Kislányom 3 éves lesz. Eddig nagyon szépen beszélt a korához képest. Mostanában sokszor elkezd pöszén, selypítve beszélni. Pedig ki tudja rendesen is mondani. Hogyan kezeljem?
Nálunk a jelenleg 4,5 éves kisfiúnknak voltak, vannak beszédproblémái. Késői beszédfejlődése miatt elvittük logopédiai szakemberhez. Múlt ősz óta logopédiai fejlesztő óvodába jár, jelenleg a szünet alatt pedig logopédiai fejlesztőházba hetente egyszer (egész napos, mint egy ovi). Látványosan fejlődik! Nem csupán behozta a korosztályát, de lassan le is hagyja. :-) Hiszen ennyi idősen már munka-, és gyakorlófüzete van. Tuti könnyebben fogja venni majd az iskolát :-)
Javaslom vidd el szakemberhez, nem árthat!
Nincs kistesó?
Olyankor szoktak "babásat" játszani, mert úgy gondolják, az aranyos...
22:15 vagyok
Gondoltam. :o)
Akkor tényleg ne foglalkozz vele, mármint a kislányodnak ne mondj semmit ezzel kapcsolatban, esetleg ha valóban nem értzed, mit mond, akkor kérdezz vissza, hogy "hogy értetted"?
Egyébként pedig próbálj minél több időt tölteni vele kettesben.
Nyilván most esett le neki a tantusz, hogy kis tesóka már "örökre" marad, és így reagálja le.
Sok türelem és szeretet, el fog múlni, én pár hónapot mindenképp várnék, addig nem érdemes szakemberhez vinni, mert még a végén úgy érzi "baj van vele".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!