Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi tévő legyek szerintetek?!...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi tévő legyek szerintetek?! Kétségbe vagyok esve.20/f

Figyelt kérdés
sziasztok. elég nagy dilemmába vagyok. de kezdjük az elején.. 3 eve ismertem meg a barátnőmet.. mondhatni diákszerelemként indult.. nem fűztem sok reményt tudjátok milyen ez.. telt mult az idő de nem szakítottunk.. sőt, olyanok voltunk már mint egy házasság. DE jöttek a gondok.. mentem haza a sulibol (már dolgozom) és Enci (a 'barátnőm') ott várt nálunk. épp hogy leraktam a táskát rohant hozzám, valamit meg kell beszélnünk. a lényeg hogy állapotos volt. 6 hete.. sokkot kaptam.. szó szót követett, ő megakarta tartani.. persze én is.. nem vagyok híve az elvetésnek. megbeszéltük a szüleinkkel.. kiakadtak. hogy gyereknek gyerek. de mit csináljak. nem birok bele gondolni hogy megőljünk egy embert. a gyerekünket. belenyugodtak. a lényeg hogy októberba megszületett a lányunk Zsófia. minden szép és jó volt egészen december közepéig.. már dolgoztam. ott hagytam a sulit a gyerek miatt.. éjszakás voltam. ugye anyuval laktunk. de amikor haza értem, anyu mondta hogy nagy baj van. Enci lelépet. levelet hagyott hogy ő neki ez sok. nem bírja. és hogy vigyázzak Zsófira.. hirtelen felse fogtam mi történt.. LELÉPETT.. persze napokig hivogattam. ki volt kapcsolva.. szülei is kiakadtak. hát még én. szóltunk a rendőrségen. bejelentettük hogy eltünt. de mivel már nagykorú nem igen foglalkoztak a dologgal. anyummal elmentünk a gyámügyre. ott is elmondtuk mi történt. és elmondtam hogy intézedbe és nevelőszülőkhöz nem adom a lányom. anyám se engedte. a lényeg hogy én lettem a gyámja. a családsegítősök utánna jártak van e jövedelmem. ismét környezet tanulmány ecetera. mindent rendbe találtak. Enci azóta se jelentkezett. hiába hívom, ki van kapcsolva. én minimálbérért robotolok. sokat 16 órázok. anyu vigyázz adfig a picire.. de sajnos már nem birom. kibuktam nem csak fizikálisan. lelkileg. tacsra vágott. persze próbálok annyit lenni a lányommal amennyit tudok. megtanultam hogy kell tisztába tenni. megetetni. megfürdetni. mindent. de már fizikálisan se birom. alig alszok. ugye amikor otthon vagyok. sokat fel kell hozzá kellnem. és én magam alszok max egy órát. anyu persze mondogatja nekem hogy látod fiam kellett ez neked.. ő is pikkel rám. de hiába mondom hogy nem én tehetek róla.. mindig cseszegett hogy legyek többet a kislánnyal. de ő meg nem érti meg hogy nekem is pihennem kell. direkt baszogat ő is.. persze szereti meg minden, de azt mondja sokszor már neki is sok. és nincs ereje már neki se hogy felneveljen egy gyereket. persze hiába mondom hogy nem kell. meg se hallgat. a másik család meg sz*rik a gyerekre. kétszer néztek rá. egyedűl maradtam. mindenbe úgy érzem egyszerűen azt érzem lelkileg már nem birom végig csinálni. Enci nélkül nem megy. egyedűl maradtam minden bajba. és félek attól is hogy mi lesz ha anyu már nem lesz. ki segít nekem? senki.. egyedűl maradtam egy 5 hónapos kislánnyal. és még én is gyerek vagyok. nem tudom mi tévő legyek. valaki esetleg tudna tanácsot adni? esetleg aki hasonló cipőbe jár? ő hogyan vészeli át a minden napi megpróbáltatásokat. honban merít erőt? mit csinálhatnék? annyira kétségbe vagyok esve....
2015. febr. 21. 19:03
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
17%

20 évesen nagyon-de nagyon nem vgy már gyerek / 21 éves koromtól önállő vagyok magam is/

Szerintem ebben abhelyzeben egy nyílt örökbeadás lennea megoldas.

Legyen a kislányodnak oylan élete, amit te nem tudsz megadni neki.

2015. febr. 21. 19:08
 2/42 A kérdező kommentje:
nem avval van a gond hogy nem birok megadni mindent. mert megtudok. és örökbe semmi képp nem adom a lányom. csak már lelkileg nem birom.
2015. febr. 21. 19:11
 3/42 anonim ***** válasza:
71%

A "mindent megadás " nem mindig anagilag értendő

Egy ennyire kicsi gyereknek inkább az érzelmi, lelki stabilitás kell, az egyértelmű volt, hogy ételre, ruhakra azért van.

2015. febr. 21. 19:14
 4/42 anonim ***** válasza:
42%

Mi a dilemmád?

(Kényszerű, szorult helyzet, amelyben két egyforma értékű, rendszerint kellemetlen lehetőség között kell választani.)

2015. febr. 21. 19:16
 5/42 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem amint lehet vidd el bölcsibe. Anyukádnak is nehéz lehet egy kisbabával egész nap, épp elég lenne neki, ha a bölcsi után segítene neked. Nyilván nem a legideálisabb megoldás, de én is 7 hónapos koromtól bölcsis voltam és semmi hátrányom nem származott belőle. A szüleimmel is jó a kapcsolatom.
2015. febr. 21. 19:18
 6/42 anonim ***** válasza:
36%

ne add orokbe, ha mar az anyja igy bant el vele, akkor te ne tedd meg ugyanezt. neveld, ha mar megcsinaltatok, osszeszoritott foggal. mi lesz ha nem lesz anyukad? addigra nagyobb lesz a gyereked, es mar nem kell pelenkazd stb, igy a gondok egy resze eltunik.

megoldodik minden, kitartas.

2015. febr. 21. 19:19
 7/42 anonim ***** válasza:
71%
Lehet, hogy az is elég lenne, ha csak beszélnél egy pszichológussal.
2015. febr. 21. 19:21
 8/42 anonim ***** válasza:
51%
Ne add fel! Tarts ki a baba mellett, ha már az anyja volt olyan szemét, hogy elhagyta legalább te ne legyél az! Amikor úgy érzed nincs semmi értelme nézz rá a babára, nézd meg a mosolyát, mindenért kárpótol. Ha egy kicsit nagyobb lesz akkor az életetek is könnyebb lesz. Nem kell annyiszor felkelni hozzá éjszaka, ha bölcsibe és később oviba kerül anyukád is nyugodtabb lesz. De ha van lehetőséged keress inkább másik munkát, mert az a munkaidő nagyon sok, főleg ha alig kapsz valamit. Ne add fel, ki kell tartanod. Főleg azért mert egy pici emberkének te vagy a minden, és ő leginkább csak rád számíthat.
2015. febr. 21. 19:28
 9/42 anonim ***** válasza:
80%

Sok nő szégyelli, de megváltásnak érzi amikor a bölcsis kort eléri a kicsi. Most még nagyon nehéz, de egyre könnyebb lesz ahogy önállósodik a kicsi.

Bölcsire, ovira azért lenne szüksége mert anyukád már nem tudja úgy lefárasztani őt nap közben ahogy a kispajtások és a foglalkozások. Érdemes szétnézni hogy a környéketeken van-e olyan bölcsöde ahol számotokra szimpatikus lesz majd az óvónéni. Ott sokat énekelnek, játszanak együtt a gyerekekkel.

Tudom furán hangzik, de nagyon sok korodbeli egyedülálló anyuka is van. Van aki azt sem tudja hova menjen a kicsijével. Esetleg kereshetnél egy ilyen társat, aki napközben foglalkozna Zsófikával és a saját babájával. Este pedig megosztanátok a teendőket, vagy megoldaná hogy tudj pihenni.

Még ha nem is párkapcsolat lenne belőle, de egy szövetségként el tudom képzelni.

Aztán ott a nagy kérdés: Mi lesz ha a kisbabát anyukája belátja hogy hibázott és visszaköltözne ?

2015. febr. 21. 19:37
 10/42 anonim ***** válasza:
12%
Végül is Te akartad, mert kényelmes és felelősségmentes volt a dolog. Most meg felnőttnek kellene lenni a felelősségmentes gyermekkor után. Enci okosabb volt nálad, időben lelépett. Majd jelentkezik, ha könnyebb lesz a helyzet, lehet, hogy majd 2-3 gyerekkel érkezik, de majd visszafogadhatod. Addig meg nőjél fel és ne síránkozz, ne sajnáld magad.
2015. febr. 21. 19:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!