Gáz, ha kijavítom az apám írását, mert nem tud helyesen írni?
Ha Felvidéki az Apuka, még inkább ne fölényeskedj vele, szeretettel javítsd, ha hivatalos, fontos, és hagyd, ha nem fontos.
Mert neki nehezebb volt a magyar nyelvvel a dolga.
20-as: nem is tudod, mi a nevem. :)
De megnéztem a listádat, köszönöm. Nincs benne a nevem egy t-vel.
Kedves 17-es, ezt igencsak elbaltáztad :) Megfelelni csak magamnak óhajtok, ugyanis erőteljesen maximalista vagyok.
A kérdező feltett egy egyszerű kérdést, nem látsz a háttere mögé, nem tudod az okokat, nem látod a viselkedését, a semmire ilyen nagymisét kivágni több, mint eszetlen.
Szerintem nézz kevesebb Mentalistát, és hagyj fel ezzel az erőltetett laikus pszichológiával, mert inkább vicces, mint komolyan vehető.
Hozzátenném a helyesírási szabályos részedhez, hogy személy szerint én a büdös életben nem tanultam meg a nyelvtan elméleti részét, egyszerűen sosem okozott gondot a helyesírás, még idegen nyelveken sem. 4 éves koromban tanultam meg leolvasni az analóg órát, saját kis karórával jártam.
Ennek ellenére nem tartom zseninek magam, éppen ezért nem fogom fel, hogy egyes emberek a szabályok sokaságával, a hosszú éveken át való tanulással képtelenek megkülönböztetni egymástól a j-ly betűkkel írandó szavakat... Ostobának tartom-e őket? Meglehet. Magamból indulok ki, ahogy mindenki más is. Lesülne a képemről a bőr, ha valamiért képtelen lennék normálisan használni az anyanyelvem - nem azért, mert mit szólnak hozzá, hanem azért, mert alapvető tudásnak tartom.
Az pedig, hogy ezért lenézik az embert, tény. Gyakorlatilag ott szerepel minden HR oldalon, és én is fültanúja lehettem már, ahogy ilyesmin röhögnek a munkahelyemen. Ez nem az én agyszüleményem - ellentétben a tiéddel -, hanem konkrétum.
Lehet nincsen érzékem az írott szövegeken átütő érzelmek terén - bár hobbi szinten író vagyok és rengeteg könyvet olvasok, melyeket általában képes vagyok jó közegbe helyezni -, de a te fárasztó, és hosszú irományaid bizony messzemenően negatívabb tartalommal bírnak, mint a kérdezőé: konkrétan az az eset, amikor a hülye okoskodik... az észérvekre pedig haszontalanságokkal reagál.
# 23-24
Köszönöm ,hogy ilyen választékosan kifejtetted, hogy „ szerény” zsenialitásodhoz képest , én milyen hülye vagyok.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!