Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket miben korlátoznak a...

Titeket miben korlátoznak a szüleitek?

Figyelt kérdés

Főleg 14-16 evesekre gondolok

14/L

2015. febr. 6. 19:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem korlátoztak, csak szabályokat állítottak fel, amik követhetőek voltak.

Középsuli alatt például: ha hazaértem, akkor ettem, elmosogattam magam után.

Mindig legyen rend, és legyen beágyazva a szobámban.

Délutáni program ne menjen a tanulás rovására, este 5-6-ig legkésőbb érjek haza hétköznap, de azért ne állandóan, inkább hamarabb.

Ha valamiért nem érek haza, szóljak, telefonáljak.

Még egy ideig megmondták, hogy este 10, legkésőbb 11-kor alvás van, gép kilőve. (kb 15 éves koromig.)

Nem ülhettem a gép előtt állandóan, napi 1-2 órát netezhettem csak. (Okostelefon nem volt.)

Házimunkából kivettem a részem, nem csak a szobámat tartottam rendben, az egész háztartásba besegítettem.

Azt ettem, ami otthon volt, (nem rendeltem magamnak kaját házhoz szállítással) és akkor, amikor ebéd/vacsora volt, de ez utóbbi csak a hétvégékre vonatkozott, akkor együtt evett a család.

A barátom is jöhetett bármikor (16 voltam, amikor elkezdtünk járni), csak nem maradhatott estére-éjszakára.

Már majdnem 18 voltam, amikor heti egyszer ott alhatott.

16 évesen már mehettem heti egyszer (péntek vagy szombat) a városba a haverokkal, ebből nem csináltak ügyet. Ha volt suli-buli, vagy kirándulás, akkor simán elengedtek.

Zsebpénzt nem adtak, de ha kellett valamire, akkor kaptam. A diákmunkás pénzem az enyém volt, nem szóltak bele, mire költöm. Ha ajándékba kaptam pénzt, abba se szóltak bele, legfeljebb javasolták.

Mindent megbeszéltünk, kérhettem bármit, nem utasítottak el élből, hanem átgondolták. Így is mondtak nemet, persze, de jól esett, hogy legalább megfontolják.

2015. febr. 6. 19:59
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Kb mindenben...XD nem mehetek soha sehova senkivel egyedül meg pláne nem. Csak a suliig ami egy utcányira van a lakásunktól szóval minden király és happy XD. XD
2015. febr. 6. 20:21
 3/8 anonim ***** válasza:
31%
Nem engednek el bizonyos megemlékezésekre meg tüntetésekre.
2015. febr. 6. 22:49
 4/8 anonim ***** válasza:

1.

Ez így korrekt. :)

2015. febr. 7. 09:05
 5/8 anonim ***** válasza:

az én szüleim elmebetegek voltak, leginkább a kocsmában tartózkodtam amég le nem feküdtek aludni és utána settenkedtem haza. (nem ittam alkoholt csak ott meleg volt)

a szabályok mindig változtak, sosem lehetett tudni ki miért fog felháborodni.

én a gyerekemmel 100%-ig következetes vagyok.

olyannyira hogy kiskorában is táblára ki volt írva(rajzolva) milyen cselekedetért kap büntetést.

ha ezt betartja akkor egyenjogú tagja a családnak és mindent megtehet amit én is.

2015. febr. 7. 12:37
 6/8 anonim ***** válasza:

1, Hétköznap nem internetezhetek este 9 után.

2, Legkésőbb 10-re otthon kell lennem.

3, Nem nagyon aludhat nálam a barátom, nagyon ritkán..

4, Ha nem szállok bele a házimunkába, akkor eltiltanak.

5, Csak minden 2. nap moshatok hajat.

2015. febr. 7. 15:29
 7/8 anonim ***** válasza:

engem csak apám korlátoz, anyukám engedékenyebb.<3

16 éves koromban nem aludhattunk együtt a barátommal, egészen az 1. évfordulónkig, amikor már 17 voltam. azóta is csak úgy, hogy én alszom nála, nálunk max néha-néha aludhat csaj barátnőm.

most 19 vagyok és nem dönthetem el, hogy megyek-e tovább tanulni vagy sem...

jó mi?!

2015. febr. 7. 17:07
 8/8 anonim válasza:
nem mehetek sehova;mar egykor le kell legyek fekudve stb. ugy utalom oket es a sz@ros szabajaikat
2015. márc. 2. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!