Van e joga a szülőnek pénzt kérni a gyerektől, mert felnevelte?
Részben elméleti kérdés.
Annyi volt a kiindulási alap, hogy nagyon igazságtalannak érzem azt a bánásmódot (durva lelki és fizikai terror, apukám 3 éves korom óta vert, ok nélkül büntetett, 20 évesen kétszer is megfenyegetett, megöl), ahogy a szüleim viselkedtek velem. Szegények voltunk, én meg kis igényű, sokba nem kerültem.
Amikor mondtam a páromnak, mondta, nem nekem vannak a legrosszabb szüleim, gondoljak bele, ha még ezen bánásmód mellé kiszámolnák, mennyibe került engem eltartani 20 évig, még otthon éltem, és most követelnék az összeget.
(Levetettek 180 000Ft-t arról a számláról, amit a nagymamám spórolt nekem. Alig várták, hogy 18 legyek, és aláírassák a papírokat)
Tényleg van olyan szülő, aki képes kiszámlázni a gyerekének, hogy eltartotta 18-20 évig? Miért?
21N
Minden gyerek, örök hálával tartozik a szüleinek, mert azok a világ legnagyobb kincsét, az életet adták neki.
Ezért a legnagyobb kincsért cserébe, viszont, csak annyival meghálálni,annyit adni,hogy segítem annak az életét aki nekem magát az egész életet adta, elég szerény viszonzás.
Ha szabad kérdeznem, mit ajánlanál fel,mennyi pénzt ajánlanál fel annak a személynek (nem szülőnek) akitől most, ebben a pillanatban függne az életed, (pl.orvos és vagy túléled vagy meghalsz lenne a tét) azért,hogy tovább élhessél?
Na látod és ő csak egy idegen ember, aki hozzá segít az élet folytatásához, amit mástól kaptál, a szüleidtől.
Légy szíves, írd meg nekem,hogy szerinted, van e joga a szülőnek bármit is elvárnia,kérnie, mindazért cserébe amit adott a gyerekének.
Jól gondold meg a válaszodat ,mielőtt válaszolnál.
Köszönöm.
Az ilyen szülő nekem számolgathatna, mert 18 éves korom után úgysem látna többé. Neked is ott lett volna az a 180e, amivel a saját lábadra állhattál volna.. Én nem azt nevezném a tetőpontnak, mikor a szülő kiszámlázza a nevelés költségeit, mert azt nem vagy köteles megfizetni. A gyerekkort, amit tönkretettek, azt viszont nem kapod vissza, és meghatározza az egész további életedet.
Biztos vannak ilyen rossz szülők, de ez elég beteges felfogásra vall.
6-os, te beteg vagy. A szülőnek nincs joga semmit elvárni. Aki azért szül, hogy majd "elvárjon" dolgokat, az ne szüljön. Önként dönt arról, akar-e gyereket, ezt nem vetheti később a gyerek szemére. Az, hogy milyen szülő, az pedig magával hozza, hogy érdemel-e támogatást a gyerektől. A jó szülőt a gyerek szívből támogatja, a gyerekverő-terrorizáló szülők pedig börtönt érdemelnek. Gondolom a te rózsaszín álomvilágodban nincsenek ilyen esetek, de legalább ne járasd le magad a butaságoddal.
Zárójel: Egy idegent is hamarabb támogatnék, mint azt, aki ugyan rokon, de tudom, hogy nem érdemli meg.
6-os: szerinted a világ legnagyobb kincse az élet annak, akit naponta vernek/megaláznak/éheztetnek a szülei és öngyilkosságba menekül előlük?
Erre válaszolj kérlek!
(Ja meg légyszi azt is fejtsd ki,h a gyerek a fogantatása előtt hogyan tudta megkérni a szüleit, h légyszi hadd szülessek meg, majd visszafizetem a felnevelésem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!