19 hónapos kisfiam mostanában sokszor szólít a keresztnevemen. Nagyon zavar, veletek volt már így?
Ha nem hallgatsz rá olyankor, gyorsan leszokik róla. mondhatod neki, ilyenkor hogy "anya vagyok".
Egyébként ez ebben a korban normális, mert hallja a férjedtől, hogy ő így szólít, ezért azt gondolja (jogosan), hogy ez is egy lehetőség. Ebben a korban még nem feltétlenül tudja, hogy "anya csak egy van", egyik lányom pl. "anyának" szólította a keresztanyját is. :o)
Elmúlik majd.
Nekem is furcsa de az én gyerekeim is csinálják, ha mondjuk a boltban alkalmi süketet játszok és nem figyelek az anyaaaaaaaa nyafogásra ( amit általában egy valami dolog megszerzésére irányuló mondatuk előtt mondanak) és akkor elkezdenek a nevemen szólítani. (4 és 2 éveseim vannak).De az apjukat is szokták játékból.
Anyósom az erre beszólt hogy hát ő nem engedné hogy az apjukat apa helyett a nevén szólítsák.Mondtam neki hogy majd leszoknak róla, ők is azt hallják hogy így hívjuk egymást ( a nevünkön) így aztán megpróbálkoznak vele ők is. Azért nem fogom apának szólítani a férjem, hogy ez ne forduljon elő.
Szerintem ha nem reagálsz rá fokozottabban vagy nem ellenkezel vele ezügyben, akkor leszokik róla.
Szerintem nagyon sokan vagyunk így ezzel. Minden gyereknek újdonság és érdekes, hogy anyának is van rendes neve.
Egy ismerősömnek 3 éves a kisfia és még szopik, van hogy "Cici"-nek szólítja az anyját nyilvánosan. Hát ez már ciki, de a saját néven szólítás nem baj.
Megnyugodtam, köszönöm a válaszokat. Próbálkozom a nem oda figyeléssel, mikor a nevemet mondja, 2-3 próbálkozás után anyát mond megint, viszont mondom, ha mérges rám, akkor a nevemet ismételgeti. mintha tudná, hogy zavar :D
anyukámnak is néha anyát mondott, de az kb. 3-4 alkalommal fordult csak elő. gondolom hallja, hogy én is így szólítom, és azért, de a mami az általános megszólítása.
szerintem te fújod fel. nem értem miért ciki ez? egyébként se kell másokkal törődni! enyém már nagyobb de szinte soha nem hív anyának. mindenki a keresztnevemen szólít, miért is hívjon ő másképp :)
kérd meg a családot, hogy szólítsanak anyának... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!