Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim túl szigorúakkor és...

A szüleim túl szigorúakkor és ellenségesek a barátommal, mit tegyek?

Figyelt kérdés
14 éves múltam. Idén (2015-ben) leszek 15 éves. Összejöttem egy fiúval. Semmi gond nincs vele, velem egyidős, a családja is normális, jó tanuló tehát rosszat nem tanulok tőle, jól nevelt. A szüleim nem engedik hogy átmenjek hozzá,csak ha ő jön hozzám, de annak se nagyon örülnek. Vele szemtől szembe nem,de nekem mondanaj rá mindent,amikor semmi rosszat nem tett. A szüleim nagyon szigorúak, és egyszerűen nem lehet velük normálisan beszélni. Nem is bíznak bennem,pedig.jó tanuló vagyok,őszinte nem feleselek meg semmi!A lényeg hogy ellenségesek velem,nem bíznak bennem és alig engednek el valahová! Mit tegyek? Szerintetek érdemes egy tanárhoz fordulni? A rokonok mind egyet értenek a szüleimmel.

2015. márc. 30. 16:17
 1/10 anonim ***** válasza:
54%

Korai még 14 évesen a fiuzás, a szüleid féltenek, szerintem ez teljesen természetes. Gondolod, hogy a tanár majd szól a szüleidnek, hogy engedjenek fiúzni?

Anyukádék felelősek érted, nem a tanárod.

2015. márc. 30. 16:28
 2/10 anonim ***** válasza:
48%

Igaza van a szüleidnek. 14 évesen még nagyon korai fiúzni, akkor is, ha mások fiúznak.

Később meg fogod köszönni nekik, hogy szigorúan fognak.

2015. márc. 30. 16:29
 3/10 kezo86 válasza:

Nehéz helyzet. Érdemes lenne leülnöd egyszer nyugodtan beszélgetni velük, és megkérdezni, hogy mi a bajuk a sráccal, miért féltenek tőle. Esetleg elmesélhetnéd, hogy hogyan ismerkedtetek/jöttetek össze, meg miket kedvelsz benne, hogy jó tanuló, jól nevelt, hátha akkor csökken az aggodalmuk, mert ők is a "cuki" részét látják ennek, nem a "veszélyest". És mivel esélyes, hogy a dolog szexuális aspektusától féltenek a leginkább, erről is beszélgethetnél velük, ha nem akarsz egyelőre tőle semmi komolyabbat ilyen téren, akkor azt, ha pedig igen, akkor azt, hogy hogyan szeretnéd ezt felelősségteljesen (amúgy szerintem még várjatok vele:)).

De a legfontosabb, hogy megtudd, miért is féltenek tőle ennyire, és arra reagálj.

2015. márc. 30. 16:30
 4/10 kezo86 válasza:
56%
Szerintem fiúzni nem korai, ha megmarad egy szinten, és nem olyan gyorsan veszik a dolgokat, mint egyes felnőttek (akik nyilván magukból indulnak ki:D). Mindennek megvan a maga ideje, egy 14 éves már járhat valakivel, amíg az inkább marad a csók szintjén, és ezt most nem felnőtt szigorból írom, hanem mert az ennél többre az ember testének és lelkének is fel kell készülnie. De szerintem a kérdező nem is ezt akarja azonnal, ha jól értem, mindketten normálisak.:)
2015. márc. 30. 16:33
 5/10 anonim ***** válasza:
42%
14 évesen még nem a fiúzással kell foglalkoznod. Én se nézném jó szemmel a szüleid helyében. Az egy dolog, hogy okos, ügyes, tisztelettudó a srác, még akkor is korai. Persze, a mai világban már 10 évesen "komoly kapcsolatban" vannak a gyerekek...
2015. márc. 30. 16:39
 6/10 anonim ***** válasza:
50%
Nem csodálom,hogy ilyenek.Se 14 se 15 évesen nem kéne még fiúzni.Inkább tanulj,előtted az élet.Legyetek barátok,majd pár év múlva esetleg lehet köztetek valami.
2015. márc. 30. 16:53
 7/10 anonim ***** válasza:
74%

más világot élünk már. szerintem 14 évesen meg lehet tapasztalni az első szerelmet, bár én is fiatal vagyok még, lehet azért látom másképp. szerintem nincs semmi helytelen, vagy rossz sem abban, hogy barátod van. ha a srác is tisztelettudó, meg rendes, próbáld meg ezt valahogy a szüleiddel is tudatni, mesélj róla, hogy hova mentek együtt, hogy ismerted meg, hogy milyen okos, kedves, satöbbi. talán idővel enyhülnek, és megértik :) tanárhoz fordulni viszont nem sok értelme van..

20L

2015. márc. 30. 18:42
 8/10 anonim ***** válasza:
90%

"Persze, a mai világban már 10 évesen komoly kapcsolatban vannak a gyerekek..."

7 évvel ezelőtt is volt nem egy osztálytársamnak "pasija", akkor voltunk 13 évesek,általánosban.

Ezzel nincs gond, addig amíg megmarad annak, hogy kézenfogva mászkálás, meg max csók.

14 éves szegény lány, kamasz, persze hogy érdeklik a pasik! Nektek nem volt tiniszerelmetek?

Nekem kb ovi óta mindig voltak ""szerelmeim"", bár a legtöbb szigorúan plátói maradt :D Ugyan 18 évesen volt először tényleg kapcsolatom, de tinikorban is álmodoztam arról, hogy de jó lenne ha lenne pasim, pedig akkor eszem ágában nem volt még lefeküdni bárkivel is.

Kérdező: tanárhoz fordulni értelmetlen. Ülj le a szüleiddel, és őszintén beszéld meg velük, hogy nem akarsz még lefeküdni vele, meg semmi ilyesmi, csak pl megnéznétek egy filmet, nem akarsz semmi hülyeséget, csak a fiúval lennél filmezni/társasozni/tortáthegeszteni, bármit csinálni. Viszont azért próbáld megérteni őket, nem hinném hogy rosszat akarnak neked, csak féltenek. Szóval beszélj velük arról, hogy mit szeretnél, de ne legyél velük utálatos, mert nem gonoszak.

Ha átmegy a fiú, akkor elvonultok kettesben? Próbálj valami olyan programot kitalálni, amit négyen tudtok csinálni, hogy jobban megismerjék. Persze hogy nem fogják a kislányukat rábízni egy "idegenre", akire te természetes hogy azt mondod, hogy rendes fiú. Mi ugyan 20 évesek vagyunk a párommal, de igyekszünk egymás szüleivel sokat beszélgetni. Nálunk pl szoktunk társasozni, együtt grillezni, elmenni kirándulni, stb.

Én ezt ajánlom, ismertesd össze őket minél jobban. Ha azt látják, hogy tényleg rendes fiú, akkor idővel megkedvelik, és nem lesz bajuk vele.

20/L

2015. márc. 30. 19:17
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem meg attól függ, miben merül ki a fiúzás.

Ha kézenfogva sétálnak, moziba járnak, beülnek fagyizni, elmennek kirándulni, és néha elcsattan egy csók, abban nincs semmi baj. Nem akar még szexelni gondolom a kérdező.

Sajnos a legtöbb 14 éves lány már egyéjszakás kalandokon is túl van..

2015. márc. 30. 20:48
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.Mivel szeretem őt,együtt vagyunk,nem mondhatom neki,hogy "bocs várjunk mert anyámék szerint korai"... És igen,nem akarok vele lefeküdni,hisz 14 éves vagyok. És itt a gond. A szüleimmel nem lehet beszélni,nem hagyják azt se hogy egy mondatot befejezzek.. Legutóbb az ilyen mmegpróbálok velük beszélni dologból az lett,hogy apám olyan dolgokat vágott a fejemhez amiknek semmi valóság alapja nincs.. És meg sem próbálják megismerni... Ezt írtam: nagyon ellenségesek mindennel szemben... Szóval Egyéb tanács?:/
2015. márc. 30. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!