Felnőttkorban ti hogyan adtátok vissza a szülőktől kapott törődést és azt, hogy felneveltek titeket? Mit vártak el akkor a szüleitek, milyen viselkedési, otthoni normáknak kellett megfelelni?
6-os voltam. Kérdező, te olyan buta és előítéletes vagy, hogy az elképesztő. Olyan emberek válaszait pontoztad le, akik okosan és jól látják a dolgokat.
"Aki nem ezt teszi az tiszteletlennek számít."
Csak szerinted, kedvesem. Meglátszik, hogy nagyon fekete-fehéren neveltek, és fel sem bírod fogni, hogy vannak olyan szülők, akik semmiféle törődést, szeretetet és tiszteletet nem érdemelnek, MERT ők maguk annak idején semmmit sem adtak a gyereküknek, ami pozitív volna: szeretet, törődést, gondoskodást, megértést stb. Ha valaki a gyerekének nem ad, akkor semmi joga az elvárásra.
A tiszteletet lehet ugyan elvárni - maximum csalódik az ember -, de leginkább KIÉRDEMELNI KELL.
Ha nem értesz valamit, csak nyugodtan kérdezz. :)
Kedves Utolsó Válaszoló!
Időnként szerintem nem érjük egymás kommunikációját. Én senkit nem pontoztam le, sőt nem is tudom, hogyan kell. Előítéletes lennék? Nem. De a saját példámból kiindulva annyi szeretetet és törődést soha senki nem kapott mint én és ezért tisztelem őket. Ez mindig így is lesz. Azt sajnálom, ha valaki nem tudott a szülei miatt rendesen szocializálódni vagy elhagyták a szülei. Nagy fokú empátia van bennem ezek iránt és ilyen esetben valóban nincs kit tisztelni. Magamból indultam ki, miközben látom máshol nagyon nem ez a helyzet. Sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!