Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá a szüleimet,...

Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy az egyik autót adják nekem?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, Szegeden lakok. De péntekenként haza kell mennem (120 km) és vasárnap vissza.

Ez azért baj, mert vonatozni nem szoktam, a busz pedig 3 óra és gyógyszer nélkül elviselhetetlen az út.

Kocsival nincs baj, de a szüleim nem adják ide egyiket sem.

Pedig kettőjükre van három... Ráadásul anya nem is használja az övét, mert mindenhová biciklivel, vagy gyalog megy, esetleg apa elviszi. Szóval neki van egy másfél éves, szinte használatlan városi autója, de csak otthon használhatom.

Pedig simán levezetek több száz km-t egyhuzamban, jól vezetek.

Szóval nekem hatalmas segítség lenne, hogy egy hétvégén nem 6 órát kellene utazással töltenem, hanem kettőt.

Vagy én annak is örülnék, ha nem kellene hazajárkálnom hetente, mikor itt van a lakásom, meg minden.

2015. febr. 12. 13:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
100%

Én Budapest és Pécs között (200 km) ingázom a mai napig, pedig már dolgozom. A vonat 3 óra a busz 3,5-4 óra.

Amit tudok javasolni a telekocsi rendszer.

Ugyan annyiba kerül, mint az említett két tömegközlekedési eszköz diákjegye, csak kényelmesebb és gyorsabb.

Egyetem alatt én is vonatoztam (tudom milyen 6 órát menni hétvégente), de mikor vége lett az egyetemnek kellett keresnem egy kevésbé költséges megoldást.

Autót tudnék venni, de nincs értelme, mert hét közben nem használnám, mert gyalogtávon belül van a munkahelyem, és csak azért, hogy heti 2 alkalommal beleüljek felesleges fenntartani (meg a parkolását megoldani sem két fillér)

Így néztem utána a telekocsinak. Nekem csupa pozitív benyomásom van a rendszerről. Rendesek a sofőrök, pontosak, kényelmes (4-en megyünk egy autóban) és gyorsabb, mint a vonat.

Próbáld ki te is.

26N

2015. febr. 12. 16:12
 62/75 anonim ***** válasza:
100%

Mar nem azert, de az az erzesem, hogy ez pont melletted szol. Nem akarjak azt, hogy mindent ellso szora megkapj, pontosan azert nem adjak oda, hatha vegre felnosz, es eszbe kapsz. Havi 200.000forintbol siman, eleg hamar ossze tudnal magadnak sporolni egy haasznalt autora, ez meg se fordult a fejedben?

Ezzel legalabb bizonyitanad, hogy te igenis vagy annyira felnott, hogy nem anyutol kered, hanem megszerzed magadnak.

Egy szo, mint szaz: szerintem az lenne a celjuk hogy vegre a kezedbe vedd az iranyitast, es mahadnak szerezd meg amit akarsz, ne toluk kerd. Hisz ha ok nem lesznek, akkor mi lesz veled? Ez foroghat a fejukben.

2015. febr. 12. 16:13
 63/75 A kérdező kommentje:
Autóban is csak akkor vagyok jól, ha én vezetek. Meg 4 idegennel nem is szívesen utaznék, buszon sem szeretem, ha mellém ülnek.
2015. febr. 12. 16:14
 64/75 anonim ***** válasza:
100%

62-Es vagyok.

Te meg mindig nem tudod hogy mit kene tenned? Tenyleg nem esett mar le a dolog ?

Mast bem irsz, csak hogy rosszul vagy a vonaton, te ezt nem akarod te azt nem szereted. Oke, akkor mas megoldas kene.

De anyu nem adja oda, apat se tudom meggyozni, segitsetek mar!

Egyszeruen ha az esz ervek bem mennek, akkor nem. Az elozo kommentemben kifejtettem a velemenyem, es vissua olvasva ugy latom voltak paran akik javasoltak az auto vasarlast, de te megsem reagalsz erre. Miert ?

Ebbol is az jon le , hog a legegyszerubb megoldast akarod, de egy ugyved szamara nem lesz mindig egyszeru, megkellesz talalnod a kiskapukat, hogy megnyerd az ugyet. Itt is lenne kiskapu, ne csak ahhoz ragaszkpdj mar hogy adjak neked, inkabb szerezd mar meg magadnak. Buszkek lennenek rad, de igy hogy csak rajuk tamaszkodsz mindenben, nem tudom mi lesz veled kesobb.

Es en ezt most nem bantasbol irom, segitemi szeretnek.

2015. febr. 12. 16:48
 65/75 anonim ***** válasza:
100%

Meg is hülyülnék ha kiderülne, hogy az ügyvédem komoly pszichiátriai eset, ugyanis a kérdező az. Néhány szakmába a szorongásos eseteket nem szabad beengedni mert kárt okoznak másoknak.

Mások is leírták: kétszáz a bevétel, hát rakj el havi nyolcvanat és fél év múlva van is egy frankó Suzukid. De van jobb: ha van pénz, akkor ne kétszázat hanem háromszázat kérj az autó miatt, és még jobbat tudsz venni. A kocsi amire fáj a fogad az anyádé. Lehet hogy keveset használja, de akkor is az övé, semmi jogod nincs elkérni. A helyzet az, hogy fel kell nőnöd, és ezt a többség látja itt. Persze én is hajlok arra hogy nem igaz egy szavad sem, egy jómódú ember nem itt hadakozik a pórnéppel hanem éli az életét.

2015. febr. 12. 16:51
 66/75 anonim ***** válasza:
75%
Jaj, bruhuhu, nem szeretek autóban utszni, rosszul vagyok, nem bírom az embereket... Nyányányá... Ezt a rinyát bakker, te konkrétan ÉLETKÉPTELEN vagy, erre nincs más szó. Anyádékhoz se akardz hazamenni, csak mikor pénzt adnak, akkor gondolom, te is szívesebben buszozol. Tudod, mi maradt megoldásként? A lábbusz. Vegyél egy jó bakancsot oszt uzsgyi, aki ilyen penészvirág, annak kell a mozgás úgyis. Jogász, az.
2015. febr. 12. 17:05
 67/75 anonim ***** válasza:

65. Anyukának 5 milliós autója van, nem Suzuki :)

Kérdező, azért a nyomorog és a van pénze között létezik ám átmenet!

2015. febr. 12. 17:57
 68/75 anonim ***** válasza:
Lehet az ötvenmilliós autó is, attól még nem az övé. A nőci abból gazdálkodjon amije van. Ja hogy az semmi? Akkor pedig húzza meg magát és örüljön annak amit kap.
2015. febr. 12. 18:02
 69/75 anonim ***** válasza:
Olvastam, hogy kapsz havi 200 ezer Ft-ot. Ebből ki tudsz gazdálkodni egy használt autót részletre magadnak. Én ezt tenném, aztán akkor azzal oda megyek, ahova akarok. Felnőtt vagy, nem?
2015. febr. 12. 19:19
 70/75 anonim ***** válasza:

Ezt a sok választ nem volt türelmem végigolvasni.

A lényeg. Vegyél magadnak valami 100-200 ezerért egy autót (vagy kérd meg a szüleidet hogy vegyenek neked, majd te törleszted) és akkor autózhatsz.

Egy több millás autót persze hogy nem adnak csak úgy oda.

2015. febr. 12. 19:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!