Tényleg ez volna az elvárható viselkedési? Vagyén vagyok teljesen eltévedve? Bövebben lent.
Ha alkalmi munkákból összejön havi szinten 120-150 ezer, egyrészt rohadt jó végzettséged lehet, másrészt örülj nagyon, harmadrészt pedig simán megteheted, hogy albérletbe mész, a szüleid szerintem is túlmentek a határon - még, hogy a saját fiuktól bérleti díjat kérjenek, ráadásul 260 ezerből nem telik nekik rá... Én azt mondom, teljesen igazad van.
(Igaz, kérted mellőzni, ezért csak halkan jegyzem meg, hogy szüleim ketten keresnek összesen 150 ezret, semmi szociális támogatásra nem vagyunk jogosultak, és ebből még engem is járatnak egyetemre)
Szia!
Én neked adnék igazat ebben a helyzetben, mi a párommal albérletben lakunk és kijövünk havi 60e ft-ból télen max a tető a 67e ft.
Így nem tartom a szüleidet törvényszerűnek,hogy ennyit kérnek a saját gyereküktől, csak kicsit pénz-éhesnek tartom őket. 100e -ből már egy pár is simán elboldogul a számlákkal és az albérlet árával együtt, nem, hogy 1ember, ez azért kicsit durva.
Szerintem jobban jársz akkor ha vissza mész az albérletbe és még ott is ki tudnál jönni kevesebből.
Sok sikert neked, és ne neheztelj magadra, azért, hogy megfordult a fejedben, hogy ha majd újra megteheted akkor nem fogod őket támogatni, tudod a helyedben én sem tenném ezek után főképp nem.
Hát hogyan élsz, hogy neked nem elég 120-150 ezer, ha a szüleiddel élsz?
Más meg nyomorog 80 ezerből...
3 válaszoló: Neked nincs jobb dolgod? vagy olvasni nem tudsz? Én tényleg mindenkit sajnálok mindenkinek jobb életet kívánok, de itt és most kérem, hogy ha csak erről szólna a komment akkor ne is írd meg mert nem tudok vele mit kezdeni.
Am. pedig úgy hogy havi 60e ft rezsi. 40e ft befizetek a kocsira(törlesztés + kötelező dolgok) + 20-30e ft havonta a benzin is + 20-25e a havi kaja.
Felakasztanam magam, ha a gyerekemtol lenne pofam 1. alberleti dijat kerni 2. ha nem vagyok raszorulva, akkor rezsi- es kajapenzt kerni 3. ha ra lennek szorulva, akkor is a leheto legkevesebbet fogadnam el
Pfhhh - a hatterben all valaki testver(feltekenyseg)?
Huzz el te is kulfoldre - ha reszmunkakbol van ennyi beveteled, akkor jo szakmad van es kulfoldon jobban talalnal munkat. A szuleid meg kerjenek alberleti dijat, akitol akarnak...
Keress egy alberletet es koltozz el! Szerintem a kozos rezsi meg elviselheto lenne, de mar amit a szuleid Toled kovetelnek az eleg nevetseges, mivel eleg jo jovedelmuk van.
Nincsennek raszorulva arra, hogy segitsd Oket, tehat a jovoben sem kellene havonta Nekik adni, inkabb a sajat otthon megteremteset tervezzd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!