Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan akadok ki mostanában?...

Jogosan akadok ki mostanában? Vagy én kell kezeljem a dühöm?

Figyelt kérdés

Én mindig az a csendes, nyugodt lány voltam, de ebben az évben mintha valami kihozná belőlem az állatot.

Mostanában mindig kiabálok, kiakadok, ha valaki többször kérdez valamit. A 'valaki'-nél inkább anyut értem. Sose voltunk egy édesbarátok, és merem állítani, hogy csak azért szeretem, mert az anyám. És az anyámot szeretnem kell. És ha idegen lenne, akkor rá se mernék nézni az utcán. Szóval csak ilyen 'muszáj' szeretet.

Szóval ebben az évben mindig felteszi ugyanazokat a kérdéseket, mint például "tanuljál és ne filmezz". Meg van olyan, hogy hamar hazajön a munkából, s én ezért, amikor 3-kor hazaérek a suliból, akkor egyből tanulnom kell 7-ig, és rendesen őrköd a szobámba. Ha meg 10 percre is leállok pihenni, akkor a hiszti már jön.

Szóval minden 'tanultál már?!', 'Miért nem tanulsz?' kérdésre én kiakadok, és rávágom, hogy 'tudom, hogy magamért tanulok' vagy 'hányszor panaszkodott neked bárki is, hogy nem tanulok?!'. Meg ilyeneket.

Velem van a gond? Én igazán próbáltam vele barátkozni, de nem érti meg, hogy én nem akarok a tanulásról beszélni.

2015. febr. 18. 18:52
 1/9 A kérdező kommentje:
Ha számít, akkor: 13-14/l
2015. febr. 18. 18:53
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Ajjhhh serdulokor :D A te korodban en is ilyen voltam. Elmulik majd, de fontos volna nemi onuralom ettol fuggetlenul, az meg csak rajtad mulik.
2015. febr. 18. 18:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Gyermekem, ez a kamaszkor kezdete. Mikor eljön a pubertás, a hormonok túltengenek, ezért leszel ideges minden apróságtól. Próbálj meg uralkodni magadon, mert ha nem is veszed észre, de anyukádnak biztosan rosszul esik, amikor kiabálsz vele. Csak jót akar neked, azért ösztönöz tanulásra. Amúgy is, örülj, amíg ilyen fiatal vagy, és tanulhatsz... hamar elrepülnek ám az évek, és amikor huszonévesen először keresel munkát meg saját albérletet, akkor eszedbe jut majd, milyen jó is volt gyereknek lenni.
2015. febr. 18. 19:16
 4/9 anonim ***** válasza:

A "tanuljál és ne filmezz" nem kérdés.

Hülyeség ez az idő kiszabása a tanulásra, és az ellenőrzése.

Azért is lehetsz ideges szerintem, mert elvárnád, hogy rádbízzon egy olyan döntést, hogy mikor mennyit tanulsz. Szerintem egy ilyen végigtanult délután után beszélhetnétek normális hangon arról, hogy te tudod kezelni a saját tanulásodat, inkább a jegyeiden és egyéb visszajelzéseken keresztül tájékozódjon a hatékonyságodról, és csak akkor lépjen közbe, ha romlás van.

2015. febr. 18. 19:24
 5/9 anonim ***** válasza:

Én 8-ban nem tanultam még semmit, mégis mindig jeles voltam. Ezért aztán a kutya nem foglalkozott vele, mennyit és mikor tanultam. Kérdés milyenek a jegyeid? Van-e alapja a cseszegetésnek?

Amúgy nyilván a túltengő hormonok miatt jobban túlreagálod, mint kellene. Viszont ha rosszak a jegyeid, akkor lehet, hogy nem ártana ezen is elgondolkodni, hogy nem véletlen.

2015. febr. 18. 19:35
 6/9 anonim ***** válasza:

A dühöd mindenképpen kezeld. Ugyanis azt a jövőben is tudnod kell visszafogni.

A kérdéseire pedig adj indoklással egybekötött választ. Például: "Miért nem tanulsz?" "Mert már megtanultam az anyagot. Ha szeretnéd szívesen fel is mondom."

De tényleg sokat számítanak a jegyeid is. Engem néha piszkáltak, hogy miért nem tanulok soha. Mindig azt mondtam, hogy így is kitűnő vagyok. És mivel ez általában igaz is volt, max. rajzból kaptam négyest, nem piszkáltak.

Szóval ha amúgy jó tanuló vagy, akkor ezzel a válasszal is élhetsz.

2015. febr. 18. 19:51
 7/9 A kérdező kommentje:

2-es: miért akarnék nemi kapcsolatot?

3-as: De valamiért csak anyuval vagyok ilyen.

4-es: Bocsánat, csak hamar ki kellett írjam, mert anyu megint jönne őr járatozni. De neki mindenből tökéletesnek kell lennem. De én alapból nem vagyok az, és soha nem is akartam az lenni, ezért sose voltam mindenből 5-ös.

5-ös: Én az a fajta vagyok, aki UTÁL magolni, és amit megtanulok, azt tudom, nem úgy, mint sokan a családba, hogy magoltak, és ezért semmit nem tudnak. A jegyeimmel meg vagyok elégedve. A reálokot értem igazán. Vagyis matek, biosz, kémia, fizika stb. Ezekből elég magas az átlagom ha néhány osztálytársamat vesszük. A nyelvekkel sok gondom van. Az egyik nyelvből plusz órákat is veszek, de erre a következtetésre magamtól jöttem rá (mármint, hogy pluszórák kellenek). Egyrészt azért nem, tudom a nyelveket, mert az egyiket utálom (magát az országot elsüllyeszteném, szóval..) a másik (amiből veszem a pluszórát) azt csak simán nem értem. Nem kapom a nyelvek tanulási képletét, ezért nem is akarom alkalmazni őket az életbe. Azt, hogy miért áll mögöttem, nem tudom. Lehet ha mindenből nem állok tökéletesen, de én úgy érzem, hogy elég jó a tudási szintem másokhoz képest. Mármint nem is vagyok lemaradva, de túlterhelve se. Csak a nyelvekből vagyok hátrébb, de a reálból inkább még önszántamból, érdeklődésből előreolvasok.

6-os: Mondhatom, és felmondhatom, de mindig kap hibát.

Ráadásul, ha segítségül kérem pl. matekből, akkor a válasz, azaz, hogy "én nem értem, apáddal csináld" és ha pl. angolból, akkor "inkább old egyedül, vagy a szomszéddal, mert én nem tudom", ha földrajzba kérem a segítségét, akkor kikosarazó válaszom lesz, mint pl. főzni akarok vagy pl. unom ezt, csináld magad meg néha a "hagyjál már" választ kapom.

Ezen kívül köszönöm mindenki válaszát

2015. febr. 18. 20:18
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Némi önuralmat írt a kettes, nem pedig nemi kapcsolatot :D

Igaz, hogy nincs ott az ékezet, de az önuralom meg a kapcsolat...na mindegy :D

2015. febr. 18. 23:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Mert ő próbál fegyelmezni, ezért őrá vetül a haragod. De ilyenkor az a megoldás, hogy leültök, elmondod neki őszintén, hogy mi zavar, mit szeretnél, és felnőttek módjára higgadtan megbeszélitek. Nem szabad megvárni, amíg a kis apróságokból komoly viták kerekednek, és teljesen megromlik a kapcsolatotok.
2015. febr. 19. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!