Anyagi különbségek?

Figyelt kérdés
Van egy barátom aki jóval magasabb nívón él mint én. nem vagyunk mi sem szegények, annyira, anyu meg apu igaz nem keres sokat, de van más bevételünk is, úgyhogy eléldegélünk, soha nem szenvedtünk hiányt semmiben, igaz luxusra sem futotta. Tengert még életemben nem láttam, nem nagyon utazgattam. Nekem van munkám, középiskolát fejeztem, ahhoz képest elég jó a fizetésem, szép helyen dolgozom. Na most ez engem nem is zavart, mert optimista vagyok, és bízom benne hogy ez változhat még. Na most a problémám a következő. A barátomnak nem jó, hanem nagyon jó munkahelye van, magas pozíción van, egyetemi végzettsége, a családjának is van pénze. Utazgat, egész életében jól élt. Négy hónapja vagyunk együtt, azt mondja nagyon szeret, és ezt ki is mutatja. Nekem nem számít a pénz, tényleg nem, spirituális beállítottságú ember vagyok, aki tisztában van azzal h kell a pénz az élethez, de nem elsőszámú dologként kezelem. A társadalmi rangok sem érdekeltek soha. Most sem lenne baj, ha ő nem hajtaná el többször minden találkozásnál h ő mennyire szereti a pénzt, mintha minden az körül forogna, meg mindig a magas beosztású rokonairól, barátairól beszél, h azok mennyire tehetősek, és mintha azok lennének az Istenek. Na most ez engem nagyon zavar. Nagyon előjött a kisebbségi érzésem is, amit nagyon sok időbe telt leküzdenem, mert nagyon önbizalomhiányos ember voltam. De mindig azt érzem mellette h az én családom nem elég jó, és én sem vagyok elég jó, mert ő mintha mindent a pénzen és rangokon keresztül nézne, és nem az emberi értékeken. Én pedig nem tudok máshogy nézni az emberekre, csak az emberi értékeiken keresztül. de kezdem elveszíteni önmagamat, mert az önbizalmam minden ilyen beszélgetésnél amikor témába jön a pénz, elszáll... annak ellenére h azt mondta azért szeretett belém, mert tisztalelkű vagyok, szilárd elveim vannak, és nem vagyok olyan mint az átlag. ennek ellenére mégsem ezt érzem, mert ahányszor feljön témába a pénz, mintha neki az jelentene többet. Van köztünk elég nagy korkülönbség is. A problémát nehezíti hogy apám rettenetesen sznob, ahhoz képest hogy ő nincs se olyan anyagi, se olyan társadalmi helyzetben per pillanat h sznoboskodhasson, hanem a családja volt régen magas társadalmi és anyagi szinten, és ő még mindig ahhoz tartja magát... És amikor megtudta hogy kivel vagyok együtt, elszállt és abnormálisan viselkedik, persze örömében, nem is merném neki bemutatni a barátomat, mert abszolút leégetne ezzel a nem hozzá illő viselkedéssel, mert a barátom akármennyire is sznobnak tűnik szintén, azonnal kiszúrja ha vki cs a társadalmi rangok vagy anyagiak miatt kedves vele, és kijelentette hogy ezt nem szereti... Hogyan lehetne kezelni ezt a helyzetet?

2015. jan. 18. 12:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

4-es vagyok. Rendben, a 670 négyzetmétert képletesen értettem nyilván, de 3 szoba egy egyetemista, mellette részmunkaidőben dolgozó fiatalnak szerintem túlzás, pláne ott ahol van és úgy, ahogy kinéz. Megértem, ha megtehetik, miért ne lakna ilyen helyen, de egyszerűen abszolút nem voltunk egy kategória.

Szerintem mindenki, aki nem ehhez van szokva kényelmetlenül érzi magát ebben a helyzetben. (Kivétel aki direkt a pénzre megy.)

Minden erőmmel azon voltam, hogy megkerüljem a szüleivel való találkozást és azt, hogy hazavigyen, mert ha ilyen helyen él heti 5 napban, akkor hol élhet a családja? Szerintem ott teljesen elszakadt volna nálam a cérna és jobbnak látom, hogy vége lett.

Én is szeretnék jól élni, szeretném, ha bármit megtehetnék, amit csak tudok, de engem arra neveltek, hogy ezért meg kell dolgozni és nem arra, hogy bele kell tenni a hátsómát, ezért is kellemetlenül érintett. Meg úgy alapból, a mi családunk mindig megfogta a pénzt, mégsem futotta ilyenekre, számomra ez az élet teljesen idegen volt. A második diplomámom dolgozom, nem is rossz szakmával, jó munkahelyem lesz remélhetőleg, jó fizetéssel, mindenki erre vágyik. Ez a srác már viszont számomra a valóságtól elrugaszkodottan élt.

Teljesen ugyanaz a helyzeted, mint nálam, csak engem a nem túl nagy dobra vert atom gazdagság zavart, a te párod pedig lehet kevésbé gazdag, de ő nagy dobra veri.

Azzal, hogy leírtad a barátai véleményét, bennem csak még jobban erősíted azt a képzetet, hogy nem illetek össze. Ez a társaságának is feltűnt.

Ahogy mondtam, MINDENKINEK kisebbségi érzése lenne egy ilyen helyzetben szerintem. Nekem is az volt, pedig egy csinos, fiatal nőnek érzem magam, ráadásul nem h*lyének. Meg fogok tudni állni a saját lábamon és szerintem erre büszkének kellene lennem, nem önbizalomhiánnyal küszködve őrlődni egy férfi mellett.

A párod miatt kezd újra előjönni egyre komolyabban az önbizalomhiányod. Szerinted ez normális?

Mindenesetre én nem mondanám, hogy azonnal szakítsatok. Üljetek le és mondd el neki az érzéseidet ezzel kapcsolatban. Azt, hogy úgyérzed nem stimmel az életszemléletetek, nem tudod tudnátok-e erre olyan megoldást találni, amitől nem érzed magad egy senkinek mellette.

2015. jan. 18. 14:51
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Ne butáskodj már, miért kellene ettől neked kisebbségi érzésednek lenni? Nem igaz, hogy nem tudsz reagáni ezekre a dolgaira úgy, hogy elmenjen a kedve a pénzezsák ismerősei, rokonai istenítésétől! Pl, amikor elmeséli neked, hogy x jakabék télen melyik riviérán nyaraltak 3 milláért, és ettől ők mekkora menők, meg minden, miért nem tudod megkérdezni, hogy és valami értékelhető emberi tulajdonságaik is vannak azok kívül, hogy sz@rják a pénzt, vagy csak ennyi?! Amikor meg negatív dolgokat mond rólad, hogy valamelyik nagyszerű ismerőse nem érti miért veled van, amikor jobbat is találhatna, akkor miért nem kérdezed meg, hogy az ő véleménye is ez? Mert az ismerőséről te sem vagy jobb véleménnyel, mint ő rólad, így nem is érdekel mit gondol. Te miért nem tudod neki azt mondani, hogy a barátnőd szerint jobban illene hozzád a pütyi palkó, mert ő intelligens, figyelmes, van életcélja, és annyira gavallér? Amikor meg a pénzével henceg, hogy mennyit keres, és milyen értelmetlen dolgokra költi, miért nem kérdezed meg, hogy és normális céljai nincsenek is? Mondjuk valamire, saját lakásra gyűjteni, amit nem csak a segge alá tolnak, vagy csak úgy takarékoskodni kicsit, mert sosem tudhatja nem e lesz rá még szükség. De egyszerűen miért nem tudod megmondani neki, hogy téged ez az üres, semmiféle emberi értékeket nem képviselő nagymenők istenítése zavar, és nem szeretnéd, ha ilyen emberekkel lennél körülvéve, mert irtózol tőlük? És benne is felfedezni véled ezeket a tulajdonságokat, és baromira zavar.
2015. jan. 18. 14:53
 13/15 A kérdező kommentje:
Igazatok van, ez például nagyon is zavar, h értelmetlen dolgokra költ, ennyi idősen az anyjáékkal lakik, az anyja mindent a segge alá rak, és ő még kijelenti h neki ez így megfelel. Ilyenkor úgy érzem h én vok a hibás (önbizalomhiány, önbizalomhiány), h ezekre nem tudok semmi értelmeset mondani, dehát ha jobban belegondolok, lehet erre vmi értelmeset mondani? :O Értelmetlen dolgokra nem lehet értelmes dolgokat mondani, én meg értelmetlen dolgokat nem tudok mondani. Lehet h le kellene ülni beszélni, v ha legközelebb felhoz vmi hasonló témát akkor nem kussolva kínosan mosolyogni, hanem elmondani a véleményemet. Most is például volt telelni, és a központi téma a telelésről az volt h mennyit költött. És hogy még így is ahhoz a nagymenő rokonához képest ő milyen alacsonyan áll, és ők nem egy kategória. Te jó ég, akkor mit gondol rólam? Én milyen kategória vagyok? :O
2015. jan. 18. 15:06
 14/15 anonim ***** válasza:

Van egy unokahúgom, aki hasonló pasihoz ment feleségül, és még örült is neki, mennyire jól járt, mert mennyi pénze van.

Ő is mindig azzal dicsekedett mennyi pénzt keres, milyen sokat költ felesleges dolgokra. De amikor először mentek együtt nyaralni, akkor az unokahúgom a saját részét maga fizette. Hát egy főnyeremény ez a pali, az tuti. Na és természetesen az esküvő előtt aláírta a házassági szerződést, miszerint semmi nem lesz soha közös, amit a házasságuk alatt szereznek, mivel a pasi jóval többet keres nála. Még szerencse, hogy gyerekük nincs, a pasi ki is jelentette, hogy neki tőle nem kell. Most ha 12 év után elválnának, mehetne egy bőrönddel ahova akarna. Tényleg egy egyenrangú kapcsolatban él a szerencsétlen, és persze a pasi már nem titkolja, hogy ők nincsenek egy szinten.

2015. jan. 18. 15:36
 15/15 A kérdező kommentje:
Hát ez szomorú...
2015. jan. 18. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!