Többgyerekesek, ahol a nagyobb már 8-10 éves, vagy afölött van, mennyit bíztok rá? Mennyit segít és mi a dolga a kisebb gyerekek körül?
Szia!
Nálunk 4 gyerkőc van, 10, 7, 3 és 3 heteek.
Nálam elv az, hogy nem azért vannak a tesók, hogy egymára vigyázzanak és helyette foglalkozzanak a kisebbekkel. Ez az én dolgom, így semmit olyant nem kell csinálniuk, amiket ők nem szeretnének.
Sokat játszanak a kisebbel a nagyok kérés nélkül csupán élvezetből, szórakozásból. És a legkisebbet is imádják, így ha pár percre oda kéne figyelni rá, mert pl. megcsinálom a fürdővizét, akkor máris ugrik valaki. De ha épp nincs kedvük, akkor megoldom másképp.
2-es vagyok
a nagyobbak egyébként sokmindenben segítenek, pl. elkészítik a reggelit, vagy ma pl. a 7 éves kislányom megfürdette a 3 éves öcsit, megtörölte és fel is öltöztette pizsibe :). Sokmindent rájuk lehet bízni, igazán gondoskodóak.
A 10 éves nagyfiamat már bevonom a vasárnapi főzésbe is, mert szeretném, ha tudna valamennyre főzni, így ő pucolja a zöldséget, krumplit és szeret panírozni. Tud palacsintát sütni és a sült virsli a specialitása :).
Nàlunk 12 , 10 èves lànyok ès 2 èves fiù. A nagyktól annyi segìtsèget vàr
ok el amennyit kistesò nèlkül is elvàrnèk. Sajàt szobàjukat rendben tartani, szemetet kivinni, megterìteni ès leszedni az asztalt. Ha szeretnènek jàtszanak , foglalkoznak a kicsivel, de nem vàrom el tôlük.
Köszönöm.
Azért kérdeztem, mert én is úgy gondolom, hogy a kistesó nélkül is van élete, azt kérem, amit amúgy is elvárnék. De szereti, szeret vele játszani. Olykor megkérem, hogy amíg elmosogatok, figyeljen rá, meg ilyesmi, de megpróbálom a függetlenségét tiszteletben tartani. Anyósom mesélte, hogy a legnagyobb lánya mennyire be volt fogva a kisebbek körül, gyakorlatilag az egész délutánja róluk szólt. Elmenni értük, tanulni velük, kaját csinálni nekik...Én ezt ellenzem, ők az én gyerekeim, nem az ő dolguk gondoskodni egymásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!