Szülők! Mit szólnátok, ha a 21 éves egyetemista lányotok aki anyagiak miatt veletek lakik,400. 000 forintos hitelt venne fel plasztikai műtétre?
Azt szolnam, hogy amig annyi penze sincs hogy onallo eletet eljen, egzisztenciat teremtsen, addig ne koltson 400ezret plasztikara.
Szuleidnek igaza van, koltozz kulon, elj sajat kasszan, utana arra gyujtesz/koltesz amire akarsz. De amig naluk laksz, addig tulajdonkeppen amit 'gyujtottel' azt ok adtak azzal, hogy lakhatasod/etkezesed ingyen van, szoval joggal szolnak bele mire koltod.
Megertem kulonben a gondodat, de inkabb gyujtsd ossze mint hitelbe verd magad.
En annak idejen lezeres szemmutetre gyujtottem. Kollegista voltam, osztondijbol eltem sajatkasszan, plusz diakmunkaztam mellette, es akkor, amikor havi 40ezerbol eltem osszesen (8ezer volt belole a kollegium), sikerult felretennem 200ezret (igaz majd egy evbe telt), amibe a mutet kerult, es megcsinaltattam - de a lenyeg, hogy HITEL NELKUL.
Hasonló cipőben járok, ezért át tudom érezni azt, amit írsz, kérdező. Viszont a helyedben várnék még a hitelfelvétellel pár évet, amíg diplomád és stabil állásod lesz. A saját érdekedben mondom, mert nagyon könnyű megcsúszni egy hitellel és még nehezebb kikecmeregni belőle, ha nem tudod fizetni. Most, alkalmi munkák mellett csak nagyon rossz feltételekkel, magas kamatokkal kapsz hitelt. Nem érdemes belevágni, túl rizikós.
Nekem is 21 éves korom körül fogalmazódott meg a műtét ötlete. Most 25 vagyok, a pénz ötszöröse félretéve, de inkább egy kocsit fogok venni belőle, arra nagyobb szükségem van a munkám miatt. Meg azért még maradjon mellette vésztartalékba is pénz. Szóval azért is érdemes várnod, mert időközben megváltozhatnak a terveid, jöhetnek fontosabb kiadások is, vagy csak olyan kiadások, amiket 21 évesen még nem 25 évesen viszont fontosabbnak tartasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!