Miért van az, hogy sok szülő nem engedi a 13-14 éves lányának, hogy lábat borotváljon?
Hja.
nem akartam elmenni az intim szőrtelenítés irányába, de mivel az egyik válaszoló megtette, reagálnom kell rá.
Én speciel 13 éves korom körül az intim szőrzetemet is leszedtem. Miért? Mert menstruáltam, még kicsi voltam a tampon használathoz, és nagyon nem éreztem kellemesnek, hiába cseréltem 1-2 óránként.
Ha a hajadra teszel egy sapkát, az is megizzad pár óra múlva, viszont azt leveheted. Ha menstruálsz, akkor nincs mese, 3-7 nap között terjedően rajtad van ott valami, kivéve mikor fürdesz.
A szüzességem mégis 4 év múlva vesztettem el.
De ennyire nem szeretnék belemenni a témába, mert nem ez a kérdés
Mint kozmetikában jártas felnőtt nő, azt kell mondjam, ez egy hatalmas tévhit, amit többen is igazoltak már.
Ha szeretnél erről forrást és cikket, akkor szólj.
"Mert 20 éves korára annyira megerősödik a szőr, hogy össze lehet téveszteni a sündisznóval! :) "
Csak azt az egyet nem értem, hogy miért nem tájékozódik előbb valaki, és azután ír hülyeségeket?
A szőr attól, hogy valaki borotválja, nem lesz sem több, sem dúsabb. Ez hülyeség! Nyugodtan orvosi oldalakon utána lehet nézni, hogy ha valaki borotválja a szőrét, attól csak durvább lesz a szőr, de több nem lesz! Szóval attól, mert valaki szőrtelenít, nem lesz olyan, mint egy sündisznó!
Amúgy kb. 13 éves korom óta szőrtelenítem a lábam és kifejezetten ritkás a szőr a lábamon.:)
Azért nem, mert az ilyen szülők azt látják, hogy kicsi lány kezd felnőni, és igen, nemi vonatkozása is van, hiszen szeretne tetszeni, akár tudat alatt is, de ez egy természetes folyamat.
Nem tudom, hogy mások hol és hogy élnek, de egy 14 éves lánynak jellemzően késő 30-as, 40-es szülei vannak. Nekem a 70 feletti nagymamám is epilálja a lábát, karját, hónalját és bikini vonalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!