Mi tévő legyek? Ti mit tennétek a helyemben?
De ugy csinalni, mintha a gyerek meg sem szuletett volna, elni tovabb az eletet ,igy hogy a "hibat" mar kiiktattad az eletedbol, mar nem isszonyu nehez. :)
Ennek a nonek is egy elete van, de a gyereknek is. Leginkabb az emberek onzosege miatt("en ugy se nevelem, en is egybol intezetbe adnam") kene ide eutanazia.
jah, tipikus. Az apukának vágjuk le a fszát és dugjuk a szájába, hogy lelépett és kihúzta magát a felelősség és a probléma alól, de az anyukát támogatjuk és megértjük, hogy leadja a gyereket...
Ha a kérdező ugyan ezt kérdezte volna, csak nem lenne szó arról, hogy sérült a gyerek, akkor egytől egyig mindenki elhordaná minden g#cinek, amiért teherbeesésnél nem érezte fiatalnak magát, de most meg igen. Mi a különbség egy beteg és egy egészséges gyerek között az életre és a szeretre való jog tekintetében? Úgy gondolom, hogy semmi. Inkább gyerekvállalás előtt kellene elgondolkodni azon, hogy ilyen rizikóval is vállalja-e az ember, hogy gyereket szül és hogy bármilyen körülmények között képes és hajlandó lenne-e az általa "teremtett lényt" szeretni, nevelni, gondoskodni róla! Az állatok megeszik a gyenge, beteg kölyköket, DE MI EMBEREK VAGYUNK! Felelősséggel tartozunk azok iránt, amiket teremtünk...
Bezzeg, ha valahol felemlítik a taigetosz sztorit, akkor mindenki borzadva vélekedik róla, hogy hogyan tehették ezt akkoriban a beteg gyerekekkel. Manapság már nem dobálnak gyerekeket a hegyről, helyette itt vannak az intézetek, ahová bedugják a gyereket, hogy kínlódjon ezzel a selejttel valaki más.
Szinte biztos vagyok benne, hogy ez egy kamu kérdés, szerintem ordít róla, hogy csak provokálni akar és rekordot dönteni a hozzászólásokkal, de ettől függetlenül hasznos volt felvetni ezt a kérdést, mert számomra érdekes látni, hogy az emberek milyen elveket vallanak egy ilyen témában...
Ahogy elnézem, ítélkező hozzászólást csak gyermek nélküli hozzászóló írt, aki még azt sem tudja, hogy az egészséges gyermek mivel jár, nemhogy a beteg..., nem is ajánlotta fel egyik ítélkező sem, hogy örökbe fogadná..
Vagy férfi, mint Taigetosz Feri....., akinek persze nem kéne, ha sz övé lenne...
Ebben tévedsz, 24-es. 6-os vagyok, 3 gyerekét 12 éve egyedül nevelő anya. Van a barátaim között olyan család, ahol súlyosan sérült gyereket nevelnek, együtt az egészségesekkel, ott viszont együtt vannak a szülők, közös döntés volt, hogy így legyen, az apa ugyanúgy kiveszi a részét a feladatokból. Minden tiszteletem az övék.
Nem tudom, hogy döntenék a kérdező helyében. Szeretném azt hinni, hogy bevállalnám a gyermek nevelését, 24 évesen lemondva ezzel minden lehetőségéről a családalapításnak, az önképzésnek, a karriernek, a szórakozásnak, de egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy lenne erőm ehhez egyedül. Nem tudom és nem is akarom elítélni a kérdezőt, az apát viszont, aki még a közös döntést se vállalta fel a gyermek sorsáról, hanem a legkönnyebb utat választva lerázott magáról mindennemű felelősséget, igenis elítélem. Az ilyen nem férfi, csak egy gyáva, gerinctelen, felelőtlen k¤cs¤g, remélem, megveri az Isten.
És most nyugodtan lepontozhat, aki akar, ez a véleményem, nem fogok rajta változtatni.
Egyetértek veled 25-ös.....
24-es vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!