Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megalázott, vagy csak hisztis...

Megalázott, vagy csak hisztis vagyok?

Figyelt kérdés

Tegnap nagy családi összejövetel volt, szülinapom alkalmából.

Tudni kell, hogy 15 évesen 120 kg voltam, 17 éves koromra lefogytam 58-ra. Akkor alakult ki a testképzavarom, sosem vagyok elégedett magammal, viszont nem sanyargattam magam (csak 5x2 órát edzettem), de ez megváltozott....

Ugyanis nemrég meghíztam, 2 hónap alatt +25 kg, a pajzsmirigyem rossz, szedek rá gyógyszert, de olyan lassan fogyok... Havi 1,5 kg csoda :(

Na a lényeg. Ebéd közben rokon kérdezi, mitől híztam meg, mennyit eszek egy nap? Mondom, nem sokat. Erre apám: egyszer eszik egy nap, reggeltől estig! Aztán röhögött mindenki...

Fogtam magam és eljöttem, és még én lettem hisztisnek titulálva...

1 hónapja annyira kivagyok, hogy jó, ha napi 500 kalóriát megeszek, és minden nap sportolok 2 órát... :( Nincs étvágyam, nem tudok enni...

2015. márc. 15. 21:36
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
89%
Nem mellesleg gratulálok az édesapának, aki a gyógyszeres kezelés alatt álló, testképzavarral rendelkező lányát (aki egyébként már egyszer kínkeservesen - a körülmények ellenére - megszabadult a súlyfeleslegétől) a saját születésnapi összejövetelén ilyen módon megviccel. Varázslatos jellemre vall!
2015. márc. 15. 22:53
 12/44 anonim ***** válasza:
62%
Sok boldog szülinapot! :)
2015. márc. 15. 23:21
 13/44 anonim ***** válasza:
13%

Le fognak hordani, de szerintem is-is.

Egyfelől igen, apád tudhatná, hogy a súlyodra "allergiás" vagy (indokkal) alapvetően is, pláne betegség mellett.

Másfelől viszont ez ~17 éves korban igenis hiszti. Vagy vissza kell vágni, vagy röhögni, aztán a rokonnak elmagyarázni értelmesen. A teljesen elvonulok durcizni nem jó megoldás, még ha "égtél" is. Én is égtem, tudom nagyon jól.

Havi 1,5 kg viszont nem annyira vészes. Inkább ez legyen, minthogy a bőröd ne bírja az összehúzódást, mégha ez fiatalokra kevésbé is jellemző.

U.i: Az persze ott van, hogy ha ebéd közben folyamatosan ez ment, akkor oké. Egyetlen viccért viszont nem érdemes sértődni, meg haragudni...

2015. márc. 15. 23:30
 14/44 A kérdező kommentje:

20 éves vagyok, nem tinihisztis kis pcsa...

Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok!:)

2015. márc. 15. 23:37
 15/44 anonim ***** válasza:
54%
Aki pajzsmirigy problémás az hízhat, ezt apukád is tudhatná. Jogos volt a felháborodásod. Kitartást, majd visszafogysz 57 kg-ra.
2015. márc. 15. 23:48
 16/44 anonim ***** válasza:
58%
Tudom, hogy off, de a többiek már leírták a lényeget. :) A táplálkozásodra figyelj! Napi 500 kalória iszonyat kevés, pláne, hogy mozogsz mellette. Ha nem akarod magad tönkretenni és a jelenlegiből egy másik betegségbe vinni, ezt fejezd be, inkább beszélj szakemberrel! A betegséged és az előzmények, valamint a testmozgás figyelembe vételével összeállít neked egy követendő étrendet, ami az egészségedet is szem előtt tartja. Ha így folytatod, teljesen lemeríted a szervezetedet, össze fogsz omlani, ezt nem lehet hosszabb távon bírni.
2015. márc. 16. 00:04
 17/44 anonim ***** válasza:

# 14/15 Időpont ma 23:37

Mondjuk ezt az infót kihagytad, én azt feltételeztem, hogy mire lefogytál, sikerült összeszedni ezt...

De mindegy. 20 éves vagy, felnőtt. Nem mondtam, hogy hisztis tinip*csa lennél (azok nem tudnak ilyen jól fogalmazni ;-) ), de szerintem túlreagáltad, annak ellenére, hogy tudom nagyon jól mennyire szarul esik egy rossz vicc, olyantól akitől ezt várnád a legkevésbé.

Apáddal beszéltél azóta? Milyen a "hangulat" köztetek?

2015. márc. 16. 00:05
 18/44 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem apád undorító volt.Ez tényleg megalázás volt...

Kitartás,ne törődj velük és légy kemény, hogy minél előbb elkerülj otthonról és az álmaidnak élhess!

2015. márc. 16. 00:14
 19/44 anonim ***** válasza:
75%

Ne tini hisztis pcsázzunk már, jó? Nemszeretem ezt a kifejezést, többek közt az ilyen hozzáállás miatt nem veszik komolyan a tinédzserek problémáit (főleg a lányokét). Mert hogy csak hisztiznek. Igen, némelyik meg hisztizésből lesz öngyilkos...

Mindegy, hogy a kérdező 10, 17 vagy 27 éves, komolyan kell venni amit mond, és nem szabad kétségbe vonni az érzéseit!

2015. márc. 16. 00:18
 20/44 anonim ***** válasza:
88%
Nekem a történetben az a rokon se szimpi, aki arról faggat, miért híztál meg. Ilyet egyszerűen nem illik szóvá tenni.
2015. márc. 16. 00:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!