Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya takarít a szobámban, mit...

Anya takarít a szobámban, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Takarításmániája van, és nem tudja elviselni, hogy nincs összerakva az ágyam. Amúgy nincs kosz, rendetlenség.

Minden könyvemet felrakja az ágyra, a ruháimat, amiknek amúgy van helye a földön, csak az neki nem felel meg...

Mikor hazaérek este 11-kor hulla fáradtan, még pakolgassam a helyükre ezeket, mert őt délelőtt zavarta és "rendet" rakott.

Az agyamra megy, szép szóból nem ért, bezárni nem lehet a szobámat. Amúgy emeleten van a szobám, tehát egész nap nem látja azt az óriási rendetlenséget, ami nálam van, mégis "zavarja".

2015. márc. 10. 10:01
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél egy szobainast, arra rá tudod tenni a bkv-s ruhádat. Nem foglal nagy helyet. Kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.

Nem hiszem, hogy mind a 35 elől lévő könyvet éppen olvasod. Ami éppen nincs olvasva, azt tedd egy dobozba és kész.

2015. márc. 10. 13:15
 42/53 anonim ***** válasza:

Mondjuk azt nem igazán értem, hogy attól hogyan lesz rend, hogy a könyveket felteszi az ágyra.

A földön ruhákkal én se értek egyet, függetlenül attól, h nincs kosz nálad.

A könyveknek jó megoldás lehetne néhány polc, a ruháknak egy szobainas (gőzöm sincs mennyiért árulják, és hol), esetleg, ha teleajtód van egy fogast felfúrni rá, amire felrakhatod a használt ruhádat.

2015. márc. 10. 13:16
 43/53 A kérdező kommentje:
De jó ötlet a szobainas! Veszek egyet :)
2015. márc. 10. 13:47
 44/53 A kérdező kommentje:
20 éves, dolgozó felnőttként nem érzem magam kölyöknek, egyik kedves válaszoló.
2015. márc. 10. 13:48
 45/53 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyám is gyakran bemegy a szobámba, ha nem vagyok otthon, pedig nincs rendetlenség. De ő a szem előtt, tárolt apróságaimat, könyvet, íróalkalmatosságokat az ÍRÓASZTALON, stb., amiket gyakran használok is beledobál mindenféle kacatos dobozokba, szanaszét be a szekrénybe, úgy, hogy aztán soha nem találom meg őket. Pusztán azért, mert neki úgy tetszik. Továbbá folyamatosan átállítgatja a radiátort, mert ő melegebben érzi jól magát, holott a szobámban a radiátor alacsonyabb fokon való futása, nincs hatással a többi szobára. (Megjegyzem, ő kb. 26 fokot szeret tartani bent a lakásban, nekem ez túl sok, így a szobámban mindig alacsonyabbra veszem a radiátort.) Ha visszaveszem annyira, amennyi nekem kényelmes, ilyesmi reakciót kapok: jó, akkor fagyjál meg. Nem érti meg, hogy szinte rosszul vagyok, ha meleg van a szobában.

Itt egyeseknek fogalmuk sincs arról, hogy ez milyen bosszantó tud lenni. Egyébként sincs jó kapcsolat köztünk anyámmal, ezért is költözöm el még az idén.

Nem tudom, mi számít rendetlenségnek egy könyvkupacon, amit szinte a sarokban tárol a Kérdező. Az az egy nadrágot meg tényleg fel lehet tenni egy székre, szobainasra. Más szülő különben örülne, ha egyébként fele ilyen rendszerető gyereke lenne húszévesen, ettől a két apróságtól eltekintve.

Anyám különösképp "anyáskodó" lett az utóbbi pár évben, holott azelőtt valahogy mellőzte. Nem huszonévesen koromban kellene eszébe jutnia, tudok gondoskodni magamról is.

Szerintem illetlenség más szobájába bemenni, átrendezni és átalakítani a saját kívánságod szerint.

21/N

2015. márc. 10. 14:41
 46/53 anonim ***** válasza:

Cserébe rakd rendbe te is az ő szobájukat.

Persze csak az ő oldalát.

2015. márc. 10. 16:15
 47/53 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél egy ilyet, 3ezer forintból megvan: [link]

Én mindig ezen tárolom a "félszennyes" (már hordott de még tiszta) nadrágom és pulóverem. Vagy a szekrényben egyik polcon a teljesen tiszta ruhák, másikon ami volt már rajtam de még nem szennyes.

Ha tiszta a föld, akkor is olyan rosszul néz ki oda pakolni.

A könyveimet meg nem lenne szívem a földre tenni, szerezz egy jó méretű bútorlapot és fúrd fel polcnak, nem nagy meló.

Nem vagyok rendmániás, de a cipőmön kívül semmit nem pakolnék a földre, pedig tiszta a szőnyegem.

21/L

2015. márc. 10. 18:08
 48/53 anonim ***** válasza:
Most látom hogy gipszkarton... egy kisasztalnak sincs hely? Nekem életmentő a kisasztalkám hídja, Oda pont tudnád tenni a könyveid. Vagy a szekrény tetejére dobozba, ha nem minden nap használod őket (pl tankönyvek)
2015. márc. 10. 18:11
 49/53 A kérdező kommentje:
Mindegy, mennyibe kerül, jól keresek.. :D Holnap nézek is egyet
2015. márc. 10. 19:14
 50/53 anonim ***** válasza:
Ha akkora dolgozó felnőtt vagy és olyan jól keresel, akkor költözz el, és tarthatod a bugyikat is szanaszét heverve a szőnyegen...
2015. márc. 10. 20:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!