Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért gondolják azt válás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolják azt válás után hogy csak anyukának kell a gyerekek miatt nagyobb lakást fenntartani?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom itt azt h apukának mennyivel könnyebb válás után. Kifizeti a gyt-t,a maradékból vígan el van,elég neki csak szobát bérelni,míg anyukának rendes lakást kell fenntartani.

Én is elvált apa vagyok. 120.000FT-os fizumból fizetek a két gyerekre 30 ezer gyerektartást. A volt feleségem szerint ez édes kevés. Tudom én is,de miért nem veszi figyelembe hogy meg kell élnem?

Ő is kb 120.000 ezret keres,plussz az adó kedvezmény 20.000 a két gyerekre,a családi pótlék 28 ezer ft,valamit a gyerektartás 30.000 FT.

Ez 198.000 FT,ami 3 fele osztva valóban kevesebb mint ami nekem megmarad.

Igen a feleségem is albérletben él mint én. 40 plussz rezsi,a fűtési szezonban kb 70.000 FT, amúgy 60.000 FT. Nem,nem akarok túrkálni az exem pénztárcájában,de tudom,mivel én is ott laktam.

Ezzel szemben én a maradék 90.000FTomból bérlek egy 1,5 szobás lakást,60 ezerért összesen. És nem,sajnos nem találtam olcsóbbat. Amit a volt feleségemmel együtt béreltünk lakást azzal szerencsénk volt nagyon,a tulaj évek óta nem emelt,örül h évek óta rendes bérlői vannak. De az elmúlt években felmentek az ingatlan árak, 40 ezerért max csak egy szobát tudok bérelni,amiben vagy már benn a rezsi is,vagy a lakótársak miatt nagyon minimális a rezsi.

Mikor elváltunk és elköltöztem,eleinte csak szobát béreltem,hogy a kauciót össze tudjam spórolni. De ott a gyerekek nem akartak soha ott aludni. Nem is nagyon volt hely, és a lakótársaimnak már az se tetszett h ott játszanak a szobámban.

Szeretem a gyerekeimet,nem akarok sz.ar apa lenni h csak reggeltől du-ig vannak velem. Mikor még nem tudtak hol aludni a gyerekek,elhoztam őket szombat reggel 9kor,és este 8ra hazavittem őket. Másnap már nem hozhattam el őket,hiába vasárnap du 5ig(péntek du 5től kezdödött amúgy) tart a láthatás,exem arra hivatkozott h hagyjam őket másnapra tanulni,ne hurcolásszam őket már. 1-2 órára azért be engedett a lakásba.

Szóval nagyon bosszant ez a dolog mikor írják h apukának elég csak szobát bérelnie válás után. Igen,annak akit nem érdekel a gyereke igen. De itt azokat is leírják akik szeretik a gyereküket.

Én a maradék pénzemből gyakorlatilag vajas kenyéren élek,hogy mikor jönnek a gyerekeim tudjak nekik húst,tejet,zöldságet,gyümölcsöt enni.

Párkapcsolatom nincs,mivel a maradék pénzemből nem akarok arra költeni h ismerkedni járjak,azt a gyerekekre is költhetem ha már ilyen kevés gyt-t tudok fizetni.

És nem mellesleg pl a munkahelyemen is a nők lúzernek tartanak,elvált apa vagyok,a gyatyám ráment a válásra,ki akar eltartani egy férfit? Többször halottam vissza h ezt pletykálják a hátam mögött

2015. febr. 8. 10:23
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
71%
Sőt, ha nem mondtál volna le a gyerekeidről, hanem kérted volna a közös felügyeletet, akkor még gyt-t se kellene fizetned.
2015. febr. 8. 13:43
 32/40 A kérdező kommentje:

Soha nem mondtam le a gyerekekről. Harcoltam értük,kértem az exemet hogy egyezzünk meg közös felügyelet,nála is nálam is ugyanannyi időt legyenek. De ő nem ment bele.

És mikor váltunk a bíró sem állt mellettem. Akkor mikor volt a tárgyalás,még csak szobát tudtam bérelni,és azt hozta fel a bíró h én nem tudok a gyerekeknek megfelelő lakhatást biztosítani.

2 évvel késöbb újra megpróbáltam,mikor már volt albérlet. De akkor meg azért utasította el a kérelmet,mert nem érdekük a gyerekeknek h két laki életet éljenek,egyszer,itt,egyszer ott.

2015. febr. 8. 13:59
 33/40 anonim ***** válasza:
0%
Másfél szoba helyett ha minigarzont bérelsz olcsóbban jössz ki,és bőven elég még akkor is amikor ott vannak a gyerekeid. Hét közben amikor nincsenek ott veled a gyerekek,tudnál plusz munkát vállalni,újságkihordástól kezdve bármit.Esetleg estin tanulhatnál,hogy később jobban fizető állásba tudj elhelyezkedni,a gyerekeidet is többel tudnád támogatni,és Neked is emelkedne az életszínvonalad,még új kapcsolatra is jutna pénzed.
2015. febr. 8. 14:09
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudom hol élnek itt egyes embernek...Budapesten egyetemi diplomával keresek ennyit,egy kutatólaborban vegyészként...Kicsit off,de kiakadtam,azon,hogy itt azzal jönnek a kérdezönek,hogy milyen kevés a fizetése...Egy ismerösöm mentözik 90 ezret visz haza,akkor ö ássa el magát?Ja persze tudom itt a Gyk-n mindenki programozó,meg mérnök és fél millát keres...
2015. febr. 11. 14:36
 35/40 anonim ***** válasza:
23%
Az eü. soha nem fizetett jól,nem is családos embereknek való,mondom ezt úgy,hogy ápolónő vagyok a volt férjem meg betegszállító.
2015. febr. 11. 20:25
 36/40 anonim ***** válasza:
47%

Ebben lehet valami,de az eü-n kívül még rengeteg alulfizetett akár diplomás szakma van(pl tanár ami pont ideális család mellet,ha nem csak az anyagiakat nézzük).Szerintem ma magyarországon sokkal több az olyan munkhely ahol 120 e körül(vagy sajnos az alatt) keresnek az emberek mint ahol többet...

Csak valahol a GYK-n nemigen jelenik meg ez a réteg,mert itt vagy a mélyszegénység határán élők sírnak,vagy a 200 nettó felett keresők döngetik a mellüket.Valahogy a haranggörbe középső tartománya nemigen képviseltei itt magát...Bár felteszem azért sok a kamus is...

2015. febr. 11. 23:46
 37/40 anonim ***** válasza:
100%
Én is 120-130-at viszek haza, raktárban dolgozom, általában akikkel beszélgetek és ilyen a munkakör mind ennyit visznek. Bár volt , hogy férjem egy menő autó kereskedésnél dolgozott raktárban és 60-at kapott...kihasználják , hogy nem tudnak az emberek ugrálni...
2015. ápr. 29. 19:22
 38/40 mi a fene ***** válasza:
Teljesen megértelek, de osztom a 33-as véleményét.Ez a két gyerek már megvan, ezzel a problémával együtt kell élni.A gyerekeket se irigylem, az állandó hurcolászás megviselheti őket ebben igazat adok a nejednek.türelem, pár év, és nagyok lesznek egyszerűbb lesz az élet.
2015. ápr. 29. 20:53
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom,nekem az elvált apuka ismerőseim élnek mint Marci hevesen,igaz ők jóval többet keresnek,de állandóan buliznak,meg csajoznak.Nekem elkeserítő ezt látni,bár házas nő vagyok,hogy sok helyen ennyit érünk,hogy a pasi lelécel,anyuka meg kínlódhat míg a hapsi vígan bulizik meg éli világát.

De van kivétel.Emberileg te sokkal többet érsz a szememben mint a fent említett apukák.Bár tudom ez nem vigasztal...

2015. ápr. 30. 14:27
 40/40 anonim ***** válasza:
egy ujabb pasi akit sajnálni kell...
2016. aug. 14. 01:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!