Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit éreznétek, mit tennétek,...

Mit éreznétek, mit tennétek, ha a gyereketek olyan pályát választana, amit ti semmire sem tartotok és megélni se fog tudni belőle?

Figyelt kérdés
2015. jan. 23. 10:37
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
Arról nem beszélve, hogy anyáméknak kisebb pénzkidobás lett volna valami olyat támogatni, ami bár nekik nem tetszik, de legalább elvégzem, mint - gyakorlatilag - a semmit finanszírozni.
2015. febr. 27. 00:35
 52/57 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk esetleg nem szólnék bele???? Nem a te élted, nem a te döntésed, gyakorlatilag semmi közöd nincs hozzá, hogy mit akar a jövőben csinálni. Annyit tehetsz, hogy bátorítod és támogatod mindenben, mert az átlag, szerető szülő ezt teszi. Szép is lenne már, ha mindenki azt tanulná amibe a szülője kényszeríti, a világ rengeteg kiváló íróval és tudóssal lenne szegényebb. Megdöbbentő, hogy ennyire nem érdekel a saját gyermeked boldogsága. Ha így haladsz, egy szép napon meg fog gyűlölni, és nem biztos, hogy oktalanul.
2015. febr. 27. 09:46
 53/57 anonim ***** válasza:
23%

Nézd én 2001-ben kezdtem a középsulit, közgazdaságit, végzettségemet tekintve pénzügyi-számviteli ügyintéző vagyok. Nem találtam munkát, már 2001-ben 40*-es túljelentkezés volt ebből a szakmából. Az osztálytársaim csak protekcióval tudtak elhelyezkedni 2007-ben és most 8 évvel később ő kb. 110.000 Ft-ot keres (szerintem sokat mondtam) könyvelőként, én 150-et ügyfélszolgálatosként.

Jó nyilván ez nem mindenkire igaz, de szerintem ne erőltetsd.

2015. febr. 27. 12:31
 54/57 anonim ***** válasza:

53-as egy középisokás kamuvégzettséggel tényleg nem csoda, hogy 110 ezret keresnek. Sőt még jó is! Az államiszférában 15 év után egy mérlegképes könyvelő folyamatosan frissített képzéssel kap 97 ezer forintot úgy, hogy beszámolók idején reggel nyolctól este nyolcig van és nem fizetik.

Itt most felsőfokú végzettségről van szó, ami azért nem egyenlő a középiskolai beírjuk a bizonyítványba, de kamu végzettséggel. Én meg a középiskolai bizonyítványom alapján kereskedelni és marketing szakember vagyok. Lófszt se értek hozzá azokhoz képest, akik ilyen irányban tanultak tovább a felsőoktatásban, nem is csoda, hogy ezen a területen nem venne fel senki a végzettségem miatt.

2015. febr. 27. 14:25
 55/57 anonim ***** válasza:
0%
54-es, NO COMMENT!
2015. febr. 27. 20:53
 56/57 anonim ***** válasza:
Miért, ez az igazság. Amit egy szakközépben tanítanak neked a közgazdaságról meg ilyenekről az vicc és ezt mindenki tudja. A szakközép és a gimi között mindössze az a különbség, hogy szakközépben biológiát, kémiát, fizikát alig tanulsz így korlátozottak a továbbtanulási lehetőségeid, amit meg helyette tanítanak, az elhelyezkedéshez édes kevés, csak arra jó, hogy ha abba az irányba tanulsz tovább, akkor mondjuk mikroökonómia előadáson ne csak bámulj ki a fejedből, hogy még nem is hallottál ilyet.
2015. febr. 28. 11:43
 57/57 anonim válasza:

"Válaszd azt a munkát amit

szeretsz és soha többet nem kell

dolgoznod"

Talan a gyermekednek is hasonlo uton kellene elindulnia. Csinalja amit szeretne, ha elesik akkor felall es megtapasztalja, hogy az elet utjan gyakran vannak buktatok, de felkell allni. Talan ha a maga utjat jarja akkor talpra esettebb ember lesz majdan belole! :)

2015. máj. 19. 21:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!