Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 7 éves lányom azt mondta az...

7 éves lányom azt mondta az előbb, hogy rohadjak meg. Hogyan kezeljem? Nem szokott így beszélni.

Figyelt kérdés
Tévét néz egy ideje, majd a bátyja következik, hogy x-boxozzon.Erre begurult és azt mondja, hogy rohadjak meg. Majd elrohan. Visszahívom, jól hallottam-e és nekem mondta-e? Azt mondja igen. Most jól ordítva beküldtem a szobájába és itt kínlódok, hogy mi is lett volna vagy lenne a helyes megoldás ilyenkor. Sem az ordítva elzavarás nem feltétlenül jó, de ha már így alakult, akkor hogy érdemes kikeveredni ebből a sztoriból? Ti hogy csinálnátok? Máskor sosem beszél így, de a 10 éves fiam morcos (haverokkal divatos) stílusából csak ráragad valami.

2015. febr. 24. 18:48
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
36%
Abban a pillanatban amikor azt mondta rohadj meg ,akkora pofont kellett volna neki lezavarni,hogy mig él emlékezzen rá.Ha magába utána is azt gondolta volna,azt ugy sem hallod.7éves,nagyon is jól tudja mit jelent.jaj azért van ennyi hülye neveletlen gyerek,mert a szülő meghunyászkodik nehogy sérüljön a kis lelke.haragszik a pofonért?nagy úgy majd lenyugszik,de legalább tudja a szülőjével beszél nem a kutyájával.
2015. febr. 25. 07:55
 32/38 anonim ***** válasza:
56%

Nem hinném, hogy erőszakkal lehetne a verbális erőszakról lenevelni egy gyereket (ordítás, ütés, stb).

Higgadtan mondd el neki, hogy amit mondott, az neked nagyon rosszul esett és nagyon szomorú vagy miatta. Ne a gyerek lényét bíráld, hanem a tettét! Ez nagyonf ontos, mert itt szokott elcsúszni a dolog, amikor a szülő dühében a gyereket minősíti, nem az adott viselkedést.

Empátiát (ami később belső gát lesz) úgy lehet tanítani, ha hallja, hogy a szavai, tettei milyen érzéseket keltenek a másikban.

Az erőszak ellen ordítva, ütve kikelő szülő hiteltelen a gyerek előtt, ezért nem javaslom ezt a megoldást.

2015. febr. 25. 09:25
 33/38 anonim ***** válasza:
92%

22:38

"amig velem lakik"

Elnézést de futkos a hideg a hátamon,amokor ilyesmit olvasok!!!Egy gyerek kivel lakna,ha nem veled, zsarolunk,zsarolunk!

2015. febr. 25. 14:33
 34/38 anonim ***** válasza:
86%

27, ebben nagyon tévedsz. Nem tisztelne egy cseppet sem. Megvetne. Az egyetlen, amiért befogná a száját, az a félelem. És nem sokáig lakna veled. Amint teheti, elköltözik, még ha anyagilag rosszabb helyzetbe kerül is ez által. De hát nem minden a pénz, de ezt feltételezem, neked hiába is magyarázná bárki is. Arról se tudnál, hogy unokád született, nemhogy a közeledbe engedné.

Őszintén remélem, hogy nincs, és sose lesz gyereked.

2015. febr. 25. 14:38
 35/38 anonim ***** válasza:
51%

Jól van akkor nyaljuk ki a gyerek seggét,kényeztessük el és dícsérjük meg őt ha a halálba küld minket.Eredmény?Csak nézzünk végig az utcákon,mennyi elkényeztetett tutyimutyi gyerek járkál kint akik nem tisztelnek senkit

Érdekes módon régen miért voltak tisztelettudóbbak a gyerekek?Mert akkoriban nem voltak elkényeztetve,kaptak egy jó nagy büdös pofont akár a tanártól is és onnastól kezdve tisztelték őket.Persze féltek is de a legfőbb hatása az volt hogy TISZTELTÉK ŐKET

Csak ugye nem kell keverni a szezont a fazonnal mert én nem arról beszélek amikor a szülő állandóan veri a gyerekét okkal vagy ok nélkül hanem arról amikor a gyerek egy olyan dolgot csinál ami túl megy azon a bizonyos határon.Na akkor igenis megérdemel egy taslit.Ezért miért utálná meg a szülőt élete végéig?Lehet hogy abban a pillanatban gyűlöletet érezne iránta de legalább így kétszer is meggondolja hogy mégegyszer megcsinálja e azt a dolgot vagy sem.Pár pofon miatt nem fogja megutálni a gyerek a szülőt,csak akkor ha sűrűn verik

Én is kaptam már verést a szüleimtől,jól néznénk már ki ha ezért életem végéig utálnám őket.Így megtudtam hol a határ,ennyi.Néhány egészséges pofon igenis jót tesz

Az meg már megint más kérdés hogy a szülő is hibás ebben ha idáig elfajul a dolog.Elítélem a gyerekek elleni erőszakot de ha megérdemlik akkor megérdemlik...Nem halálbüntetésről van szó hanem egy hatásos pofonról,nem tudom mit kell ezt így túlreagálni

Az a vicc hogy pont az itteni ingerült anyukák nem tudják hogy kell gyereket nevelni.Ti miattatok kerülnek ki az utcára ilyen neveletlen kölykök mert túlságosan elvannak kényeztetve és minden megvan engedve nekik.Lenne mit tanulnotok az biztos.Lemerem fogadni az nem baj amikor az alkoholista férjetek ököllel veri a gyereketeket minden nap de abból már nagy problémát csináltok ha egy vadidegen szerint jót tesz egy pofon :D

2015. febr. 25. 21:35
 36/38 anonim ***** válasza:
54%

Régen azért voltak tisztelettudóbbak a gyerekek, mert féltek. Nem jó a majomszeretet se ez tény. De a félelemkeltés se. Az én apám tanár volt, nem egy tanítványa lett a múlt rendszerben öngyilkos azért, mert nem olyan volt a bizonyítványa, mint amilyet a szülei vártak tőle. És azt mondja az ember, hogy ezért halt meg? Ezért? Egy négyesért? Vagy mert nem vették fel az egyetemre...? Minden gyerek más, lehet, hogy neked néhány "egészséges" pofon belefért, más meg lelkileg nyomorék lett tőle egy életre.

Eleve magától nem beszél úgy egy gyerek, ahogy a kérdésben van, látta valakitől, és sanszos, hogy neki mondták ugyanígy. Ezt meg kell vele beszélni.

2015. febr. 25. 22:13
 37/38 anonim ***** válasza:
42%

Ugyan már miért féltek volna?Tudták hogy ha olyat tesznek akkor kapnak a szájukra,ez nem félelem.Pár pofontól nehogy egész életében féljen már a gyerek.Akit meg egy két pofon lelki nyomorékká tesz (ami szerintem baromság de mindegy) az nem is életre való,sőt az életben semmit se fog elérni.Volt nem egy szigorú tanárom akik lekevertek pár sallert a diáknak ha olyat tett de mégse féltem tőlük.Tudtam ha normálisan viselkedek akkor nem fogok pofont kapni.ENNYI.Ez nem félelem

Azt meg nem értem hogy a tanulmányi átlagot miért hoztad fel?Az számomra nem ok hogy megverjem a gyereket csak azért mert nem színötös minden tantárgyból.Sőt azért se verném meg ha minden tantárgyból bukásra állna.Nem lenne célom hogy a gyerekem egész életében rettegésben és stresszben éljen de a minimális tiszteletet azért elvárom tőle.Ha tetszik ha nem a "rohadjál meg" nálam már kiérdemel egy jókora büdös pofont.Most várjam meg a következőt hogy "dögöljél meg"?Így legalább garantáltan nem fog előfordulni ilyen mostanában és így a gyerek eszébe vésődik hogy ilyet nem szabad mondani a szülőnek

Még mindig nem értitek a lényeget,ti azt hiszitek hogy én mindenért szanaszéjjel verném a gyereket holott nálam nagyon messzire kéne ahhoz elmenni hogy megüssem a gyerekem.Az hogy gyakorlatilag a halálomat kívánja a gyerek az nálam már kiverné a biztosítékot

Kíváncsi vagyok egyébként hogy az itteni fröcsögő anyukák milyen felnőttet nevelnek majd a gyerekükből,bár lehet inkább jobb ha nem tudom...

2015. febr. 25. 22:50
 38/38 anonim ***** válasza:
30%

A pofon megoldás volt régen.

Nem is volt ennyi beképzelt ember, és tudtak tiszteletet mutatni egymás iránt...az enyje benyje nem megoldás...még én se venném komolyan.

2015. ápr. 18. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!