Nagyon kikapok a szüleimtől, ha kiderül hogy tetkóm és piercingem is van? 16/L
Szülőként én inkább azt nehezményezném, hogy nem beszélted meg velem előtte. Na meg előszedném, aki kiskorúnak megcsinálta...
A piercing abban az esetben még jobb, hogy ki lehet venni, ha megunod, de azért a kockázataival tisztában kell lenned. A tetoválásnál közrejátszana az is, hogy mit ábrázol, hol van, mekkora, és előtte mennyire tervezted meg pontosan, hogy lesz. Például jobban el lehet viselni, ha mondjuk a hátadra tetováltattál egy egyszerű miniatűr szívet, amit már évek óta szerettél volna, mintha egy egész karodat beborító halálfejet ábrázol a tetkód, ami akkor jó ötletnek tűnt.
Szerintem mondd el nekik mihamarabb, minél tovább húzod, annál rosszabb...
ha az én lányom lennél, akkor amint rájönnék HIV és hepatitis szűrésen ülnél, a tetováló meg a rendőrségen
(mondjuk, az ha lenne lányom, akkor engem megkérdezne tetoválás és piercing ügyben, a piercinget még engedném is, a tetoválást azt nem, mert 15 -16 évesen még túl sokat változik az ízlése és a teste is egy gyereknek)
És azt elárulod, hogy mit ábrázol a tetoválásod?
Mondjuk szerintem mond el. Inkább előbb, mint utóbb.
Kérdező, egyrészt ha ahhoz nagylány voltál, hogy megcsináltattad a tetoválást egy sufnitetkósnál (mert normális tetováló szülői engedély nélkül NEM csinálja meg 18 év alatt), akkor ahhoz is légy nagy, hogy vállald a szüleid előtt. Másrészt 16 évesen én nem engedném a gyerekemnek a tetoválást. Nem azért, mert jaj de rossz csúnya, hanem azért, mert egy 16 éves ember még gyerek, és rendkívül sokat változhat az ízlése, tökmindegy, hogy nő-e még vagy sem. Ismerősöm 17 éves korában csináltatta meg a tetoválását az anyja beleegyezésével, 19 évesen meg ment a sebészetre, mert minden áron el akarta távolíttatni a tetoválást, annyira megutálta. Nem hiába mondják a felnőtteknek is, hogy jól gondolja meg, hogy akarja-e, mert ez nem lemosható, és csak sebészeti beavatkozással lehet eltüntetni.
Szóval szerintem mondd el mindkettőt, mielőtt ők veszik észre. Légy egyenes, és mondd el egyszerűen az igazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!