Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá a szüleimet,...

Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy az egyik autót adják nekem?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, Szegeden lakok. De péntekenként haza kell mennem (120 km) és vasárnap vissza.

Ez azért baj, mert vonatozni nem szoktam, a busz pedig 3 óra és gyógyszer nélkül elviselhetetlen az út.

Kocsival nincs baj, de a szüleim nem adják ide egyiket sem.

Pedig kettőjükre van három... Ráadásul anya nem is használja az övét, mert mindenhová biciklivel, vagy gyalog megy, esetleg apa elviszi. Szóval neki van egy másfél éves, szinte használatlan városi autója, de csak otthon használhatom.

Pedig simán levezetek több száz km-t egyhuzamban, jól vezetek.

Szóval nekem hatalmas segítség lenne, hogy egy hétvégén nem 6 órát kellene utazással töltenem, hanem kettőt.

Vagy én annak is örülnék, ha nem kellene hazajárkálnom hetente, mikor itt van a lakásom, meg minden.

2015. febr. 12. 13:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/75 anonim ***** válasza:
87%

Miért kell minden hétvégén hazamenni?

Miért nem ülsz vonatra?

Lenne pénzed fenntartani az autót?

2015. febr. 12. 14:01
 2/75 anonim ***** válasza:
86%

Egyetemista vagy és mégis nekünk kellene kitalálnunk, hogy mit mondj anyádéknak? Ha az érveid megállják a helyüket, akkor belemennek, de ha annyi az ügy, hogy "nem szoktál" vonatozni, akkor nem sok esélyed van.

Én is másik városba jártam egyetemre, órákat vonatoztam éveken keresztül 3 naponta, mégis túléltem.

2015. febr. 12. 14:01
 3/75 anonim ***** válasza:
74%
Megveszed tőlük. Egyébként nyilván oka van annak, ha van egy felesleges autójuk, és mégsem jutott eszükbe felajánlani neked.
2015. febr. 12. 14:02
 4/75 anonim ***** válasza:
97%
Kérted már? Nem adták oda? Mi volt az indokuk?
2015. febr. 12. 14:03
 5/75 anonim ***** válasza:
26%
Miért kellene "neked adni"? vedd meg. Lehet, hogy ők is pénzt remélnek belőle, az meg pofátlan, hogy a két szép szemedért csak bumm, odaadják. Azt írod, nem is adják... megvan rá az okuk, hidd el. Nem te leszel az első tömegközlekedést használó egyetemista a világtörténelemben.
2015. febr. 12. 14:05
 6/75 A kérdező kommentje:

Nem tudom, miért kell minden pénteken hazamennem. Az a válaszuk, hogy "ők így nyugodtak".

Azért nem ülök vonatra, mert az még rosszabb, mint a busz, egy kellemetlen esemény miatt 6 éves korom óta nem voltam vonaton és a jövőben sem tervezem, hogy ezen változtatok.

Igen, lenne pénzem fenntartani.

Egy 5 milliós autót mégis hogy vennék meg a saját szüleimtől?

Nem azt kérdeztem, hogy megvegyem-e, vagy sem!

2015. febr. 12. 14:06
 7/75 A kérdező kommentje:

Nem, nem remélnek pénzt belőle. Nem akarják eladni sem.

Anya ajándékba kapta a születésnapjára apától, de alig használja, előtte sem vezetett valami sokat.

Azt mondja anya, hogy nem szereti, ha egyedül vezetek...

2015. febr. 12. 14:07
 8/75 anonim ***** válasza:
75%

"Vagy én annak is örülnék, ha nem kellene hazajárkálnom hetente, mikor itt van a lakásom, meg minden." - ha ezt nem írod a végére, gondolkodtam volna a válaszon ... olvastam egy amerikai milliárdosról, aki egy fillért nem ad a felnőtt gyerekeinek, járják végig az útját maguk ...

szóval, ha a kocsit nem tolják a segged alá, akkor vegyenek neked egy lakást, hogy ne kelljen hetente látniuk a képed ... kicsit ha gondolkodnál, akkor kevésbé csalódnál a jövőben

2015. febr. 12. 14:08
 9/75 A kérdező kommentje:

Már van lakásom, akkor kaptam, amikor felvettek az egyetemre. Aki nem képes hasznos, segítőkész választ írni, az minek válaszol?

Ezt áruljátok már el, legyetek szívesek.

2015. febr. 12. 14:10
 10/75 anonim ***** válasza:
96%

De miért így nyugodtak? Mitől félnek?

Ha nem írod le, akkor nem tudunk írni semmit, hogy mivel győzd meg őket.

Féltenek a hosszú úttól? Akkor menjetek el egyszer együtt, hogy lássák, hogy hogy vezetsz.

Vagy félnek, hogy hét közben buliztok és piásan vezetni fogsz? Nyilván ismernek annyira, hogy tudják, hogy megbízhatnak-e benned.

Vagy félnek, hogy kölcsönadod a csoporttársaidnak?

2015. febr. 12. 14:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!