Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon kikapok a szüleimtől,...

Nagyon kikapok a szüleimtől, ha kiderül hogy tetkóm és piercingem is van? 16/L

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok és csináltattam tetkót még régebben és most piercinget is.Nem annyira látható és próbálom titkolni,de előbb utóbb észre fogják venni.Szeretném nekik elmondani mielőtt meglátják.Elég szigorúak,és nem azt mondom hogy vernek,de előfordult hogy felpofoztak.Vagy tartsam inkább titokban?Nyáron úgy is kiderülne.Szülők!Ti mit szólnátok ilyen esetben?

2015. jan. 16. 16:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
78%
Én nem akadnék ki, nem a szülő viselni a következményeit. A piercing csak olyan, mint egy fülbevaló más helyen. Azért, mert a fülbevalót elfogadta ez a prűd, álszent társadalom, még nem jobb a piercingnél. Ha fülbe lehet, lehessen máshova is. A tetkót meg majd leszedeti, ha rájön, hogy mégis csúnya. Ha meg nem lesz pénze leszedetni, akkor neki kell nézegetnie, nem a szüleinek.
2015. jan. 16. 17:00
 12/23 anonim ***** válasza:
89%

Szülőként én inkább azt nehezményezném, hogy nem beszélted meg velem előtte. Na meg előszedném, aki kiskorúnak megcsinálta...

A piercing abban az esetben még jobb, hogy ki lehet venni, ha megunod, de azért a kockázataival tisztában kell lenned. A tetoválásnál közrejátszana az is, hogy mit ábrázol, hol van, mekkora, és előtte mennyire tervezted meg pontosan, hogy lesz. Például jobban el lehet viselni, ha mondjuk a hátadra tetováltattál egy egyszerű miniatűr szívet, amit már évek óta szerettél volna, mintha egy egész karodat beborító halálfejet ábrázol a tetkód, ami akkor jó ötletnek tűnt.

Szerintem mondd el nekik mihamarabb, minél tovább húzod, annál rosszabb...

2015. jan. 16. 17:02
 13/23 anonim ***** válasza:
37%
Arra válaszolj már nekem, hogy minek csináltattad meg egyáltalán, ha úgyis titkolni meg rejtegetni kell, és csak a stressz van vele? Nem kötekedésből kérdezem, csak egyszerűen nem tudom megérteni ezt a fajta észjárást.
2015. jan. 16. 17:06
 14/23 A kérdező kommentje:
Nem fogom megbánni,mert nem hülyeséget csináltattam.Ami azt illeti,nagy,de viszont most hogy be vagyok öltözve nem látszik,de nyáron egyből kiszúrnák.Úgy sem engedték volna meg azért nem kértem engedélyt tőlük.
2015. jan. 16. 18:05
 15/23 anonim ***** válasza:
"Én egy kicsit előszedném azt az embert, aki kiskorúnak szülői engedély nélkül megcsinálta..." testi sértés kiskorú sérelmére, csak valakinek fel kell jelentenie
2015. jan. 16. 18:49
 16/23 anonim ***** válasza:
24%

ha az én lányom lennél, akkor amint rájönnék HIV és hepatitis szűrésen ülnél, a tetováló meg a rendőrségen

(mondjuk, az ha lenne lányom, akkor engem megkérdezne tetoválás és piercing ügyben, a piercinget még engedném is, a tetoválást azt nem, mert 15 -16 évesen még túl sokat változik az ízlése és a teste is egy gyereknek)

2015. jan. 16. 18:52
 17/23 A kérdező kommentje:
én már biztos nem növök ezért nem lesz baj
2015. jan. 16. 18:57
 18/23 anonim ***** válasza:

És azt elárulod, hogy mit ábrázol a tetoválásod?

Mondjuk szerintem mond el. Inkább előbb, mint utóbb.

2015. jan. 16. 18:59
 19/23 anonim ***** válasza:
43%
Az én kérdésemre még nem válaszoltál (13. válasz). Tényleg érdekelne, mert nem egy ilyen esetről hallottam már, mint te, és nem értelek titeket. Megcsináltatjátok, aztán csak idegelitek magatokat, hogy mi lesz, ha megtudják a szülők. Ráadásul mivel rejtegetni kell, még csak nem is menőzhetsz vele nyilvános helyen, hiszen akkor kiderül. Akkor meg minek kellett megcsináltatni egyáltalán? Ez olyan, mint megvenni egy ruhát, amiről tudod, hogy soha az életben nem fogod felvenni, csak a szekrény mélyén fog porosodni. Vagy egy olyan kaját, amit úgyis hagysz majd megromolni és ki kell dobnod.
2015. jan. 16. 19:14
 20/23 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező, egyrészt ha ahhoz nagylány voltál, hogy megcsináltattad a tetoválást egy sufnitetkósnál (mert normális tetováló szülői engedély nélkül NEM csinálja meg 18 év alatt), akkor ahhoz is légy nagy, hogy vállald a szüleid előtt. Másrészt 16 évesen én nem engedném a gyerekemnek a tetoválást. Nem azért, mert jaj de rossz csúnya, hanem azért, mert egy 16 éves ember még gyerek, és rendkívül sokat változhat az ízlése, tökmindegy, hogy nő-e még vagy sem. Ismerősöm 17 éves korában csináltatta meg a tetoválását az anyja beleegyezésével, 19 évesen meg ment a sebészetre, mert minden áron el akarta távolíttatni a tetoválást, annyira megutálta. Nem hiába mondják a felnőtteknek is, hogy jól gondolja meg, hogy akarja-e, mert ez nem lemosható, és csak sebészeti beavatkozással lehet eltüntetni.

Szóval szerintem mondd el mindkettőt, mielőtt ők veszik észre. Légy egyenes, és mondd el egyszerűen az igazat.

2015. jan. 16. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!