Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy az egyik autót adják nekem?
Egyetemista vagyok, Szegeden lakok. De péntekenként haza kell mennem (120 km) és vasárnap vissza.
Ez azért baj, mert vonatozni nem szoktam, a busz pedig 3 óra és gyógyszer nélkül elviselhetetlen az út.
Kocsival nincs baj, de a szüleim nem adják ide egyiket sem.
Pedig kettőjükre van három... Ráadásul anya nem is használja az övét, mert mindenhová biciklivel, vagy gyalog megy, esetleg apa elviszi. Szóval neki van egy másfél éves, szinte használatlan városi autója, de csak otthon használhatom.
Pedig simán levezetek több száz km-t egyhuzamban, jól vezetek.
Szóval nekem hatalmas segítség lenne, hogy egy hétvégén nem 6 órát kellene utazással töltenem, hanem kettőt.
Vagy én annak is örülnék, ha nem kellene hazajárkálnom hetente, mikor itt van a lakásom, meg minden.
kérdező! egy dolgot kellene helyreraknotok szerintem, de azt nagyon. Azt, hogy már nem vagy 2 éves, ezt mind a szüleidnek, mind pedig neked fel kéne fognotok, de tényleg! Érthető, hogy (valószínüleg) egyszem pici fiukat, kvázi a trónörököst féltik a tehetős szülők - no nem mintha a kevésbé tehetősek ezt nem tennék -, DE! ez már túlzás! Ennyi erővel az utcára se engedjenek ki, mert a végén még a fejedre zuhan egy repülő!
Ugyanúgy neked is meg kellene tanulnod egy kicsit határozottabbnak lenned, és megértened, hogy 19-20 évesen nem normális dolog az, hogy valaki ennyire "jólnevelt". Ami tök jó, lenne, ha úgy kb. 12-14 éves lennél! De fiatal felnőtt vagy! Igenis most próbálgatod a szárnyaidat, igenis fiatal vagy, igenis élned kell és igenis a sarkadra kell állnod, hogy ezt érvényesítsd! Félre ne érts, nem lezüllésre buzdítalak, csak több önállóságra és határozottságra!
Egyébként ha nem mész haza minden hétvégén, akkor mi történne? Erre találták fel a telefont. Gyűjts össze észérveket, amik melletted szólnak, jogász leszel vagy mi, nem? Akkor neked ilyesmit tudnod kell!
Költőnő?
Már mondtam, hogy nem vagyok jól a buszon, apa válaszát idézem: "Ne egyél indulás előtt és akkor nem fordul fel a gyomrod." Hát köszi...
De amúgy a hosszú utaknál az autóban is ilyen vagyok, az volt a megváltás, mikor meglett a jogsim és elkezdtem vezetni, mert ha én vezetek, nem vesz elő a rosszullét. Nagynéném ugyanilyen. Ő inkább elvezet Franciaországig, minthogy repülőre üljön.
Anyáékkal szemben képtelen vagyok érvelni egyedül. Ezért írtam ki a kérdést.
A félreértések elkerülése végett: lány vagyok.
Ha nem megyek haza (volt már ilyen), akkor 2 variáció van.
1. értem jönnek
2. addig hívogatnak, vagyis anya addig hívogat, míg meg nem unom és haza nem megyek szombaton
"Ahogy kiderül valakiről, hogy van pénze és nem a nyomorban él, tuti lesz 1-2 (vagy több) válaszadó, akik elkezdenek bunkózni"
Rizsa :) Nem ez a gond veled.
Amugy szerintem kamu kerdes ez is.
"A félreértések elkerülése végett: lány vagyok. "
Mar megint te es a gazdagkislanyos kamukerdeseid? Sejtettem.
LOL.
ha nem kamu a kérdés, akkor továbbra is azt mondom: ha te nem állsz ki magadért, senki nem fog soha.
A felnőtté válás nem tud lezajlani konfrontáció nélkül. Pláne nem basáskodó szülők mellett.
"Ha nem megyek haza (volt már ilyen), akkor 2 variáció van.
1. értem jönnek
2. addig hívogatnak, vagyis anya addig hívogat, míg meg nem unom és haza nem megyek szombaton"
A szüleid még gyerekként kezelnek és amíg ez így van, nem fogják neked odaadni az autót. A 42-es válaszoló tanácsait fogadd meg, jól leírta a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!