Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért gondolják azt válás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolják azt válás után hogy csak anyukának kell a gyerekek miatt nagyobb lakást fenntartani?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom itt azt h apukának mennyivel könnyebb válás után. Kifizeti a gyt-t,a maradékból vígan el van,elég neki csak szobát bérelni,míg anyukának rendes lakást kell fenntartani.

Én is elvált apa vagyok. 120.000FT-os fizumból fizetek a két gyerekre 30 ezer gyerektartást. A volt feleségem szerint ez édes kevés. Tudom én is,de miért nem veszi figyelembe hogy meg kell élnem?

Ő is kb 120.000 ezret keres,plussz az adó kedvezmény 20.000 a két gyerekre,a családi pótlék 28 ezer ft,valamit a gyerektartás 30.000 FT.

Ez 198.000 FT,ami 3 fele osztva valóban kevesebb mint ami nekem megmarad.

Igen a feleségem is albérletben él mint én. 40 plussz rezsi,a fűtési szezonban kb 70.000 FT, amúgy 60.000 FT. Nem,nem akarok túrkálni az exem pénztárcájában,de tudom,mivel én is ott laktam.

Ezzel szemben én a maradék 90.000FTomból bérlek egy 1,5 szobás lakást,60 ezerért összesen. És nem,sajnos nem találtam olcsóbbat. Amit a volt feleségemmel együtt béreltünk lakást azzal szerencsénk volt nagyon,a tulaj évek óta nem emelt,örül h évek óta rendes bérlői vannak. De az elmúlt években felmentek az ingatlan árak, 40 ezerért max csak egy szobát tudok bérelni,amiben vagy már benn a rezsi is,vagy a lakótársak miatt nagyon minimális a rezsi.

Mikor elváltunk és elköltöztem,eleinte csak szobát béreltem,hogy a kauciót össze tudjam spórolni. De ott a gyerekek nem akartak soha ott aludni. Nem is nagyon volt hely, és a lakótársaimnak már az se tetszett h ott játszanak a szobámban.

Szeretem a gyerekeimet,nem akarok sz.ar apa lenni h csak reggeltől du-ig vannak velem. Mikor még nem tudtak hol aludni a gyerekek,elhoztam őket szombat reggel 9kor,és este 8ra hazavittem őket. Másnap már nem hozhattam el őket,hiába vasárnap du 5ig(péntek du 5től kezdödött amúgy) tart a láthatás,exem arra hivatkozott h hagyjam őket másnapra tanulni,ne hurcolásszam őket már. 1-2 órára azért be engedett a lakásba.

Szóval nagyon bosszant ez a dolog mikor írják h apukának elég csak szobát bérelnie válás után. Igen,annak akit nem érdekel a gyereke igen. De itt azokat is leírják akik szeretik a gyereküket.

Én a maradék pénzemből gyakorlatilag vajas kenyéren élek,hogy mikor jönnek a gyerekeim tudjak nekik húst,tejet,zöldságet,gyümölcsöt enni.

Párkapcsolatom nincs,mivel a maradék pénzemből nem akarok arra költeni h ismerkedni járjak,azt a gyerekekre is költhetem ha már ilyen kevés gyt-t tudok fizetni.

És nem mellesleg pl a munkahelyemen is a nők lúzernek tartanak,elvált apa vagyok,a gyatyám ráment a válásra,ki akar eltartani egy férfit? Többször halottam vissza h ezt pletykálják a hátam mögött

2015. febr. 8. 10:23
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
2%

"És nem írtam azt sehol egy szóval se h nagyvárosban dolgozok."

Nem nagyváros és mégis 60-ért bérelsz?

Mi nagyvárosban 50-ért 2 szobás, tégla, belvárosi lakást. És nem volt szerencsénk, dögivel van ilyen.

2015. febr. 8. 12:41
 22/40 A kérdező kommentje:

Igen,60 ezerért bérlem,de ebbe benn van minden. Nem tartom olyan soknak ezt az összeget érte,főleg ott ahol én élek.

Ennél horribilis árak is vannak.

2015. febr. 8. 12:45
 23/40 anonim ***** válasza:
10%

Benne van minden???

Akkor miért is sírsz a költségeken? Ezek szerint kevesebbet fizetsz lakhatásra, mint az exnejed!

2015. febr. 8. 13:03
 24/40 anonim ***** válasza:
22%

Es az ex-nejnek 78 ezerrel tobb a bevetele.

Gondolkozz, elottemlevo. Apukanak marad 30 ezer, hogy megeljen. Jovore mar vaja kenyerre sem lesz eleg.

2015. febr. 8. 13:07
 25/40 anonim ***** válasza:
7%

Minimum annyival több is a kiadása, de valószínűbb, hogy JÓVAL TÖBB.

Az a 30 ezer, amit az apa ad mindössze a gyerekek iskolai étkeztetését és max. a bérletüket finanszírozza.

2015. febr. 8. 13:12
 26/40 anonim ***** válasza:
22%

Viszont egy anyukanak, vagy akar apukanak, ha gyerekeket akarja nevelni, azt akarja, hogy vele maradjanak, akkor szamolni is kell az extra kiadasokra nem? Nem ugy van az, hogy majd a masik fel fog mindent fizetni.

Ennek ellenere, ez az apuka, akr sokkal tobbet adni, de ha nincs, akkor nincs!

2015. febr. 8. 13:15
 27/40 A kérdező kommentje:

Nem sírok a költségeken egyáltalán.

Csak nagyon idegesítő h nagyon sokan azt hiszik h az elvált apák élnek mint Marci hevesen,elég nekik csak egy szobát bérelni. Egy felelős apa,nem teheti meg.

Ha az apa nevelné a gyerekeket,akkor az anya sem tehetné meg h csak egy szobát bére h több pénze maradjon. Aki szereti a gyerekét az szeretne velük a válás ellenére minél több időt tölteni,és ezt ha csak szobát bérel nem teheti meg.

2015. febr. 8. 13:18
 28/40 anonim ***** válasza:
7%
hát pusztán ebből a kommentből gondoltam, hogy nagyárosban dolgozol "nem költözök haza mivel vidéken még ennyit sem keresnék". Nos igen nem volt lehetőséged lakást venni mert fiatal voltál, de akkor miért is vállaltál gyereket a semmire? Azért értelmetlen azon polemizálni, hogy a férfinek vagy a nőnek rosszabb, mert jó esetben egyiknek sem kellene annak lennie, ha lenne jó munkád, és nem csak tengődnél. szar helyzetből még szarabba kerültél, amiből nincs is lehetőséged kimászni, ennek oka pedig abban keresendő, hogy eleve elrontottad az életes, erre vezethető vissza minden, és ez a probléma forrása. Egyébként szobában élni, főiskolás vagy egyetemistaként ok de felnőtt emberként hova vezet? Milyen élet ez kilátás nélkül? Hiszen a keresetéből kajára nem fog telleni.
2015. febr. 8. 13:19
 29/40 A kérdező kommentje:

Persze,főiskolásként még ok a szoba bérlés,de elvált apaként ahogy az anya sem,én sem tehetem meg h csak szobát béreljek. Erről szól a kérdésem is.

Hogy miért gondolják azt h csak az anyának kell nagyobb lakást fenntartani a gyerekek miatt válás után? Az apukának ezt ugyanúgy meg kell tennie.

És nekem is ugyanolyan nehéz mint a volt feleségemnek. Amikor itt vannak a gyerekek,én is főzök nekik,tanulok velük,a ruháikat is kimosom,nehogy már azt mondja exem hogy koszosan viszem őket vissza. Ha beteg vmelyik,elviszem orvoshoz,kiváltom a gyógyszerét. Jó apa vagyok szerintem attól függetlenül h nem tudok annyi gyerektartást fizetni mint ami ténylegesen fedezi a gyerekek dolgait.

Én mondok le dolgokról,csak hogy mikor itt vannak tudjak húst,gyümölcsöt,zöldséget venni nekik.

Nem gondolom h mi lettünk volna az egyetlen pár akik albérletben vállaltak gyereket. Csak amig ketten voltunk két fizetésből tartottunk fenn egy lakást,most mindkettőnknek fenn kell tartani egy lakást,és nekem is nehéz. Utálom mikor sz.ar apának vagyok ki kiáltva mert kevés a gyt,meg mikor azt mondják béreljek 20 ezerért egy szobát és hasonló szöveg,h az anyukára mennyivel több teher hárul. Attól h ő neveli a gyerekeket,vele annak többet,én is kiveszem a részem a nevelésből,anyagilag és természetben is. Ha nem is táppénzre,de szabadságra ha anyuka szól elmegyek h vigyázzak a gyerekre.

Szerintem a normálisabb apák ezt mind megteszik a gyerekeikért amit én. És felháborító ahogy itt szidják az elvált apákat,és sajnáltatják az anyukákat. Az apáknak is ugyanolyan nehéz

2015. febr. 8. 13:36
 30/40 anonim ***** válasza:
57%

Nem ugyanolyan nehéz.

Akkor lenne az, ha UGYANANNYI időt töltenél velük, ha UGYANANNYI időben gondoskodnál róluk.

Te a kevesebb időbefektetést és gondoskodást látod ugyanannyira megterhelőnek, amit a volt nejed "főállásban" végez.

2015. febr. 8. 13:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!