Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gáz, ha kijavítom az apám...

Gáz, ha kijavítom az apám írását, mert nem tud helyesen írni?

Figyelt kérdés
olyan hibákat ejt,szinte fáj olvasni amiket kiír (az üzeneteiben is rémesen ír)
2015. márc. 16. 13:30
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
85%

Gáz, gáz... ha jól csinálod, a hasznára válik. Én hónapokig ültem a férjem mögött amikor hivatalos-félhivatalos e-maileket írt. Megállás nélkül zaklattam, szóban javítgattam, de neki kellett a hibát átírnia. Nehéz menet volt, de végül 24 éves fejjel megtanult helyesen írni. Néha ejt még egy-egy hibát, de azok nem olyan vészesek már, magától észreveszi ha nem stimmel valami.

Rémisztő, hogy újabban az a menő ha valaki képtelen egy mondatot normálisan leírni (még csak igényt sem látok rá), de ennek a divatnak sem vagyok hajlandó behódolni. Ha valakinek nincsen kifejezett egészségügyi problémája és a saját anyanyelvét képtelen használni, az olvasatomban egyszerűen hülye. Sajnálom, így látom.

2015. márc. 16. 13:39
 2/25 anonim ***** válasza:
59%
A dolog helyes, csak kevesen értékelik.
2015. márc. 16. 13:43
 3/25 anonim ***** válasza:
61%

Dehogy gáz. Én nem tudok komolyan venni olyan embert, aki nem tud helyesen írni, hiszen ez alap (természetesen a diszesek más téma, az feltűnő).

Apukám sem tud helyesen írni, olyan szavakat ír el, hogy csak nézek, de én hiába javítgatnám, 67 évesen már oly mindegy.

2015. márc. 16. 13:48
 4/25 Bence_ ***** válasza:
81%

Segíts neki.

Nekem is sok munkám van a helyesírásomban.

Megköszönöm ha valaki segít.

2015. márc. 16. 14:01
 5/25 anonim ***** válasza:
13%

Én nem azt nézném, hogy mi számít gáznak, hanem hogy egy adott helyzetben nekem mit kel tanulnom. " olyan hibákat ejt,szinte fáj olvasni amiket kiír"

Számomra teljesen egyértelmű, hogy neked nem apád helyes írását kéne kijavítanod, meg kéne találnod az okát, hogy miért "fáj olvasni" neked apád "hibáit".Aztán ha megtaláltad az okát, lehet , hogy már nem fog fájni. Ha továbbra is fájna akkor tovább kutakodhatsz a megoldásban , hogy miként tudnád elfogadni apádnak ezt a jelentéktelen"hibáját".

Érted ugye, hogy itt nem az apád hibázása a lényeg, hanem az , hogy neked ez miért fáj, ennyire?

Biztos meg van az oka.Talán apád rendre kijavít (vagy kijavított)valamiben, és visszaakarsz vágni?

Esetleg "szégyenkezel" apád írása miatt?

Tudod ha ezt az ügyet hasonlóképpen közelíteném meg mint Te , akár azt is mondanám, hogy jóval nagyobb hiba az , hogy( egy ilyen jelentéktelen dologban amivel senkinek nem árt, főleg nem szándékosan) kijavítanád az apád írását , és főként azért mert neked ez fáj.

Ha ő megkér hogy javítsd ki az írását az teljesen más kategória. Így viszont arról lenne szó, hogy a saját komolyabb "hibámat" nem veszem észre, miközben a másik jelentéktelen "hibáját" kiakarom javítani mert az nekem fáj alapon.

2015. márc. 16. 14:05
 6/25 anonim ***** válasza:
76%

Kedves 5-ös, akkor te is vedd észre a hibádat: a "szinte fáj" egy általánosan használt kifejezés, és egyáltalán semmi köze ahhoz, amit te itt levezettél :)

Arról nem is beszélve, hogy ez nem jelentéktelen dolog. Bárhol lenézik az olyan embert, aki hibáktól hemzsegő irományokat ad le/küld el.

2015. márc. 16. 14:11
 7/25 anonim ***** válasza:
46%
Én is megmondom a közeli ismerőseimnek, rokonaimnak, ha nem írnak helyesen, mert gyakran a sok helyesírási hiba kvázi olvashatatlanná teszi a szöveget - főleg akkor ciki, ha hivatalos levelet írnak, vagy segítséget kérnek vkitől (akár e-mailben, akár ilyesmi fórumon)... mert magukat írják le ezzel, főleg ha cég nevében írnak. Dolgoztam már olyan helyen, ahol hivatalos levelekkel foglalkoztam, hát ahol tele volt helyesírási hibával a mail, azzal nem is foglalkoztunk (nem kérvények voltak, hanem a mi cégünkkel való együttműködési próbálkozások).
2015. márc. 16. 14:18
 8/25 anonim ***** válasza:
26%
Nem gaz. Miert lenne az? Senki nem tud sztem tokeletesen helyesen irni, es ettol meg semmivel sem lesz kevesebb az ember. En is neha kijavitom apamat, de ettol meg nem fogom lenezni, m neha en sem vagyok biztos a heleysirasban, holott azert tanultam par evet, es beszelek par nyelven is :D
2015. márc. 16. 14:20
 9/25 anonim ***** válasza:
77%
Nem gáz. De az fontos, hogy ezt milyen stílusban teszed meg. Ha segíteni akarsz, az jó. De ha csak beszólsz neki és lejáratod, az nem.
2015. márc. 16. 14:32
 10/25 anonim ***** válasza:
83%

9-nek nagyon igaza van. Szeretettel, ne fölényeskedéssel.

(bármily hihetetlen, de ettől még lehet JÓ EMBER, és egy rossz helyesírású ember is lehet jobb ember egy író-tökélynél)

*

Fodor Ákos

AXIÓMA

a szeretésen

kívül minden emberi:

tett: romépítés

*

2015. márc. 16. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!