Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szívtelen vagyok, ha "eltiltom...

Szívtelen vagyok, ha "eltiltom" az anyámtól a babánkat?

Figyelt kérdés

Komolyan, nincs más ötletem.

9 hetes a kislányunk, az anyámtól teljesen külön élünk, függetlenek vagyunk, bár igaz, hogy én elég fiatal vagyok.

De ettől függetlenül MI szeretnénk felnevelni őt, a vőlegényemmel, nem akarunk az anyám "jó tanácsai" szerint gondoskodni a lányunkról. De a gond az, hogy az anyám ezt képtelen elfogadni. Már a terhességem alatt is kértem, hogy ne szóljon ennyire bele a dolgainkba, majd én eldöntöm, hogy császárt szeretnék-e, mert ez nem az ő teste és felesleges rémtörténetekkel ijesztgetnie. Aztán a pici születése után csak rosszabb lett minden, többször beszéltünk már vele a vőlegényemmel. Volt, hogy megsértődött, de pár nap után ugyanúgy keresett minket, más alkalommal ígérgette, hogy nem lesz több ilyen gondunk. De persze sosem változott.

Ma náluk voltunk ebéden és nagyon kikészített, úgy érzem, hogy itt már kevés az, hogy próbálunk beszélni vele, valamit lépnünk kell...

És arra gondoltam, hogy egy időre megszakítanánk vele minden kapcsolatot, hátha észbe kap.

2015. márc. 14. 13:57
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

És ezt egy kérdésből sikerült kigondolnod? Irigyellek, igazán jó emberismerő lehetsz...

Amúgy egyáltalán nem, nagy tévedésben vagy.

Valószínű, hogy velem van a gond, mikor az anyámat nem állhatja ki senki, 3 férj vált el tőle, egy barátnője sincs...

2015. márc. 14. 16:16
 22/28 anonim ***** válasza:
75%

Megis csak lehet benne vmi..:)

De attol fuggetlenul , hogy nem szereti senki , 3 ferje volt ,sot bnoje sincs(!!!-hogy jon ez ide?), lehet meg igaza nemely dolgokban-mar ami a babat illeti, hisz azert te is vhogy felnottel. De ugy latszik, nagyon azt varod, hogy szidjuk es igazat adjunk neked. Na megkapod.

Szakitsd meg vele a kapcsolatot,mert egy csunya, gonosz banya aki csak rosszat akar neked. Tiltsd el orokre az unokatol!

2015. márc. 14. 16:40
 23/28 anonim ***** válasza:
72%
Nagyobb bajok vannak veled mint anyáddal.Ilyen pici babával normális anya nem megy sielni,még ha csak nézi is.El felejtetted honnét jöttél mi?Na szegény anyád..na meg szegény baba
2015. márc. 14. 16:50
 24/28 anonim ***** válasza:
11%

Én nem látom akadályát annak, hogy valaki babával utazzon, kapcsolódjon ki, akár télen is. Amint írta a kérdező is, ő nem síelt, csak elkísérték a párját. Mi rossz van ebben? Miért ne kellene a babát télen is levegőre vinni? Vagy miért ne lehetne több napra kimozdulni vele, ha a körülmények adottak?

A választott császárról már más a véleményem, bár nem tartozik konkrétan a kérdéshez, vagyis annyiban igen, hogy a kérdező sérelmezi, hogy az anyukájának ez a lehetőség mint választás nem tetszett. Szerintem joggal, és miért ne mondta volna el róla a véleményét? Akinek annyi esze van, hogy a saját nyafkasága, félelme miatt a gyerekét, és saját magát feleslegesen nagyobb kockázatnak teszi ki szüléskor mint amennyire szükséges, az igenis felelőtlen! Nem a gyereke a fontos neki, hanem saját maga, de még annyi esze sincs, hogy magát is nagyobb veszélynek teszi ki, mint az szükséges lenne. Sokkal magasabb a műtéti szövődmény kockázatának lehetősége, mint az, hogy egy zavartalan szülés után gondok lesznek. Aki valóban gyereket akar, anya szeretne lenni, az a babája érdekeit tartja elsősorban szem előtt, és nem a saját kényeskedését. A szülés egy élettani folyamat, aminek fontos része a vajúdás. Ez mind a baba, mint a szülő nő miatt fontos, hiszen közben termelődnek azok a hormonok, amik felkészítik a babát a kinti életre, és az anyai szervezetet a szülésre. Talán utána kellene olvasni, vagy orvostól tájékozódni, akinek fontos a gyereke, és nem csak kell, mint egy új trófea. Mondom ezt úgy, hogy 1 sima szülésem, és 2 császáros volt. Egyik császárt sem választottam, csakis azért volt így, amire ezt a lehetőséget feltalálták. A baba, és az anya életének, egészségének megóvására, védelmére, komplikáció esetén. De mindkettővel vajúdtam, ameddig csak lehetett, mert tisztába voltam vele, hogy ezzel teszek jót a gyerekeimnek. És az első császár után is sima szülésre készültem a 3-ik babámmal is. Ha nem sürgeti meg a barom főorvos, mert jaj, már 8 órája vajúdok, (de könyörgöm, én ráértem, és megérte volna, az elsővel is sokat vajúdtam) akkor meg tudom szülni simán, és nem lesz rosszul a túlzottan nyomott oxitocintól, elkerülhettük volna a műtétet.

Amúgy kérdező, én azt mondom, igyekezz az anyukáddal jobb viszonyba lenni, még lehet rá, a segítségére szükséged is, hiába hiszed azt most, hogy nem. Az írásodból ítélve fiatal vagy még, és az is biztos, hogy tapasztalatlan, hiába hiszed okosnak magad.

Csak pár kérdés: Mennyi idős vagy? Milyen munkád van? A párod pénzéből éltek, vagy neked is volt saját kereseted, most t-gyás-od? Kinek a lakásában laktok? Ha magadra maradnál a gyerekeddel, egyedül fel tudnád nevelni?

2015. márc. 14. 17:51
 25/28 anonim ***** válasza:
80%

Én is a természetes szülés híve vagyok, egyet értek az előttem szólóval. De tényleg nem erre irányult a kérdés.

Az utazással sem értek egyet, szerintem egy 9 hetes babának nem való még utazni, főleg nem több napra. Annyira pici még, szüksége van az állandóságra, a megszokott környezetre, a napirendre...Ez adja számára a biztonságot, nem való neki a sok ember, zaj, idegen helyek, wellness (??) akár fertőzést is tud kapni...na mindegy, én biztos nem vittem volna, anyukádnak adok igazat mind két kérdésben. Persze elképzelhető, hogy másba is bele szólogat, meg szebben is ki lehetne fejezni az egyet nem értését...

2015. márc. 14. 19:57
 26/28 anonim ***** válasza:
82%
A síelés nem amiatt hülyeség, mert síeltek, hanem azért, mert pont akkor visztek egy oltást még nem kapott, gyenge immunrendszerű babát közösségbe, amikor a legtöbb járvány van. Amitől egy felnőtt egy hétig ágynak esik, aztán gond nélkül felgyógyul, az egy ennyi idős babára nézve maradandó károsodással vagy halállal végződhet. Emiatt hatalmas felelőtlenség volt.
2015. márc. 14. 21:07
 27/28 anonim ***** válasza:
26%
El ne tiltsd tőle a kicsit, de határozottan mondd meg neki, hogy nem engedtek beleszólást a nevelésbe. Ő a ti gyereketek, majd ti eldöntitek, higy mi a jó neki. Ha nem tudja betartani, akkor inkább ne is menjen hozzátok. Talán elgondolkodik.
2015. márc. 15. 09:45
 28/28 anonim ***** válasza:

A szívtelenség az érzelmi alap lenne.

Valahogy nem látszik érzelem a kérdező magatartásában.

Sem a szülés módjának a megválasztásában,sem a síelésre menésben,sem a többi említett eseményben.

Hideg kontrolligénynek látszik inkább,így elsőre,nemm?

És mennyi lenne az az "egy időre"?Hogyan döntenéd el "egy idő" után,hogy már "észbe kapott"?

Mint egy kutyát,ki akarod képezni az anyádat,hogy "lábhoz",meg "feküdj",meg kuss;ugye?

Akkoris,ha a gyereked veszít vele,igaz?

2015. ápr. 6. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!