Szerintetek az korrekt ha a szüleimtől havi 1000 Ft-t kapok? (de még ezt se kapom kézhez mert el van zárva )
16/f (gimibe jarok) vagyok és mindig így volt .
Egyébként a pénzzel nincs problémánk, , átlagnál kicsit jobban élünk .
Adnátok néhány tanácsot ?
Nézzük csak.
A szüleid fizetik a
- számlákat
- lakbért
- havi étel- italok bevásárlását
- iskolai dolgokat
- ruházatot
- pipere dolgokat (azért egy fiúnak is kell zuhanyozni, fogat mosni)
- gyógyszereket (fogfájás esetén fájdalom csillapító pl)
- ha van akkor a hobbit (foci, külön óra stb)
- havi 1000 forint zsebpénz...
Igen, korrekt. Sok gyerek nem kap zsebpénzt.
Ennyi pénzből az infláció miatt 18 éves korodra még kevesebb lesz mint amennyit beleraktak.
Ez olyan: "hoztam is ajándékot meg nem is"
Én koleszos vagyok és heti 1000Ft-ot kapok. Abból kell megvennem a kaját a tisztálkodási szereket, esetleg ruhát vagy a tanévre szükségest és az utazási költségek, néha mínuszba vagyok.
Ha adnak pénzt külön a fent említett dolgokra, akkor korrekt, de ha nem, akkor nem.
Ha anyagilag jol allitatok es te 16 eves vagy, akkor szerintem tobbet kellene, hogy kapj es vegkepp nem kellene elzarni!
Ilyen korban ha zsebpenzt kap egy gyerek az nagyon hasznos lehet a kesobbiekben.
Pl. megtanulja hogy hogy kell banni kisebb osszeggel, mi az hogy beosztani, gyujteni valamire.
Szerintem egy 16 eves sracnal, ha megengedhetik maguknak a szuleid havi 5.000 ft lenne kb. a normalis, amit arra koltenel amire csak szeretnel.
/Persze gondolom a tobbi alapbol mar adott./
Igy te is lathatnad hogy mi mennyibe kerul...
Én sosem kaptam zsebpénzt. Ha valamire szükségem volt, akkor szóltam és megkaptam. Ez vonatkozott a szórakozásra, ruházkodásra...stb.
Most 24 éves vagyok és nem érzem úgy, hogy bármiben hiányt szenvedtem volna, sőt talán jobb is, hogy nem adtak, mert lehet csak hülyeségre szórtam volna el. Ahogy ismerem magamat, tuti édességre :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!