Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi tévő legyek? Ti mit tennéte...

Mi tévő legyek? Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
24 éves lány vagyok. A párommal boldogan éltünk és gyereket terveztük. Teherbe is estem, de a kicsi sajnos sérülten született. A férjem elhagyott, és én itt maradtam vele egyedül. Gonosz vagyok, ha szeretnék a picitől megválni? Milyen módjai lennének ennek? Kérlek értsétek meg, fiatal vagyok, és nem szeretnék egész életemben ápoló lenni. Köszönöm a segítségeteket!

2015. ápr. 8. 22:09
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

De ugy csinalni, mintha a gyerek meg sem szuletett volna, elni tovabb az eletet ,igy hogy a "hibat" mar kiiktattad az eletedbol, mar nem isszonyu nehez. :)

Ennek a nonek is egy elete van, de a gyereknek is. Leginkabb az emberek onzosege miatt("en ugy se nevelem, en is egybol intezetbe adnam") kene ide eutanazia.

2015. ápr. 9. 10:21
 22/26 anonim ***** válasza:
25%

jah, tipikus. Az apukának vágjuk le a fszát és dugjuk a szájába, hogy lelépett és kihúzta magát a felelősség és a probléma alól, de az anyukát támogatjuk és megértjük, hogy leadja a gyereket...

Ha a kérdező ugyan ezt kérdezte volna, csak nem lenne szó arról, hogy sérült a gyerek, akkor egytől egyig mindenki elhordaná minden g#cinek, amiért teherbeesésnél nem érezte fiatalnak magát, de most meg igen. Mi a különbség egy beteg és egy egészséges gyerek között az életre és a szeretre való jog tekintetében? Úgy gondolom, hogy semmi. Inkább gyerekvállalás előtt kellene elgondolkodni azon, hogy ilyen rizikóval is vállalja-e az ember, hogy gyereket szül és hogy bármilyen körülmények között képes és hajlandó lenne-e az általa "teremtett lényt" szeretni, nevelni, gondoskodni róla! Az állatok megeszik a gyenge, beteg kölyköket, DE MI EMBEREK VAGYUNK! Felelősséggel tartozunk azok iránt, amiket teremtünk...

Bezzeg, ha valahol felemlítik a taigetosz sztorit, akkor mindenki borzadva vélekedik róla, hogy hogyan tehették ezt akkoriban a beteg gyerekekkel. Manapság már nem dobálnak gyerekeket a hegyről, helyette itt vannak az intézetek, ahová bedugják a gyereket, hogy kínlódjon ezzel a selejttel valaki más.

Szinte biztos vagyok benne, hogy ez egy kamu kérdés, szerintem ordít róla, hogy csak provokálni akar és rekordot dönteni a hozzászólásokkal, de ettől függetlenül hasznos volt felvetni ezt a kérdést, mert számomra érdekes látni, hogy az emberek milyen elveket vallanak egy ilyen témában...

2015. ápr. 9. 11:00
 23/26 anonim ***** válasza:

Itt tudod leadni a gyermekedet:

[link]

2015. ápr. 9. 17:18
 24/26 anonim ***** válasza:

Ahogy elnézem, ítélkező hozzászólást csak gyermek nélküli hozzászóló írt, aki még azt sem tudja, hogy az egészséges gyermek mivel jár, nemhogy a beteg..., nem is ajánlotta fel egyik ítélkező sem, hogy örökbe fogadná..

Vagy férfi, mint Taigetosz Feri....., akinek persze nem kéne, ha sz övé lenne...

2015. ápr. 9. 17:46
 25/26 anonim ***** válasza:

Ebben tévedsz, 24-es. 6-os vagyok, 3 gyerekét 12 éve egyedül nevelő anya. Van a barátaim között olyan család, ahol súlyosan sérült gyereket nevelnek, együtt az egészségesekkel, ott viszont együtt vannak a szülők, közös döntés volt, hogy így legyen, az apa ugyanúgy kiveszi a részét a feladatokból. Minden tiszteletem az övék.

Nem tudom, hogy döntenék a kérdező helyében. Szeretném azt hinni, hogy bevállalnám a gyermek nevelését, 24 évesen lemondva ezzel minden lehetőségéről a családalapításnak, az önképzésnek, a karriernek, a szórakozásnak, de egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy lenne erőm ehhez egyedül. Nem tudom és nem is akarom elítélni a kérdezőt, az apát viszont, aki még a közös döntést se vállalta fel a gyermek sorsáról, hanem a legkönnyebb utat választva lerázott magáról mindennemű felelősséget, igenis elítélem. Az ilyen nem férfi, csak egy gyáva, gerinctelen, felelőtlen k¤cs¤g, remélem, megveri az Isten.

És most nyugodtan lepontozhat, aki akar, ez a véleményem, nem fogok rajta változtatni.

2015. ápr. 9. 18:41
 26/26 anonim ***** válasza:

Egyetértek veled 25-ös.....

24-es vagyok...

2015. ápr. 9. 23:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!