Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi tévő legyek szerintetek?! Kétségbe vagyok esve.20/f
Figyelt kérdés
sziasztok. elég nagy dilemmába vagyok. de kezdjük az elején.. 3 eve ismertem meg a barátnőmet.. mondhatni diákszerelemként indult.. nem fűztem sok reményt tudjátok milyen ez.. telt mult az idő de nem szakítottunk.. sőt, olyanok voltunk már mint egy házasság. DE jöttek a gondok.. mentem haza a sulibol (már dolgozom) és Enci (a 'barátnőm') ott várt nálunk. épp hogy leraktam a táskát rohant hozzám, valamit meg kell beszélnünk. a lényeg hogy állapotos volt. 6 hete.. sokkot kaptam.. szó szót követett, ő megakarta tartani.. persze én is.. nem vagyok híve az elvetésnek. megbeszéltük a szüleinkkel.. kiakadtak. hogy gyereknek gyerek. de mit csináljak. nem birok bele gondolni hogy megőljünk egy embert. a gyerekünket. belenyugodtak. a lényeg hogy októberba megszületett a lányunk Zsófia. minden szép és jó volt egészen december közepéig.. már dolgoztam. ott hagytam a sulit a gyerek miatt.. éjszakás voltam. ugye anyuval laktunk. de amikor haza értem, anyu mondta hogy nagy baj van. Enci lelépet. levelet hagyott hogy ő neki ez sok. nem bírja. és hogy vigyázzak Zsófira.. hirtelen felse fogtam mi történt.. LELÉPETT.. persze napokig hivogattam. ki volt kapcsolva.. szülei is kiakadtak. hát még én. szóltunk a rendőrségen. bejelentettük hogy eltünt. de mivel már nagykorú nem igen foglalkoztak a dologgal. anyummal elmentünk a gyámügyre. ott is elmondtuk mi történt. és elmondtam hogy intézedbe és nevelőszülőkhöz nem adom a lányom. anyám se engedte. a lényeg hogy én lettem a gyámja. a családsegítősök utánna jártak van e jövedelmem. ismét környezet tanulmány ecetera. mindent rendbe találtak. Enci azóta se jelentkezett. hiába hívom, ki van kapcsolva. én minimálbérért robotolok. sokat 16 órázok. anyu vigyázz adfig a picire.. de sajnos már nem birom. kibuktam nem csak fizikálisan. lelkileg. tacsra vágott. persze próbálok annyit lenni a lányommal amennyit tudok. megtanultam hogy kell tisztába tenni. megetetni. megfürdetni. mindent. de már fizikálisan se birom. alig alszok. ugye amikor otthon vagyok. sokat fel kell hozzá kellnem. és én magam alszok max egy órát. anyu persze mondogatja nekem hogy látod fiam kellett ez neked.. ő is pikkel rám. de hiába mondom hogy nem én tehetek róla.. mindig cseszegett hogy legyek többet a kislánnyal. de ő meg nem érti meg hogy nekem is pihennem kell. direkt baszogat ő is.. persze szereti meg minden, de azt mondja sokszor már neki is sok. és nincs ereje már neki se hogy felneveljen egy gyereket. persze hiába mondom hogy nem kell. meg se hallgat. a másik család meg sz*rik a gyerekre. kétszer néztek rá. egyedűl maradtam. mindenbe úgy érzem egyszerűen azt érzem lelkileg már nem birom végig csinálni. Enci nélkül nem megy. egyedűl maradtam minden bajba. és félek attól is hogy mi lesz ha anyu már nem lesz. ki segít nekem? senki.. egyedűl maradtam egy 5 hónapos kislánnyal. és még én is gyerek vagyok. nem tudom mi tévő legyek. valaki esetleg tudna tanácsot adni? esetleg aki hasonló cipőbe jár? ő hogyan vészeli át a minden napi megpróbáltatásokat. honban merít erőt? mit csinálhatnék? annyira kétségbe vagyok esve....
Nagyon sajnállak,de ne add fel.Hidd el mindenért kárpótol majd,ahogy a lányod a szemedbe néz és rád nevet.Csak te vagy neki.Érdeklődj utána,mikor tudod bölcsibe adni.Nem lesz semmi baja,te is tudsz pihenni.A családsegítőben valószínűleg tudnak segíteni,hogyan kell a gyerektartási díj kérelmet elindítani.Nincs barát vagy más rokon aki szívesen vigyáz a kicsire egy pár órára,hogy tudjál pihenni?
2015. febr. 21. 19:44
12/42 acelsziv válasza:
Én tisztellek azért, hogy egy ilyen döntést felvállaltál, hogy megtartjátok a gyereket és továbbra is ész vagy érte felelősséget vállalni.
Esetleg fordulj családsegítőhöz
2015. febr. 21. 19:47
13/42 anonim válasza:
Egyetértek az előzőekkel, hogy később könnyebb lesz valamivel, meg hogy majd add be bölcsibe, de addig is javaslom, hogy kérd meg a másik nagyszülő(ke)t, hogy időnként segítsenek be Neked. Hetente 1-2 napra ők is vállalhatnák a kislányt, így Te és Édesanyád ilyenkor kicsit fellélegezhetnétek. Őszintén mondd el nekik a problémádat és hogy szükséged van a segítségükre!
2015. febr. 21. 19:53
14/42 A kérdező kommentje:
Beszéltem már velük. azt mondták én miattam van az egész, én ''csináltam fel a lányukat!' miattam van mindent. hogy a lányuk lelépett. viseljem a következményeit. csak azt nem értem mért tehetek én róla.
2015. febr. 21. 20:11
15/42 acelsziv válasza:
Ezt ne vedd a lelkedre. Ők nevelték a lányukat egy felelőtlen nyomorultnak. És amíg "felcsináltad" ő mit csinált? Erről ennyit. Mondom: családsegítőt próbáld meg. Pár tippet, jó tanácsot esetleg többet is kaphatsz. Anyukáddal meg beszélj és kérd meg, hogy ne ellenségeskedjen hanem támogasson már csak az unokája miatt is mert sajnos ő lesz az egyetlen nagyszülője a jelek alapján...
2015. febr. 21. 20:19
16/42 anonim válasza:
Add be bölcsibe!!!!! Anyukád is fellélegzik kicsit, még ha csak fél napra viszitek!
2015. febr. 21. 20:37
17/42 acelsziv válasza:
úgy látszik a kedves anyuci, vagy az ő családja is itt rontja a levegőt és pontozgat...
2015. febr. 21. 20:45
18/42 anonim válasza:
Jóérzésű, becsületes srác vagy: megérdemled, hogy a legjobbakat kívánjam neked. Le a kalappal a tisztességed és az előtt az erőfeszítés előtt, amellyel vállalni akarod az apai felelősségedet. Az, hogy a terhet teljes nehézségében érzed, nagyon is érthető, hisz épp hogy kiléptél a kamaszkorból - és mese nincs: egy csecsemő ellátása, gondozása, a neki adandó szeretet egész embert kíván. Édesanyád is a legnagyobb tiszteletet érdemli a helytállásáért...nem így a kis Zsófi éretlen, felelőtlen édesanyja.
Tarts ki, kedves Kérdező. Ahogy már más is mondta, nagyon okosan: próbálj, amint lehet, bölcsődei helyet találni a kislányodnak (néhány hónapon belül már kezdheted is keresni), amivel tehermentesíted a nagymamát - aztán pedig magadnak egy kedves, szövetséges, esetleg ugyancsak kisgyerekes társat.
A legjobbakat lehet csak kívánni az olyan embereknek, amilyenek ti vagytok.
2015. febr. 21. 20:47
19/42 anonim válasza:
Nevetséges, mennyire nyaljátok a seggét, csak mert pötse van, és vállalta a saját gyerekét. Egyedülálló anyáknak miért nem jár a tisztelet? (Nem, nem vagyok anya.)
Másrészt, mi az, hogy adja bölcsibe? Nem az van, hogy 3 éves korig otthon kell vele ülni, különben lelki sérült lesz?
2015. febr. 21. 20:50
20/42 anonim válasza:
Nálunk 20 hetesen lehet beadni legkorábban bölcsibe, és van is ilyen pici.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!