Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 7 éves lányom azt mondta az...

7 éves lányom azt mondta az előbb, hogy rohadjak meg. Hogyan kezeljem? Nem szokott így beszélni.

Figyelt kérdés
Tévét néz egy ideje, majd a bátyja következik, hogy x-boxozzon.Erre begurult és azt mondja, hogy rohadjak meg. Majd elrohan. Visszahívom, jól hallottam-e és nekem mondta-e? Azt mondja igen. Most jól ordítva beküldtem a szobájába és itt kínlódok, hogy mi is lett volna vagy lenne a helyes megoldás ilyenkor. Sem az ordítva elzavarás nem feltétlenül jó, de ha már így alakult, akkor hogy érdemes kikeveredni ebből a sztoriból? Ti hogy csinálnátok? Máskor sosem beszél így, de a 10 éves fiam morcos (haverokkal divatos) stílusából csak ráragad valami.

2015. febr. 24. 18:48
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
84%
Minimum elvarnam hogy bocsanatot kerjen es azt is tudatositanam hogy ez itthon nem stilus, igy buntetes is kapna.
2015. febr. 24. 18:52
 2/38 A kérdező kommentje:
Most megkérdezte, hogy elmehet-e pisilni. Kiengedtem. Nem különösebben zavartatja magát. Nem ismerek rá.
2015. febr. 24. 18:54
 3/38 anonim ***** válasza:
57%
Ne szólj hozzá amíg bocsánatot nem kér.Meg se halld ha szól hozzád.Nálunk bevált:)
2015. febr. 24. 18:55
 4/38 Trafó1 ***** válasza:
25%
felpofozni.
2015. febr. 24. 18:56
 5/38 anonim ***** válasza:
5%
Szépen nevelitek a gyerekeket, jó nagy idegbeteg család lehettek!
2015. febr. 24. 18:56
 6/38 anonim ***** válasza:
74%
Nem ordítottam volna. Elmondtam volna neki, hogy miért nem szabad ilyet mondani. Aztán beküldtem volna a szobájába, hogy gondolkodjon rajta és ha átgondolta, akkor kérjen bocsánatot. Nálunk ez nagyon bevált :)
2015. febr. 24. 18:57
 7/38 anonim ***** válasza:
89%

Elmondanám neki, hogy nagyon megbántott, és szeretném, sőt követelem, hogy kérjen bocsánatot, valamint a csúnya beszédet nem tűröm, és ezért büntetésből 1-2 napig nem nézhet tévét.

Ha hisztivel reagál, vagy nem hajlandó bocsánatot kérni, figyelmen kívül hagynám, míg megbánást nem mutat.

2015. febr. 24. 18:57
 8/38 A kérdező kommentje:
Gondolhatod, hogy nem akartam ordítani. Nem értek egyet magammal én sem, de hát kijött, na... Ráadásul mikor visszahívtam, hogy jól hallottam-e, akkor meg sem szeppent, hanem nézett ilyen "na és?" tekintettel.
2015. febr. 24. 18:58
 9/38 anonim ***** válasza:
76%

Ordítozás tényleg nem segít, de megvonás, büntetés alap. Legtöbbet az használ, ha 10-15 percre rá mikor lehiggadt, bemész hozzá, csendesen, komolyan. Ha kezében van valami, leteszi, rád kell figyeljen. Elmondod neki, rosszul esett amit mondott, megbántott vele, és legfontosabb, hogy CSALÓDTÁL benne, és ha már elég érett korához képest, megértetni vele, mennyire nem jogos, ezzel mennyire elkényeztetetten viselkedik.

Ha van telefonja és nem elengedhetetlen napi rutin során (tehát, nem ezen éritek el, ellenőrzitek hogy oda ért-e épségben, hasonlók), akkor elvenni tőle minimum két hétre, TV-t nem nézhet, zenét nem hallgathat, iskola után nincsen átkéreckedés barátokhoz, barátnőkhöz.

Fontos, hogy ha egyszer kikötsz egy időt büntetésre, abból soha ne engedj később mikor hízeleg vagy bocsánatot kér, akkor elveszti a súlyát ahogy a te szavad is gyengévé válik a szemében.

2015. febr. 24. 19:03
 10/38 anonim ***** válasza:
87%
Magyarázd el neki, hogy ez a szó mit is jelent. Nálam bevált kicsiként, azóta nem káromkodok.
2015. febr. 24. 19:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!