Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan viselkedjek anyuval...

Hogyan viselkedjek anyuval szemben, amikor soha nem lehet neki megfelelni?

Figyelt kérdés

Vannak jobb napjai, és vannak rossz napjai. De az utóbbiban elviselhetetlen.

Ma már nagyon kiakadtam, mert a barátom miatt kezdett el velem vitázni. Sokszor olyan dolgokat vág a fejemhez, ami egyáltalán nem is igaz.

Azzal jött, hogy állandóan eltűnik hirtelen az aputól kapott havi zsebpénzem (elváltak), hogy ne a barátomra költsem, ne én fizessem helyette is a szórakozást, mert neki úgysincs soha pénze, hogy ne éhesen járjak már haza állandóan, milyen helyzet már az, hogy a barátoméknál soha nem lehet enni, egyébként nagyon megváltoztam, mióta összejöttünk. Hozzáteszem, ez megint csak a semmiből jött, még el sem telt 10 perc, hogy hazaértünk a barátomtól, de már a fejemhez vágta ezeket, mert elvettem kíváncsiságból egy szelet rántott húst a konyhaasztalról.

Nővérem hol szenvedője, hol kiváltója, piszkatúrja az ő rossz napjainak, az ellenem lévő vitáknak.

A magyarázat a fentiekre:

*Soha nem fizetem szinte még csak a felét sem annak, ha én a barátommal elmegyek moziba, általában csak az én jegyem pénzét veszi el még a benzibe sem kell beszállnom. Tényleg nem dúsgazdag, de sosem fizettet velem semmit, legrosszabb esetben is fele-fele a fizetési arány, ami szerintem tök reális!!!

*Aputól kapok mindenre zsebpénzt, mert ő külföldön dolgozik, így szerencsére nincs gondunk osztálypénzre, stb, bből megyek szórakozni, vagy ha kell, adok anyunak számlára, stb, mert tudak jól, hogy simán segítek neki, ha olyan hónap van, és nem kell visszaadnia ha nem kell sulis dolgot fizetnem.

*Soha nem jövök éhesen haza a barátomtól, pláne nem úgy, hogy ott direkt nem kapunk/kapok kaját, mert szeretnek engem, és az anyukája mindig kérdezget mindket, hogy éhesek vagyunk-e, vagy ha nem olyan kaja van, ami nekem tetszene, akkor a barátom felajánlja, hogy vásároljunk nekem valami ebédnek valót.

*Nem tudom, miben változtam meg, a jegyeim ugyanúgy ötösek, kivéve a matek, ugyanúgy figyelek magamra, a normális beszédre és viselkedésre, nem iszok, nem cigizek, nem drogozok, nem fordultam egyik családtagom ellen sem. Talán csak annyi, h már látványosan nem érdekel az ő véleménye.

Sokszor az van, hogy amikor jó napjai vannak, elmondok neki egy-két dolgot bármiről, aztán a rossz napjaiban azt a fejemhez vágja. Ha 10 alkalomból 9x rend van a szobámban és 1x pedig nem, akkor jön a szentbeszéd, hogy ÁLLANDÓAN ez van, az van, bla-bla... Mint ahogy egyszer elveszek érkezéskor egy rántotthúst és akkor én MINDIG éhesen jövök haza.

egyszerűen nem lehet neki megfelelni, mert ha nem csinálsz vmit, az a baj, ha csinálod, abban meg talál kifogást. Szerintetek ilyenkor mi a jó eget lehet csinálni???

18/L

2015. jan. 4. 22:04
 1/6 A kérdező kommentje:
Jah, a pénzt úgy vette észre, hogy megszámolgatta a perselyemben lévőt, csak tudnám, hogy milyen pénzre gondol, mert most tényleg nem költöttem semmit :D
2015. jan. 4. 22:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Anyukádnak nem veled van baja, hanem személyes problémái vannak. Felesleges ezeken filóznod. Neki kell megoldania, semmi köze hozzád a belső feszültségének. Ignoráld és önállósodj, mert minél több idő telik el, annál rosszabb lesz. Egyre jobban tudatosulni fog benne, hogy öregszik, hogy üres az élete, hogy nem boldog... és ti fogjátok meginni a levét. A saját problémáit neki kell megoldania. Nem kell magadra venned. Törődj továbbra is a saját életeddel!
2015. jan. 4. 22:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Sajnos tényleg eléggé besavanyodott a saját keserűsége miatt.
2015. jan. 4. 22:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Sajnálom, kérdező! A legjobb megoldás, ha megpróbálsz mielőbb önállósodni, akár ( ha megteheted) elköltözni. Ismerős szitu, az én anyám is teljesen besavanyodott.

Konkrétan az életben semmiről nem lehet vele beszélni, kb mindent irigyel tőlünk...

2015. jan. 4. 23:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Nekem olyan, mintha két személyisége lenne :S Ma pl. már tök jól el lehet vele beszélgetni. De pár nap, hét, és újra lesz ilyen vita... Próbálom ignorálni, csak felidegesít, amikor hazugságokat vág a fejemhez, és rossz, hogy mindig megingat bizonyos dolgokban.
2015. jan. 5. 11:57
 6/6 Evenstar válasza:
Szia! Nekem is ilyen a kapcsolatom anyummal! Pedig már 30 elmúltam!😢 sosem tudtam olyat csinálni hogy megfeleljek neki így már ott tartok hogy feladom és nemfoglalkozok vele
2016. szept. 7. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!