Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van e joga a szülőnek pénzt...

Van e joga a szülőnek pénzt kérni a gyerektől, mert felnevelte?

Figyelt kérdés

Részben elméleti kérdés.

Annyi volt a kiindulási alap, hogy nagyon igazságtalannak érzem azt a bánásmódot (durva lelki és fizikai terror, apukám 3 éves korom óta vert, ok nélkül büntetett, 20 évesen kétszer is megfenyegetett, megöl), ahogy a szüleim viselkedtek velem. Szegények voltunk, én meg kis igényű, sokba nem kerültem.

Amikor mondtam a páromnak, mondta, nem nekem vannak a legrosszabb szüleim, gondoljak bele, ha még ezen bánásmód mellé kiszámolnák, mennyibe került engem eltartani 20 évig, még otthon éltem, és most követelnék az összeget.

(Levetettek 180 000Ft-t arról a számláról, amit a nagymamám spórolt nekem. Alig várták, hogy 18 legyek, és aláírassák a papírokat)

Tényleg van olyan szülő, aki képes kiszámlázni a gyerekének, hogy eltartotta 18-20 évig? Miért?

21N

2015. jan. 12. 13:30
1 2
 11/15 Költőnő? ***** válasza:
74%
köszönd meg a királynak, aki törvénybe iktatta, hogy egy gyermeknek kötelessége eltartani a szülőt!
2015. jan. 12. 14:48
 12/15 anonim ***** válasza:
88%

"Minden gyerek, örök hálával tartozik a szüleinek, mert azok a világ legnagyobb kincsét, az életet adták neki.

Ezért a legnagyobb kincsért cserébe, viszont, csak annyival meghálálni,annyit adni,hogy segítem annak az életét aki nekem magát az egész életet adta, elég szerény viszonzás.

Ha szabad kérdeznem, mit ajánlanál fel,mennyi pénzt ajánlanál fel annak a személynek (nem szülőnek) akitől most, ebben a pillanatban függne az életed, (pl.orvos és vagy túléled vagy meghalsz lenne a tét) azért,hogy tovább élhessél?

Na látod és ő csak egy idegen ember, aki hozzá segít az élet folytatásához, amit mástól kaptál, a szüleidtől."

Te beteg vagy, a szülők akarták a gyereket, nem valami szívességet tettek neki, hogy megszülethetett. Remélem nincs gyereked és nem is akarsz, sajnálnám szegényt.

2015. jan. 12. 14:53
 13/15 acelsziv ***** válasza:
12: arról nem is beszélve, hogy évezredek óta a gyerekek a saját gyerekeiknek adják tovább amit a szüleiktől kaptak. Így megy az áramlás. Ezért nem jogos a követelőzés.
2015. jan. 12. 14:58
 14/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs ilyen szülő, még sosem hallottam róla, hogy bárki kiszámlázta volna. Eleve ha számlát adnak, még adózni is kellene utána. Egy gyerek 6 millió Ft-ba kerül, mire 20 éves lesz a szülőnek. Szerintem nincs is olyan 20 éves gyerek aki ezt ki tudná egyből fizetni.

[link]

2015. jan. 12. 15:46
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem még törvénybe is ütközik, de egyszerűen nem tudom elképzelni hogy egy szülő hogyan követelhet ilyet a saját gyermekétől. Én próbálnék minél messzebbre elköltözni a szüleimtől. Nem törheti rád az ajtót, és viheti el a pénzed, amit te kerestél meg magadnak.

Hogyha szegények is a szüleid, nem ez lenne a megoldás hogy elvesszük a gyerektől, hanem pl megkérjük hogy támogasson anyagilag...

De ez a módszer nagyon gonosz szerintem...

2015. jan. 12. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!