Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szívtelen vagyok, ha "eltiltom...

Szívtelen vagyok, ha "eltiltom" az anyámtól a babánkat?

Figyelt kérdés

Komolyan, nincs más ötletem.

9 hetes a kislányunk, az anyámtól teljesen külön élünk, függetlenek vagyunk, bár igaz, hogy én elég fiatal vagyok.

De ettől függetlenül MI szeretnénk felnevelni őt, a vőlegényemmel, nem akarunk az anyám "jó tanácsai" szerint gondoskodni a lányunkról. De a gond az, hogy az anyám ezt képtelen elfogadni. Már a terhességem alatt is kértem, hogy ne szóljon ennyire bele a dolgainkba, majd én eldöntöm, hogy császárt szeretnék-e, mert ez nem az ő teste és felesleges rémtörténetekkel ijesztgetnie. Aztán a pici születése után csak rosszabb lett minden, többször beszéltünk már vele a vőlegényemmel. Volt, hogy megsértődött, de pár nap után ugyanúgy keresett minket, más alkalommal ígérgette, hogy nem lesz több ilyen gondunk. De persze sosem változott.

Ma náluk voltunk ebéden és nagyon kikészített, úgy érzem, hogy itt már kevés az, hogy próbálunk beszélni vele, valamit lépnünk kell...

És arra gondoltam, hogy egy időre megszakítanánk vele minden kapcsolatot, hátha észbe kap.

2015. márc. 14. 13:57
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
41%

El nem tiltanám, de minden alkalommal, mikor valami megjegyzést tesz, szólnék neki, hogy még egy dobása van, és mehet haza. Ha nem kussol, kitessékelném valóban. Ha nagyon durvát szól be, pár napig a telefont se venném fel neki.

Amúgy erre a beszólására, hogy szar anya vagy, nem való neked gyerek, más jobban megérdemelné, én visszakérdeztem volna, hogy és az vajon milyen anya, aki ilyet mond a saját lányának?

2015. márc. 14. 14:50
 12/28 A kérdező kommentje:
Én nem szóltam semmit, hanem felálltunk és eljöttünk.
2015. márc. 14. 14:50
 13/28 anonim ***** válasza:
79%
Azért az elgondolkodtató, hogy 9 hetes gyerekkel mentek síelni.
2015. márc. 14. 14:57
 14/28 anonim ***** válasza:
82%
Pár hetes babával / pár héttel császár után síelni? Szerintem nem anyád a hülye, már bocs.
2015. márc. 14. 15:04
 15/28 anonim ***** válasza:
72%

HA ti KILENC HETES babával, alig több, mint KETTÖ HÓNAPPAL a császár után sielni mentek, akkor anyádnak nagyon igaza van, neked/nektek nem való még gyerek.

Anyádnak még akkor is igaza lenne, ha kérné a gyámhatóságon, hogy vegyék el töled a gyereket és nála helyezzék el.

2015. márc. 14. 15:13
 16/28 A kérdező kommentje:

A párom síelt, mi csak elkísértük. Én amúgy sem rajongok a síelésért, de jól esett kicsit kimozdulni, pihenni, barátokkal lenni.

Igen, mert valószínű, hogy elvenné tőlünk a gyámhatóság azért, mert külföldre utaztunk... :)

2015. márc. 14. 15:28
 17/28 anonim ***** válasza:
55%

Én egyetértek azzal, hogy az ember maga rendelkezik a testével, és az utazásnak sem vagyok ellene. De amit a kérdező művel, az valóban túlzás.

Magyarországon tény, hogy csak olyan formában létezik programozott császár, ha előre tudni lehet, hogy bizonyos okok miatt az anya képtelen lesz a babát természetes úton világra hozni, ill. különféle betegségek miatt. Ok nélkül csak kenőpénzzel vállalja az orvos.

Németországban létezik olyan formában is, hogy választható, teljes mértékben legális. Én itt élek, és nem haboznék ezt választani, ha indokolt. De otthon, úgy, hogy ez nem egy bevett szokás, feketén, biztos nem vállalkoznék rá...

Abban pedig igaza van édesanyádnak, hogy a császárról rengeteg rémtörténetet hallani, és érdemes jól megfontolni, hogy vállalja-e az ember. És ismétlem, én ezt úgy mondom, hogy abszolúte nem vagyok ellene, de lehülyézni azt, aki félt tőle, több mint túlzás.

Az meg, hogy kicsi, pár hónapos babával elmentek -20 fokba síelni szerintem no comment. Persze, semmi baja nem lehet a babának. Csak megfázik, tüdőgyulladást kap és meghal. Vagy megcsúszik, betöri a fejét...és még sorolhatnám.

És mielőtt megkapnám, az utazással szerintem semmi baj pl. fél hónapos-1 éves baba mellett, ha már nem szopik, akkor 4-5 napra nyugodtan otthon lehet hagyni a nagyszülőkkel. De elvinni ilyen veszélyes környezetbe több, mint durva, felelőtlenség...

2015. márc. 14. 15:33
 18/28 A kérdező kommentje:

Magánkórházban voltunk, fizettünk elég rendesen a beavatkozásért.

Igen, a császárnak is megvannak az árnyoldalai. De ugyanúgy a hüvelyi szülésnek is és én inkább vállaltam a műtétet, minthogy esetleg 20-25 órát vajúdjak, bármi gond legyen a szülés alatt és szenvedjek én is és a kislányom is. Én vállaltam ezt és maximálisan jó választás volt, a következő babánknál is ezt választom.

Utolsó, voltál te egyáltalán síelni valaha? :D

Már ne haragudj, de nagyon butaságokat írtál...

A völgyben, napsütésben 4°-8° volt, értelemszerűen nem a hegyen, a sípályákon sétálgattunk, a síelők között.

Ennyi erővel itthon se vigyük ki a gyerekeket a hidegben...

Hogy csúszott volna már meg?! A babakocsiban, hordozóban?! Vagy esetleg én ejtettem volna ki a kezemből?!

A hotelnek wellness része is volt, nem egy kis faházban voltunk, ahol még fűtés is alig van.

Az emberi hülyeség tényleg határtalan...

2015. márc. 14. 15:42
 19/28 anonim ***** válasza:
75%
Ami eddig lejott, bar ne legyen igazam. Gazdag palid lett, teherbe ejtett, lehetsz vagy ugy 19-22 koruli, aki most azt hiszi ove a vilag minden szupika, anyadnak mar gondolom ez sem tetszett. Aztan most, hogy egy masik eletert vagy felelos, meg jobban ki lehet akadva. Szerintem rohadtul megprobalod ot rossz szinben feltuntetni meg itt is, holott ahogy latszik a mama lehet a legnormalisabb csaladtagja. Szegeny gyerek...
2015. márc. 14. 15:43
 20/28 anonim ***** válasza:
78%
Bocsi, de tényleg veled van a baj és nem anyáddal.
2015. márc. 14. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!