Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megalázott, vagy csak hisztis...

Megalázott, vagy csak hisztis vagyok?

Figyelt kérdés

Tegnap nagy családi összejövetel volt, szülinapom alkalmából.

Tudni kell, hogy 15 évesen 120 kg voltam, 17 éves koromra lefogytam 58-ra. Akkor alakult ki a testképzavarom, sosem vagyok elégedett magammal, viszont nem sanyargattam magam (csak 5x2 órát edzettem), de ez megváltozott....

Ugyanis nemrég meghíztam, 2 hónap alatt +25 kg, a pajzsmirigyem rossz, szedek rá gyógyszert, de olyan lassan fogyok... Havi 1,5 kg csoda :(

Na a lényeg. Ebéd közben rokon kérdezi, mitől híztam meg, mennyit eszek egy nap? Mondom, nem sokat. Erre apám: egyszer eszik egy nap, reggeltől estig! Aztán röhögött mindenki...

Fogtam magam és eljöttem, és még én lettem hisztisnek titulálva...

1 hónapja annyira kivagyok, hogy jó, ha napi 500 kalóriát megeszek, és minden nap sportolok 2 órát... :( Nincs étvágyam, nem tudok enni...

2015. márc. 15. 21:36
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

Ez olyasmi, amit sosem fognak fel azok, akik nem élték át.

A túlsúlyos családod bizonyára poénnak fogta fel az egészet, de ez korántsem meglepő, hiszen az egész életüket is poénnak tartják. Tipikusan azon elhízottak típusa, akik nemhogy komolyan vennék, hanem viccet csinálnak a dologból.

Kívánom, hogy újra elérd az egészséges testsúlyt, bár azt tudnod kell, hogy amit jelenleg csinálsz, az nem lesz eredményes. Napi 500 kcal koplalás, így a szervezet RAKTÁROZ ( zsírt tartalékol még akkor is, ha te alig eszel ) , valamint a pajzsmirigy kezelés kapcsán sem választottad a legjobb módszert szerintem. A mai pajzsmirigy gyógyszerek sokszor semmit nem érnek.

Arra ügyelni kell, hogy az ember ne essen a krónikusan hízásra hajlamos személyek hibájába, mert azoknál van az, hogy mindig koplalnak, mindig fogyókúráznak, mindig gyógyszereken élnek, de igazán sosem sikerül lefogyniuk, mert egyszerűen nem csinálják okosan, hiába szenvednek vele.

Van eredményes szenvedés és van eredménytelen szenvedés - amit te csinálsz, az jelenleg a 2. kategóriába tartozik.

2015. márc. 16. 08:02
 22/44 A kérdező kommentje:
Tudom, de fizikailag képtelen vagyok többet enni! Hiába próbálkozom, nem megy.. Szeretnék egy jót enni már, de étvágyam nulla, nem bírom lenyelni..
2015. márc. 16. 08:08
 23/44 anonim ***** válasza:

Ha te lefogysz apad meg kevesebbnek fogja magat erezni melletted. Ez egyfajta vedekezes, sajat nyomorat is igy vicceli el. Teged konnyebb cikizni, mint tukorbe nezni.

Magaddal torodj, ha maskepp nem megy keress pszichologust, aki segit az onbizalmadat a helyere tenni.

2015. márc. 16. 08:09
 24/44 A kérdező kommentje:
Különben dietetika szakra járok, úgyhogy tisztában vagyok mindennel..
2015. márc. 16. 08:09
 25/44 anonim ***** válasza:
47%
A kerdesedet tedd fel a sport, mozgas kategoriaban. Segitenek Neked, hogy rendesen taplalkozz, mert valoszinu takarekuzemmodban van a szervezeted annyira keveset eszel, es ha kiehezel a szervezeted duplan fog raktarozni! A sportoloktol, vagy edzoktol erdeklodj!
2015. márc. 16. 08:19
 26/44 anonim ***** válasza:
47%
Ez erdekes, akkor mindent tudsz, maximum nem csinalod?
2015. márc. 16. 08:22
 27/44 anonim ***** válasza:
47%
Teljesen mas valamit elmeletben tudni, mint a gyakorlatban alkalmazni.
2015. márc. 16. 08:32
 28/44 A kérdező kommentje:
De nem érted, amit írok? Nem tudok többet enni! Ennék én, de ha egyszer hánynom kell, nem erőltetem.
2015. márc. 16. 09:07
 29/44 anonim ***** válasza:
Akkor pszichologus vagy pszichiater! Kerj segitseget...
2015. márc. 16. 09:52
 30/44 anonim ***** válasza:

Te dietetika szakra jársz, én meg orvosokat ismerek, akik elcseszik a saját egészségüket.

Nem vitatkozni akarok valamit, de kapd össze magad a saját érdekedben. A diplomád a kórházágyadat díszítik majd, ha nem változtatsz a helyzeten.

2015. márc. 16. 09:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!