénk volt nagyon,a tulaj évek óta nem emelt,örül h évek óta rendes bérlői vannak. De az elmúlt években felmentek az ingatlan árak, 40 ezerért max csak egy szobát tudok bérelni,amiben vagy már benn a rezsi is,vagy a lakótársak miatt nagyon minimális a rezsi.
Mikor elváltunk és elköltöztem,eleinte csak szobát béreltem,hogy a kauciót össze tudjam spórolni. De ott a gyerekek nem akartak soha ott aludni. Nem is nagyon volt hely, és a lakótársaimnak már az se tetszett h ott játszanak a szobámban.
Szeretem a gyerekeimet,nem akarok sz.ar apa lenni h csak reggeltől du-ig vannak velem. Mikor még nem tudtak hol aludni a gyerekek,elhoztam őket szombat reggel 9kor,és este 8ra hazavittem őket. Másnap már nem hozhattam el őket,hiába vasárnap du 5ig(péntek du 5től kezdödött amúgy) tart a láthatás,exem arra hivatkozott h hagyjam őket másnapra tanulni,ne hurcolásszam őket már. 1-2 órára azért be engedett a lakásba.
Szóval nagyon bosszant ez a dolog mikor írják h apukának elég csak szobát bérelnie válás után. Igen,annak akit nem érdekel a gyereke igen. De itt azokat is leírják akik szeretik a gyereküket.
Én a maradék pénzemből gyakorlatilag vajas kenyéren élek,hogy mikor jönnek a gyerekeim tudjak nekik húst,tejet,zöldságet,gyümölcsöt enni.
Párkapcsolatom nincs,mivel a maradék pénzemből nem akarok arra költeni h ismerkedni járjak,azt a gyerekekre is költhetem ha már ilyen kevés gyt-t tudok fizetni.
És nem mellesleg pl a munkahelyemen is a nők lúzernek tartanak,elvált apa vagyok,a gyatyám ráment a válásra,ki akar eltartani egy férfit? Többször halottam vissza h ezt pletykálják a hátam mögött
Milyen érdekes, hogy a sok elvált, véresszájú anyatigris erre a kérdésre nem tud/nem akar válaszolni. :)
Én megértelek kérdező és szerintem maximálisan igazad van. Csak sajnos a döglött kutya sem veszi figyelembe, hogy egy normális apuka, akit érdekelnek a gyerekei, nem "éli világát" kedve szerint a válás után, ahogy sokan gondolják. Szerintem egy elvált apukának ugyanolyan nehéz boldogulnia, mint agy elvált anyukának. Persze több teher hárul az anyára, mert nála vannak többet a gyerekek, de azt gondolom, ezt kompenzálnia kellene a ténynek, hogy lényegesen több időt tölthet a gyerekeivel az apukánál. Csak a folyamatos siránkozás közben az anyukák erről hajlamosak elfeledkezni.
És mindezt nőként írom.
Keves a penz a legtobb helyen
En csak azt nem ertem, hogy miert van az az elvaras, hogy no vagy ferfi eljen egy szobaban, meg ha gyerekek nincsenek is.
Milyen elet ez?
2. A gyerekeim is igénylik azt h velem lehessenek és ne csak délelőttől estig egy napra.
Írtam h exem hiába van péntek du 5től vasárnap 5ig láthatásom,pénteken nem engedi h elvigyem őket pár órára,szombaton ne menjek túl korán mert alszanak,vasárnap pedig csak déleött pár órát maradhatok velük.
Ezt több mint fél évig csináltam,és nekem is elég rossz volt. A gyerekeim míg csak szobát béreltem,nem akartak ott aludni. Nem is volt nagyon hely,a lakótársaimnak az se tetszett h hétvégente a gyerekeim ott vannak,nem tudnak pihenni hiába nem voltak hangosak.
Nem vagyok s.ar apa,szeretnék a gyerekimmel a válás ellenére időt tölteni.
Ja, és még annyit: általában válás után az anyuka marad a közös lakásban/kedvező árú albérletben a gyerekekkel. Persze akkor, ha normális az apuka, mert nyilván belátja, hogy neki egyedül könnyebb elköltöznie.
És számoljunk azzal, amit a kérdező írt, hogy mondjuk mindketten 120ezret keresnek. Oké, hogy az apuka elköltözésével a 240helyett 120ból kell megélnie az anyukának a gyerekekkel. De amit az elvált nők előszeretettel mondogatnak, hogy a gyerekek miatt milyen iszonyú magas a rezsi, nos, a havi rezsi az apuka elköltözésével kb havi 30ezerrel kellene hogy csökkenjen (mert ennyit szoktak számolni egy gyerek havi rezsijére, legyen akkor apukáé is ennyi). Tehát így kevesebb az anyuka havi kiadása. Plusz ehhez jön hozzá a "semmire se elég" gyerektartás, és az a tény, hogy alapesetben is a gyerekek legalább havi 4-5 napot apánál töltenek. Azokra a napokra szintén kevesebb a kiadás, mert kevesebb ugye a rezsi meg a kaja. Illetve kiesnek anyuka kiadásai közül azok az összegek is, amit apuka magára költene mondjuk negyedévente, ha még együtt élnének pl fodrász, gyógyszer, ruha, stb.(Plusz ugye anyukáé a családi pótlék meg az adókedvezmény, de azt most ne keverjük ide.)
Ezt valahogy sosem számolják bele a nők a havi mérlegbe. Nme azt akarom mondani ezzel, hogy az elvált anya kb ugyanott van egy fizetésből a gyerekeivel, mintha az apával élnének két fizetésből, de azért nem is annyira tragikus a helyzet, ahogy azt az anyukák beállítják.
Igen, 71%os! Én se gondolom úgy h azért olyan sz.ar lenne anyukának. Elhiszem,és tudom h nehéz de én se vagyok olyan hű de ó helyzetben.
És felmegy a pumpa mikor azt mondják h béreljek egy szobát,és 30-40 ezerért,és a többiből élhetek mint a kiskirály. De milyen áron? Hogy még ennél is kevesebbet lehetek a gyerekeimmel?
Meg ha csak szobát bérlek,a mai világban van olyan nő aki össze áll egy elvált pasival,akinek még egy rendes albérletbe se sincs pénze? Még igy sincs senki aki összejönne velem.
55%os
Nem érzem ezt problémának,úgymond beletörődtem a helyzetbe már.
De nagyon bosszant h egyesek úgy vélik h csak az anyukának kell a nagyobb lakást a gyerekek miatt fenn tartani. Meg két gyerekre édes kevés a 30 ezer ft. Adnék többet ha tudnék. DE nem megy,ezt az összeget én magam ajánlottam fel a biróságon ahol elfogadták,mert a fizetésem 40%a két gyerekre nem ennyi lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!