Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy ennyit takarít?...

Normális, hogy ennyit takarít? Jogosan szid le?

Figyelt kérdés

Anyám folyton azt mondja, hogy nélküle mi térdig szrban járnánk, és milyen lusta diszno vagyok. Nagy házunk van, 3 fürdőszoba van, kettőt ő takarít, egy az enyém.

Naponta: porszívózik (2x), port töröl, kisikálja a 2 fürdőt, letörli a csempét, a csapot, WC-t, kádat, stb. Az egész ház ragyog, mint valami ikeás bemutatólakás.

Én teljesen feleslegesnek érzem ezt, így kb 3 naponta csinálom csak meg a fürdőt, a többit én is naponta, különben semmirekellő vagyok.. És így is szid, beszólogat.

Normális ez így? Költözni sajnos még nem tudok, de annyira várom már...

2015. febr. 26. 13:18
 1/10 A kérdező kommentje:
Meg persze az is a baja, hogy nem segítek neki. De ha egyszer tiszta minden, akkor nem érzem szükségét annak, hogy én megcsináljam mielőtt hazajön..
2015. febr. 26. 13:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Anyád tisztaságmániás. Valószínű nagyon car élete lehet, ha csak ebben tudja kiélni magát. szegény :(
2015. febr. 26. 13:20
 3/10 A kérdező kommentje:

És tudjátok az a legdurvabb, hogy amikor én korán elmegyek itthonról dolgozni, akkor mire hazajövök, az egész szobámat kitakarítja!! Az összes dolgomat elpakolja, mert szerinte rendetlenség volt!

Az agyamra megy ezzel, hiába szóltam neki már sokszor, hogy ez az én szobám..

2015. febr. 26. 13:22
 4/10 A kérdező kommentje:
Ja, és 21 éves vagyok!!!...
2015. febr. 26. 13:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád kényszerbetegségben szenved.

Naponta 2x porszívózni? Na ne!!!!!

2015. febr. 26. 13:24
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Anyád dolgozik, hogy ennyire ráér mindennap fényesre nyalni a lakást?

Akárhogy is, nála ez pótcselekvés, ami lelki okokra eredeztethető.

2015. febr. 26. 13:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez bizony ahogy már előttem is leírták, betegség.
2015. febr. 26. 13:32
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem normális naponta takarítani.

Ha egy kis lakás lenne, aminek mindig ugyanazt a helyiségét használják, ott még érthető a napi porszívózás, bár az is sok. A fürdőt meg semmi értelme naponta takarítani.

Én egyszer takarítok egy héten, igaz nagyon vigyázok a rendre, így egész héten szép a lakás.

Anyukád mániákus, biztosan valami lelki gondja van és ezen éli ki magát. Valami nagyon hiányozhat neki. Szerintem menjen el dolgozni, akkor valami hasznosat csinálhat és emberek között lehet.

2015. febr. 26. 13:32
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Tisztaságmánia. A szobád ajtajához csináltass kulcsot, hogy legalább a te holmijaid között ne pakolásszon ha nem muszáj.
2015. febr. 26. 13:37
 10/10 anonim ***** válasza:
En is tisztasagmanias vagyok, de ez mar nekem is sok. 3 cicam van, naponta porszivozok, felmosok, port is letorlom 2x egy heten, mert a ferjem nagyon tusszog tole. Nagyon zavar ha valami soszmosz le van szalva, azonnal mosogatok, kepes vagyok a tv elol felpattanni, na egy konyv nem egyenesen van a polcon, mert meg kell igazitanom stb. De az, hogy napi szinten ujra es ujra ismetli ugyanazokat a cselekmnyeket kenyszeresseg. Tultesz azon, hogy szereti ha tiszta az otthona. Nem tudnad rabeszelni orvosi segitsegre?
2015. febr. 26. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!