Miért van az, hogy sok szülő nem engedi a 13-14 éves lányának, hogy lábat borotváljon?
Értem, hogy sokan ezt a nemiséghez kapcsoljátok.
Viszont, manapság egy ennyi idős lányt, ha nincs szőrtelenítve a lába, már csúfolnak az osztálytársai.
Szülőként már nem annyira tudunk belegondolni, milyen kegyetlenek is tudnak lenni a gyerekek, és mennyire megnehezíti az életét egy amúgy is labilis érzelmi világú kiskamasznak a megszégyenítés.
Mindamellett hátránya nem származik abból, ha nincs szőr a lábán.
Én még rá se néztem fiúkra, mikor már borotváltam a lábam, viszont így éreztem magam jól, nekem pl az alap igényességbe beletartozott.
Én sem értem. Nekem nagyon erős, fekete szőröm van. Mivel szégyeltem még nyáron is hosszú nadrágba jártam mikor majd megsültem. Aztán végül nem is tudom mikor de vettünk krémet és azzal leszedhettem.
Amúgy a borotválást èn se engedem majd a lányomnak mert sztem az nagyon erősíti a szőrt, másnapra már olyan érdes. Inkább veszek neki szőrtelenítő krémet, drágább de jobb sztem. Vagy gyantáztatni viszem el, ha benne van :)
Hogy mi köze van ehhez a nemiséghez? Ezt én sem nagyon tudom, csak gondolom. Egyrészt, mivel leszőrtelenítik a lábukat, így egyre rövidebb szoknyákat vesznek fel egyesek, egyre kirívóbban öltöznek. Lehet, hogy ettől is tartanak a szülők. A másik, hogy ha valakiben megszületik az igény, hogy borotválja a lábát, úgy gondolják a szülők, hogy hamarosan a nemi testrészeiket is borotválni szeretnék majd, ami meg egyenes út a nemiséghez, szexualitáshoz.
A másik dolog meg az, hogy a régi időkben, amikor még senki sem szőrtelenítette magát, akkor is létezett nemiség. Na hogy van ez? Ugyanúgy vonzódott régen is a férfi és a nő egymáshoz. Nem ezen múlik. Ahogy itt valaki írta, ez az egész szőrtelenítési őrület a média hatása, az aktuális divat, a megfelelési kényszer azoknak a fiataloknak, osztálytársaknak, akik követelményként támasztják alá ezt az egész divatot. Egyébként nem vagyok a szőrtelenítés ellen, én is szőrtelenítek, de elítélem, ha valakit azért vetnek meg, ha nem szőrtelenít.
Azért nem engedik mert a borotvától sokaknak megerősödik a szőre. Sok kislány van akinek csak pihék nőnek a lábán és a társai nyomására nekiesik a borotvával. Ez után egyre erősebb és sötétebb szőrök fognak nőni a lábán. Sok anyuka tapasztalta már a borotva hátrányait, ettől szeretnék megkímélni a gyerekeiket. Ilyenkor praktikusabb lenne a gyereknek egy epiláló gépet venni, de ahhoz még túl fiatalnak tartják a 13 éves gyereket, vagy a rendszeres kozmetikushoz gyantázásra járásra. Pedig a kislányoknak úgy mint a menstruációval kapcsolatban mindent meg kellene mutatni amikor eljön az ideje. Ilyen a hatékony szőrtelenítés is.
Olyan lányoknak nem tudom miért nem engedik a borotvát akiknek nagyon erős fekete szőr nől a lábukon. Nekik már úgy sem lesz rosszabb a helyzet és szegények muszájból tennék. Lehet hogy azt hiszik hogy még az is be fog erősödni.
Van olyan ismerősöm aki általános iskolában a pelyheket leborotválta a lábáról, combjáról és még a fenekéről is hogy selymes legyen a bőre. Szegény lány azóta is arra vár hogy legyen elég pénze végleges szőrtelenítésre, mert a pihékből erős szőrök lettek. Muszáj borotválnia reggelente a fenekét és combjait is. Csak rövidnadrágos fürdőruhát tud felvenni mert a fenekén frissen borotváltan is borostás pontok vannak. Hát ezért nem szeretik a szülők ha túl fiatal lány nyúl a borotvához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!