Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szívtelen vagyok, ha "eltiltom...

Szívtelen vagyok, ha "eltiltom" az anyámtól a babánkat?

Figyelt kérdés

Komolyan, nincs más ötletem.

9 hetes a kislányunk, az anyámtól teljesen külön élünk, függetlenek vagyunk, bár igaz, hogy én elég fiatal vagyok.

De ettől függetlenül MI szeretnénk felnevelni őt, a vőlegényemmel, nem akarunk az anyám "jó tanácsai" szerint gondoskodni a lányunkról. De a gond az, hogy az anyám ezt képtelen elfogadni. Már a terhességem alatt is kértem, hogy ne szóljon ennyire bele a dolgainkba, majd én eldöntöm, hogy császárt szeretnék-e, mert ez nem az ő teste és felesleges rémtörténetekkel ijesztgetnie. Aztán a pici születése után csak rosszabb lett minden, többször beszéltünk már vele a vőlegényemmel. Volt, hogy megsértődött, de pár nap után ugyanúgy keresett minket, más alkalommal ígérgette, hogy nem lesz több ilyen gondunk. De persze sosem változott.

Ma náluk voltunk ebéden és nagyon kikészített, úgy érzem, hogy itt már kevés az, hogy próbálunk beszélni vele, valamit lépnünk kell...

És arra gondoltam, hogy egy időre megszakítanánk vele minden kapcsolatot, hátha észbe kap.

2015. márc. 14. 13:57
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Erre így nehéz válaszolni, főleg, hogy egyáltalán nem írtál róla mi okozza a problémát, így megítélni sem tudjuk, hogy édesanyád valóban elviselhetetlen-e, vagy ti túloztok.
2015. márc. 14. 14:01
 2/28 anonim ***** válasza:
41%

majd én eldöntöm, hogy császárt szeretnék-e

JA, hogy te nem csak anyádnál, de az orvosnál is okosabb vagy...

2015. márc. 14. 14:07
 3/28 A kérdező kommentje:
Az a probléma, hogy mindenbe bele akar szólni, szerinte csak úgy a jó, ahogy ő gondolja. Csakhogy a kislányunk velünk él, nem az ő babája, így nem neki kell róla gondoskodnia. Majd mi tudjuk, hogy mit hogyan kell körülötte. Ő az első babánk, persze, hogy új a szitu. De egész jól beleszoktunk már a tanácsai megfogadása nélkül is.
2015. márc. 14. 14:10
 4/28 anonim ***** válasza:
95%
Igen, igaza van az elsőnek, hogy konkrétan nem értem én se, mi olyan felháborító, hogy el kelljen tiltani a gyerektől és megszakítani a kapcsolatot. Az öregebbek szeretnek sokat beszélni és tanácsokat adni, ez nálunk is így van meg még sok helyen. Hülyeségeket is szoktak mondani bőven, de olyan nagy problémát nem szoktunk belőle csinálni.
2015. márc. 14. 14:11
 5/28 anonim ***** válasza:
48%

2: ma már lehetőség van programozott császárra, és miért ne élnénk ezzel, ha megtehetjük? Nyilván ebből semmi baja nem származik a gyereknek, hisz ha így lenne, akkor nem lenne rá lehetőség. Úgy gondolom, mindenkinek saját joga a teste fölött rendelkezni. Én sem akartam szülési fájdalmakat, vajúdást, és természetes úton sem akartam szülni, mert én nem tartom se szép se jó dolognak, még ha mások azt is mondják, hogy ez az. Részemről erről a témáról ennyit.

Kérdező: konkrétumokat nem igazán írtál, de úgy gondolom, az eltiltás csak olyan értelemben jogos, hogy nem hagyjátok őket kettesben, viszont a felügyeletetek mellett hagynám őket találkozni. Ha nagyon elviselhetetlen, amit anyud művel, akkor ritkábban.

2015. márc. 14. 14:11
 6/28 A kérdező kommentje:

Ma közölte velem, hogy szerinte rossz anya vagyok, nem való nekem gyerek, más sokkal jobban megérdemelné, nem érti ezt a világot... Ezt a rokonság előtt, mert a tatám születésnapját ünnepeltük, elég sokan voltak.

Mindig elejt 1-1 ilyen gonosz kis beszólást, de ez már sok volt.

Beleszólna a lányunk nevelésébe, ez is idegesítő. Egyszer hagytam a picivel kettesben, elég volt, soha többet. Inkább felveszek bébiszittert, vagy majd segít a párom anyukája.

A terhességem alatt is csak idegesített, mondogatta, hogy milyen szörnyű dolgokat hallott a császármetszésről (nem hatott az érzéstelenítő, elfertőződött a seb, megvágták a babát, stb), pedig nagyon jól tudta, mennyire féltem amúgy is attól az egésztől.

2015. márc. 14. 14:18
 7/28 anonim ***** válasza:
64%
a prgramcsászár nem azért van, hogy a ti kedvetekre elvégezzék, hanem ha van eü indok, pl nagyfokú miopia. A sectio elvégzésének orvosi indokai vannak, ha az orvosom megkérdezné, szeretném-e, azonnal lecserélném. Indok nélkül soha nem mennék bele.
2015. márc. 14. 14:21
 8/28 A kérdező kommentje:

Most mindegy, hogy ki van a programozott császár mellett és ki nem.

A kérdésem nem erre irányult, ez a dolog már lényegtelen.

2015. márc. 14. 14:23
 9/28 anonim ***** válasza:
79%

A "rossz anya vagy, más jobban megérdemelné" után én nem nagyon akarnám látni. Kinek hiányzik ez? Szerintem aki ilyeneket mond, egy eltiltástól sem fog megváltozni.

Amúgy ezt most miért kaptad?

2015. márc. 14. 14:40
 10/28 A kérdező kommentje:
Mert elmentünk 5 napra síelni és szerinte egy pici babával nem lehet utazgatni, meg bulizni, folyton a barátokkal lenni, meg mi az, hogy neki akkor szóltunk, mikor már elindultunk.
2015. márc. 14. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!