Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gáz, ha kijavítom az apám...

Gáz, ha kijavítom az apám írását, mert nem tud helyesen írni?

Figyelt kérdés
olyan hibákat ejt,szinte fáj olvasni amiket kiír (az üzeneteiben is rémesen ír)
2015. márc. 16. 13:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
41%

Én is kijavítom apukámat meg néha anyukámat is. A különbség annyi, hogy apukám megérti, hogy csak neki akarok jót, és nem akarom, hogy tanulatlan tuskónak nézzék, ellenben anyukámmal,aki általában megsértődik ha kijavítom, és közli, hogy ezt a nyolcvanas években még nem így tanulták. Akkor általában rá hagyom a dolgot, hátha magában elismeri, hogy tényleg hibázott.

Természetesen én sem írok hibátlanul, de nagyon sokat fejlesztettem a helyesírásom az évek során, úgyhogy általában örülök, ha kijavítanak, így tudom mire ügyeljek jobban.

(mondjuk volt már olyan, hogy egy kissé gyengébb helyesírású lány javított ki egy amúgy intelligens lányt, természetesen rosszra, miután szóltam a lánynak, hogy az eredeti volt helyesen írva, még a kissé butácska volt vérig sértve.. 😃 )

2015. márc. 16. 14:40
 12/25 anonim ***** válasza:
81%

"olyan hibákat ejt,szinte fáj olvasni amiket kiír (az üzeneteiben is rémesen ír)"

Azért te sem panaszkodhatsz :)

2015. márc. 16. 14:44
 13/25 A kérdező kommentje:

12-es,kijavítanád?

köszi a válaszokat

2015. márc. 16. 15:01
 14/25 anonim ***** válasza:
81%
13: Keszekusza fogalmazás. Kisbetűvel kezded a mondatot. Szóközhiány, vesszőhiány, ponthiány.
2015. márc. 16. 15:13
 15/25 A kérdező kommentje:

nem hivatalos levél,csak egy kérdés egy internetes oldalon.

Szlovákiából vagyunk,de jobban írok,mint sokan itt

külömbség,egyenlőre,bicigli-ezektől tudok kiakadni a legjobban

2015. márc. 16. 15:29
 16/25 anonim válasza:
32%

a tizenkettes is mindig elb*ssza,de épp okoskodós kedvében van:)

amúgy meg minek kijavítani?az a lényeg,hogy megértsd a másikat....nem???

2015. márc. 16. 15:36
 17/25 anonim ***** válasza:
59%

# 6 Kedves 6-os. A válaszom a kérdezőnek szólt , és bízom abban hogy ő megértette, hogy valójában miről szólt a válaszom.

Az „érvelésedet” nem tudom elfogadni .

Amikor a kérdést (a kiegészítéssel) olvastam, akkor nem csak egy kifejezést , ragadtam ki ,hanem kompletten néztem az egészet. Még csak nem is kezdtem szó szerint elemezgetni a kérdést, hanem ahogy elolvastam egyből az az érzésem volt, hogy a kérdezőnek valóban problémát okozhat „fáj neki” valami e témában.

Amúgy ha elkezdem elemezgetni , boncolgatni a kérdést ,…. olyan kifejezéseket használ a kérdező, mint

„kijavítom az apám írását” , „nem tud helyesen írni”, „hibákat ejt”, „szinte fáj olvasni amiket kiír” , „rémesen ír”,

ami még inkább megerősít abban , hogy valóban problémát okoz,( „fáj neki”) valami.

A legtöbb írásnak ,( kérdésnek vagy válasznak) van egyfajta érzelmi töltete. Gyakran ,öntudatlanul is olyan kifejezéseket használunk amiből elég jól lehet érzékelni a kérdező pillanatnyi hozzáállását „érzelmi állapotát”.

Tény hogy van aki jobban érzékeli a szavak mögötti „érzelmi töltetet” , és van aki kevésbé.

Azt írod, hogy „ Arról nem is beszélve, hogy ez nem jelentéktelen dolog. Bárhol lenézik az olyan embert, aki hibáktól hemzsegő irományokat ad le/küld el.”

Látod ennek a mondatnak is megvan az „érzelmi töltete”. Érződik belőle, hogy az írójának nagyon fontos hogy megfeleljen azoknak az embereknek akiknek bizonyos „irományokat ad le /küld el.” Mert egyébként lenéznék.

Amúgy melyik lenézendőbb,ha valaki” helyesírási hibákat vét” , vagy az amikor ezeket a „hibázó” embereket gyakran durva módon sértegetik, lehülyézik, ostobának tartják,lenézik.

Ezekhez a durva romboló, mérgező , rosszindulatú,( vagy csak felelőtlen , átgondolatlan, )ítélkezésekhez képest , a helyesírási „vétség” számomra valóban jelentéktelen dolog.

Kissé elgondolkodtató számomra amikor egy „helyesírási szabályt” szinte istenítünk, miközben magát az embert aki esetleg többször vét a helyesírás szabályainak , durva bántó sértő módon meg ítélünk megalázunk, lenézünk.

Eleve hogy lehet ezt a két „vétséget” összehasonlítani, hogy lehet egy lapon említeni.

Számomra ez elképesztő!

Tisztában vagyok azzal, hogy egy hibáktól hemzsegő hivatalos levelet többnyire nem vesznek komolyan a hivatalnokok. Lenézik az íróját.Én magam is azt mondom, hogy

2015. márc. 16. 16:38
 18/25 anonim ***** válasza:
17 folyt. ha valaki nagyon "rossz helyes író" akkor kérjen meg valakit , hogy segítsen a hivatalos levél megírásában. Elsősorban nem azért mert lenézik, hanem azért mert lenézik,és ebből adódóan sajnos kevésbé fogják emberszámba venni.
2015. márc. 16. 16:47
 19/25 anonim ***** válasza:
57%
Nekem sima, egyszerű magyar keresztnevem van, ami ha jól tudom, a száz legnépszerűbb név közt is fenn van. Nem egyszer kérdezték meg, hogy hány t-vel írom. Pedig szerintem egy t-vel lévő változata nem létezik.
2015. márc. 16. 17:04
 20/25 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Rosszul tudod.

Mindkét változat létezik és anyakönyvezhető:

[link]

2015. márc. 16. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!