Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavarnak az anyagi különbségek...

Zavarnak az anyagi különbségek egy kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A vőlegényemmel 3 éve vagyunk együtt, nagyon jó a kapcsolatunk.:) Ő már 5 éve dolgozik, biztos jól fizető állása van, én pedig friss diplomásként nem találok munkát (keleti régió) nem büfészakot végeztem, közgazdász vagyok.

Engem zavar az, hogy 24 évesen még mindig ott tartok, hogy kölcsön kell kérnem nagymamámtól pénzt erre- arra (nem nagy összegek), míg a vőlegényem kocsit tart fenn és nem nézi azt, hogy mikor mire költ. Félek, hogy emiatt hátrányba kerülök a kapcsolatunkban, abból a szempontból, hogy mivel nincs munkám, nincs keresetem, ezért annál később lesz közös lakásunk is. Nagyon frusztrál ez.

:(

2012. nov. 27. 11:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
Manapság minden második ember ebben a cipőben jár.
2012. nov. 27. 11:38
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem így kicsit fura,h nem segítítek egymás életét. Pl. mi úgy kezdtük, hogy 2 éve jártunk, amikor lediplomáztunk és összeköltöztünk vidéken a férjem rokonának romos lakásába (nem mi örököltük, csak rokon megengedte, h ott legyünk amíg el nem adja.) Addig fizikai munkát végeztünk, férjem 10-12 órában hordta az árut pincéből fel-le én meg háztartási munkát végeztem másnál. Aztán fél év után kaptam egy jó állásajánlatot Budapesten, amiből szerényen ketten meg tudtunk élni albérletben. Egyből felköltöztünk, és addig én tartottam el a férjem amíg nem talált állást, de ez se tartott sokáig, csak pár hét, de álláskeresés mellett elvégzett egy tanfolyamot is, és pont ennek köszönhető lett hogy talált valamit. Ha nincs nálatok munkalehetőség és a vőlegényed meg ennyire keresett szakmában van, simán elköltözhetnétek oda ahol van neked való munka, ő meg tuti találna ugyanilyen jót. Kérdés hogy későbbiekben mennyire tudnátok kompromisszumokat kötni a házasságban,ha most ilyen fontos dolgokban sem, hogy segítsétek egymás munkalehetőségét?
2012. nov. 27. 12:10
 3/13 anonim ***** válasza:
68%
Lehet, hogy a büfészakkal többre mennél. Szarnak se kell már ez a rengeteg közgazdász.
2012. nov. 27. 12:14
 4/13 anonim ***** válasza:
46%
Régen engem is zavart. Nekem átlag keresetem volt mindig, ő viszont nagyon jó keres. Mikor elkezdtünk járni zavart, hogy neki természetes lenne, hogy megyünk mindenhova és ő fizeti, és nem értette mi a problémám vele. Aztán nagy nehezen csak megszoktam :D Most már nem zavar, ő pedig sosem érezteti, hogy ő több pénzt hoz haza, már közös.
2012. nov. 27. 12:14
 5/13 anonim ***** válasza:
75%
nem.
2012. nov. 27. 12:19
 6/13 anonim ***** válasza:
65%

Egy jó kapcsolatban ez nem probléma. Az teljesen más dolog, hogy zavar, hogy nincs állásod, az meg megint más, hogy az zavar, hogy a párod sem segít Neked túl sokat..

Nem értem, hogy miért nagymamádtól és miért nem a vőlegényedtől kérsz, ha anyagi gondjaid vannak?

Mi 5 éve vagyunk együtt, együtt is lakunk most már, de míg nem laktunk együtt is KÖZÖS volt minden. Mindig az fizetett akinek volt, sosem baniztunk. Neki most is több pénze van mint nekem, de egy közös fiókban tartjuk az övét és az enyémet, így a MIÉNK az a pénz, nem pedig enyém, tiéd. Mindig az vesz ki belőle akinek kell, számlák, rezsi, albérlet ugyanebből megy. Nagyobb összegeket megbeszélünk.

Én elhiszem, hogy a kapcsolatotok jól működik, de ez a része nem igazán:-S

Amúgy ismerős a munkanélküliség, nekem sem egy diplomám van, mégis gyerkőcökre vigyázok, mert jobb sajnos nincs...

2012. nov. 27. 12:31
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó Válaszolónak nagyon igaza van!

A párom bőven a többszörösét keresi az enyémnek, de soha nem éreztette. Sőt, nem hogy nem éreztette, de mindent megteremt nekünk.

Egy jó kapcsolatban nem léteznek anyagi különbségek.

A férfinak, jól eső érzés gondoskodni a szeretett nőről.

Pénzügyi területen dolgozom, nem keresek rosszul. De mikor megismertem a párom, nem volt épp munkahelyem. MINDENT úgy intézett, hogy nekem ne legyen kellemetlen és meglegyen mellette mégis mindenem.

Persze bennem is felmerült, nehogy azt higyje a pénze érdekelt. De szerencsére kitartottunk egymás mellett és nem sok idő múlva lett is munkám.

2012. nov. 27. 12:54
 8/13 A kérdező kommentje:

Nálunk az anyagiak tabutémának számít, nem tudom pontosan mennyit keres, csak ugye látom h mikre ad ki pénzt, ebből gondolom h elég jól. Sosem kérdeztem rá csak úgy magamtól, Ő pedig nem hozza fel.

Igaz, mondta már hogy segít, csak szóljak, de elég cikinek érzem azt hogy "figyelj csak, mégis kellene egy kis pénz" holott tudom, hogy ő szívesen ad, mégcsak nem is kölcsönbe. Lehet itt már az én büszkeségemmel van baj.

2012. nov. 27. 14:05
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
A vőlegényed, és nem tudod hogy mennyi a fizetése? Ez fura... Nálunk már akkor minden közös volt, mikor még csak jártunk. Férjem többet keresett, mivel én tanultam, mindig tudtam/tudom mennyi a fizetése, ez egy kapcsolatban nem lehet tabutéma, szerintem.
2012. nov. 27. 14:19
 10/13 anonim ***** válasza:
46%

Szép kis kapcsolat. Azt sem tudod, mennyit keres, nem mersz tőle pénzt kérni.

Gondolom azzal se leszel tisztában, hogy éppen kit kúrogat a hátad mögött.

2012. nov. 27. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!