Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 7 éves lányom azt mondta az...

7 éves lányom azt mondta az előbb, hogy rohadjak meg. Hogyan kezeljem? Nem szokott így beszélni.

Figyelt kérdés
Tévét néz egy ideje, majd a bátyja következik, hogy x-boxozzon.Erre begurult és azt mondja, hogy rohadjak meg. Majd elrohan. Visszahívom, jól hallottam-e és nekem mondta-e? Azt mondja igen. Most jól ordítva beküldtem a szobájába és itt kínlódok, hogy mi is lett volna vagy lenne a helyes megoldás ilyenkor. Sem az ordítva elzavarás nem feltétlenül jó, de ha már így alakult, akkor hogy érdemes kikeveredni ebből a sztoriból? Ti hogy csinálnátok? Máskor sosem beszél így, de a 10 éves fiam morcos (haverokkal divatos) stílusából csak ráragad valami.

2015. febr. 24. 18:48
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
44%
Én anyukámnak mondtam olyan is, hogy dögöljön meg a műtőasztalon. Nem vagyok rá büszke, de ez van. Sosem éreztem, hogy az anyám szeret, és ő is hasonló stílusban beszélt velem. Engem az anyám sosem kért meg semmire, hanem utasított és kiabált velem, ha nem csináltam, amit mondott, szankcionált. Ha megvert, vagy szobafogságot kaptam, kiröhögtem. Igazából agyon is üthetett volna, szerintem az se ért volna semmit. Szeretni kéne azt a gyereket. Úgy, hogy érezze. Beszélj vele, hogy ti szeretitek egymást, és akik szeretik egymást, azok nem beszélnek így. Meg nem is kiabálnak. Igazából azt kéne kihozni, hogy ő is kérjen bocsánatot, meg te is. De nyilván előbb ő.
2015. febr. 24. 19:04
 12/38 anonim ***** válasza:
22%

Nem tudom miert irjak egyesek azt hogy nem kellet volna orditani?

Amikor 1 szulo illyet kap egy 7 eves kislamytol, siman kezere is lehetne csapni! Ugyanis ezzel nem fog eltorni a gyerek keze.

szepem el lehet magyatazni, legkozelebb is meg azutan is es azutan is! Ez,sem neveles hogy rahagyuk, vagy kovetelem hogy kerjj bocsanatot.

Most mig kicsi a gyerek ilyen esetekben ra lehet csapni, majd 14.18 eves koraba mar keso lesz kezet emelni rà!

Ez a problema mindig szep szoval kell nevelni es sokan elkovetik azt a hibat hogy eddig nem emeltem ra kezer, akkor majd most 13 evesen!

Kerdezo, kerdesedre a valasz, mar most semmitsem tudsz tenni max csak annyit hogy elmondod neki hogy ez nem szep szo amit mondott neked, debiztosan lesz lekozelebb eset is ilyen...akkor kell a kezet elverni!

Most le leszek tojva a velemenyem miatt de nem erdekel, mindenki ugy neveli a gyereket ahogyan akkarja, ez a kezcsapas.... nem napi szinten ertem, de ha egy gyerek azt mondja 7 evesen a szuleinek hogy rohadj meg, az megerdemli ha elvered a kezet! Legkozelebb eszebe jut mielott ilyet mondana!

Nem vagyok szihopata orult, csak egy gyereket nem mindig majom szeretettel kell szeretni, hanem nevelni is kell, es ha rossz vagy csunyan tesz a gyerek akkor igen racsapok a gyerek kezere, persze nem minden esetben!

2015. febr. 24. 19:09
 13/38 anonim ***** válasza:
68%
a 10-es válaszoló kapcsán jutott eszembe , hogy akár meg is kérdezheted, miután lenyugodtál, hogy tudja e hogy mit jelent a szó, és miért mondta .Lehet , hogy csak utánozta a fiukat.
2015. febr. 24. 19:10
 14/38 anonim ***** válasza:
80%

Ha bántod azzal semmire nem mész az biztos. Legfeljebb még inkább azt fogja gondolni (ha tudja mit jelent) hogy "rohadj meg".

Rá erőltetni a bocsánatkérést sem tartom jónak , ha magától teszi az más.

2015. febr. 24. 19:14
 15/38 anonim ***** válasza:
1%
A megnevelést már legalább egy éve lekésted.
2015. febr. 24. 19:15
 16/38 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, megyek én igyekszem hasznosítani őket. Azt hiszem lassan meg tudom válaszolni a kérdésemet, amit apukámnak tettem fel, hogy vajon mikor fogom majd igazából szülőnek érezni magam. Azt hiszem, hogy kb. most, amikor már a szeretet nem elég, hanem a határokat kell megszabni. Kisgyereknél is van ilyen persze, de minél nagyobb a gyerek, annál komolyabbak ezek a meccsek én most úgy látom.
2015. febr. 24. 19:15
 17/38 anonim ***** válasza:
89%
7 éves és így beszél? Tudja egyáltalán, mit mondott? Egyetértek az előbbiekkel, menj be hozzá, kérdezd meg, tudja-e mit jelent, és magyarázd el neki, ilyet nem mondunk. Mondd el neki, hogy ez rosszul esett, és büntesd meg. Nincs TV, nincs számítógép, csak házifeladathoz, nincs telefon, nincs elmászkálás. Alapjáraton minimum egy hét, de inkább kettő. Ha közben őszintén bocsánatot kér, keresi a kedved, láthatóan megbánta, akkor csökkenhet a büntetés ideje.
2015. febr. 24. 19:19
 18/38 anonim ***** válasza:
42%
De, a szeretet bőven elég. Ha érzi a gyerek, hogy szereted. Mert akkor elmondhatod neki, hogy fáj neked, hogy ezt kívánta, megbeszélheted vele, hogy mit jelent. És, hogy felkaptad a vizet, pedig nem kellett volna kiabálnod. Persze következetesnek kell lenni, nem szabad szó nélkül tűrni, hogy így beszéljen. De, ha nem tudja, hogy miért kérjen bocsánatot, csak azt mondod, hogy "Kérj bocsánatot!", azzal kitörölheted a fenekedet. Mondd el neki, hogy szereted őt, és mivel nagyon szereted őt, ezért megbántott téged azzal, amit mondott. És mivel ő is szeret téged, tudod, hogy te is megbántottad a kiabálással. Ezért kéne mindkettőtöknek bocsánatot kérnie a másiktól. És kérdezd meg tőle, hogy kitől hallotta, megbántotta-e őt mostanában valaki, esetleg te bántottad-e őt úgy, hogy észre se vetted. Nem kell hülyére venni attól, hogy 7 éves, ha szeretitek egymást, ezt meg tudjátok beszélni és egy sírós összeborulás lesz a vége.
2015. febr. 24. 19:24
 19/38 anonim ***** válasza:
2%
add kölcsön majd én elfenekelem :)
2015. febr. 24. 19:27
 20/38 anonim ***** válasza:
88%
Lehet,hogy neki is ezt mondták az iskolában.Kérdezd meg tõle.
2015. febr. 24. 19:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!