Megalázott, vagy csak hisztis vagyok?
Tegnap nagy családi összejövetel volt, szülinapom alkalmából.
Tudni kell, hogy 15 évesen 120 kg voltam, 17 éves koromra lefogytam 58-ra. Akkor alakult ki a testképzavarom, sosem vagyok elégedett magammal, viszont nem sanyargattam magam (csak 5x2 órát edzettem), de ez megváltozott....
Ugyanis nemrég meghíztam, 2 hónap alatt +25 kg, a pajzsmirigyem rossz, szedek rá gyógyszert, de olyan lassan fogyok... Havi 1,5 kg csoda :(
Na a lényeg. Ebéd közben rokon kérdezi, mitől híztam meg, mennyit eszek egy nap? Mondom, nem sokat. Erre apám: egyszer eszik egy nap, reggeltől estig! Aztán röhögött mindenki...
Fogtam magam és eljöttem, és még én lettem hisztisnek titulálva...
1 hónapja annyira kivagyok, hogy jó, ha napi 500 kalóriát megeszek, és minden nap sportolok 2 órát... :( Nincs étvágyam, nem tudok enni...
Le fognak hordani, de szerintem is-is.
Egyfelől igen, apád tudhatná, hogy a súlyodra "allergiás" vagy (indokkal) alapvetően is, pláne betegség mellett.
Másfelől viszont ez ~17 éves korban igenis hiszti. Vagy vissza kell vágni, vagy röhögni, aztán a rokonnak elmagyarázni értelmesen. A teljesen elvonulok durcizni nem jó megoldás, még ha "égtél" is. Én is égtem, tudom nagyon jól.
Havi 1,5 kg viszont nem annyira vészes. Inkább ez legyen, minthogy a bőröd ne bírja az összehúzódást, mégha ez fiatalokra kevésbé is jellemző.
U.i: Az persze ott van, hogy ha ebéd közben folyamatosan ez ment, akkor oké. Egyetlen viccért viszont nem érdemes sértődni, meg haragudni...
20 éves vagyok, nem tinihisztis kis pcsa...
Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok!:)
# 14/15 Időpont ma 23:37
Mondjuk ezt az infót kihagytad, én azt feltételeztem, hogy mire lefogytál, sikerült összeszedni ezt...
De mindegy. 20 éves vagy, felnőtt. Nem mondtam, hogy hisztis tinip*csa lennél (azok nem tudnak ilyen jól fogalmazni ;-) ), de szerintem túlreagáltad, annak ellenére, hogy tudom nagyon jól mennyire szarul esik egy rossz vicc, olyantól akitől ezt várnád a legkevésbé.
Apáddal beszéltél azóta? Milyen a "hangulat" köztetek?
Szerintem apád undorító volt.Ez tényleg megalázás volt...
Kitartás,ne törődj velük és légy kemény, hogy minél előbb elkerülj otthonról és az álmaidnak élhess!
Ne tini hisztis pcsázzunk már, jó? Nemszeretem ezt a kifejezést, többek közt az ilyen hozzáállás miatt nem veszik komolyan a tinédzserek problémáit (főleg a lányokét). Mert hogy csak hisztiznek. Igen, némelyik meg hisztizésből lesz öngyilkos...
Mindegy, hogy a kérdező 10, 17 vagy 27 éves, komolyan kell venni amit mond, és nem szabad kétségbe vonni az érzéseit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!