Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy az egyik autót adják nekem?
Egyetemista vagyok, Szegeden lakok. De péntekenként haza kell mennem (120 km) és vasárnap vissza.
Ez azért baj, mert vonatozni nem szoktam, a busz pedig 3 óra és gyógyszer nélkül elviselhetetlen az út.
Kocsival nincs baj, de a szüleim nem adják ide egyiket sem.
Pedig kettőjükre van három... Ráadásul anya nem is használja az övét, mert mindenhová biciklivel, vagy gyalog megy, esetleg apa elviszi. Szóval neki van egy másfél éves, szinte használatlan városi autója, de csak otthon használhatom.
Pedig simán levezetek több száz km-t egyhuzamban, jól vezetek.
Szóval nekem hatalmas segítség lenne, hogy egy hétvégén nem 6 órát kellene utazással töltenem, hanem kettőt.
Vagy én annak is örülnék, ha nem kellene hazajárkálnom hetente, mikor itt van a lakásom, meg minden.
Nem tudjuk, hogy hogy rinyálj a szüleidnek autóért, mert mi nem ismerjük őket, plusz mi ilyet nem csináltunk, mert nem történt velünk semmi trauma, ami miatt nem voltunk képesek tömegközlekedni.
Eredj már a hülyeséggel! Hiszti az egész. Embereld meg magad.
#9 aha, szóval a lakás már megvan ... fenn is tudod tartani, mert biztos jól keresel ... akkor vegyél egy használt kocsit részletre ... vagy a szüleid finanszírozzák a lakásfenntartást is?
júj de bírom az ilyen gyerekeket szülőként (két felnőtt fiam van, és nem jutott eszükbe követelőzni)
11: Az rendben van, hogy így jó, hogy hetente látnak.
De ők is mehetnek hozzád :)
Akkor már ritkábban kell neked menni.
Szerintem próbálkozz ezzel az autós dologgal később, ha már jobb idő lesz. Talán aggódnak, hogy mostanában sok a hó, jég. Tavasszal/nyáron gyakorolj sokat, menjetek együtt is hosszabb utakra. Akkor talán következő ősszel már viheted magaddal az autót is :)
Ja, szóval mert valaki jómódú családból származik, nem is érdemel segítséget? :D
Hogy embereljem meg magam???
Több, mint 10 éves nem ültem vonatra, nem is fogok.
A buszon hányingerem van, fáj a fejem és szédülök, ezen csak a gyógyszer segít. De 2 nap alatt 6 órát utazgatni nem éppen felemelő dolog, mikor lenne fontosabb dolgom, főleg vizsgaidőszakban.
Igen, havonta 200.000 ft-ot kapok arra, hogy eltartsam magam (plusz ha jön valami nagyobb kiadás, azt is fizetik). Jogi egyetem mellett nehezen tudnék dolgozni. És anya megmondta, hogy amíg nincs legalább egy diplomám, nem akar hallani arról, hogy dolgozzak. A dolgom az, hogy tanuljak jelenleg.
81%-os válaszadó, köszönöm a segítséget, akkor majd próbálkozom tavasszal, hátha... :)
A jövő ügyvédje, hölgyek és urak: hogyan rinyáljam ki anyáméktól az egyik kocsijukat, miközben ők eltartanak és még külön kis kanálkával meg is etetnek naponta ötször...
Nem sajnálom, hogy jómódban vagy, bár ezt nem egyes szám első személyben kellene mondanod - te egy nincstelen vagy, az anyádék a gazdagok. Sajnálni viszont nem tudlak, nincsenek gondjaid, csak azt hiszed. Tanulnod se kell, majd veszel diplomát a Józsefvárosin.
Már mondtam ezt is, hogy ők is jöhetnek, mert egyedül vagyok, a lakás meg nagy, elférnének.
De csak kifogásokat hallgatok, hogy anya nem hagyja itt a kutyát másra, a kocsiba a kutya 10 percnél többet nem bír ki, apa hétvégente teniszezik, vagy valami más programjuk van, vendégek jönnek, vagy ők mennek el, stb.
Szóval az a legegyszerűbb nekik, hogy én jövök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!