Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavarnak az anyagi különbségek...

Zavarnak az anyagi különbségek egy kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A vőlegényemmel 3 éve vagyunk együtt, nagyon jó a kapcsolatunk.:) Ő már 5 éve dolgozik, biztos jól fizető állása van, én pedig friss diplomásként nem találok munkát (keleti régió) nem büfészakot végeztem, közgazdász vagyok.

Engem zavar az, hogy 24 évesen még mindig ott tartok, hogy kölcsön kell kérnem nagymamámtól pénzt erre- arra (nem nagy összegek), míg a vőlegényem kocsit tart fenn és nem nézi azt, hogy mikor mire költ. Félek, hogy emiatt hátrányba kerülök a kapcsolatunkban, abból a szempontból, hogy mivel nincs munkám, nincs keresetem, ezért annál később lesz közös lakásunk is. Nagyon frusztrál ez.

:(

2012. nov. 27. 11:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Egy valamit felejtünk el ebben a nagy "tabutéma a pénz" világban. Hogy a házasság gazdasági közösség is(nem elsősorban az, de naiv dolog eltekinteni tőle, ha már házasságról van szó). És ha már a vőlegényed, akkor gondolom, a házasság a cél. Ez nem anyagiasság, mert nem elsősorban a megkeresett összegen van a hangsúly, hanem hogy hogy gazdálkodik vele, milyenek a prioritásai ilyen téren, stb. Nagyon csúnya balhék és pofáraesések lehetnek abból, ha mindezek a boldogító igen után derülnek ki.

Nálunk például nincsenek anyagi különbségek, és nem is szeretném, ha lennének. Szorgalmasak, spórolósak, összetartóak, hasonlóak a fontossági sorrendjeink, és a pénzügyi gondjaink is. Nekem zavaró lenne, ha úgy mennék neki egy házasságnak, hogy egyrészt ilyen téren nem ismerem őt, másrészt ekkora különbségek vannak. Ez egyfajta szakadékot jelentene köztem és közte. A lánykérésre azért mondok igent, mert látom, hogy a házasság minden pillére stabil. És az egyik pillér - ha tetszik, ha nem - a pénzzel való gazdálkodás.

2012. nov. 27. 16:36
 12/13 anonim ***** válasza:

Igen, épp ez a baj, amit írtál. Hogy kérned kellene.

Én írtam, hogy a párom úgy alakította, hogy nekem ez ne legyen se érezhető, se kellemetlen. Ezalatt azt is értettem, hogy ő szó nélkül segített.

Pénzt kunyerálni rossz dolog. Még akkor is, ha közös számlákra, kajára megy.

Én azt látom, az ő hozzáállása rossz.

2012. nov. 27. 19:36
 13/13 anonim ***** válasza:

nálunk nagyjából egyenlő a mérleg. nekem van egy örökölt lakásom, neki meg marha jó fizuja. sajnos én nem végeztem olyan jó egyetemet mint ő, viszont a nagyszüleim gondoskodtak róla, hogy ne albiban tengődjünk.

tudom mennyi a fizetése, ő is tudja az enyém mennyi. sosem éreztette, hogy kegyet gyakorol, amikor kapok tőle valami nagyobb értékűt, vagy épp meghív vacsira, moziba. a költségeket egyenlő arányban álljuk.

döntsd le a falakat, és akármilyen kellemetlen is, de kénytelen leszel a vőlegényeddel a pénzről beszélgetni, hiszen miután összeházasodtok, utána közösen kell beosztani a bevételt, hogy tudjatok a jövőt illetően tervezni.

elhiszem, h problémás, h nincs saját kereseted, miközben azt látod, h a párod számolatlanul költi a pénzt, de lehet pont te tudod majd megtanítani a spórolásra.

2012. nov. 27. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!