Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ez volna az elvárható...

Tényleg ez volna az elvárható viselkedési? Vagyén vagyok teljesen eltévedve? Bövebben lent.

Figyelt kérdés
4 hónapja munkanélküli lettem, előtte 1 hónappal a barátnőm kapott egy egyéves külföldi ösztöndíjat. Amikor megtudtam, hogy jövőhónaptól nincs munkám akkor, megkérdeztem a szüleimet, hogy zavarná-e őket, hogy ha visszaköltöznék, amíg az asszony külföldön van. Így nem kell albérletet fizetni. (Kétszintes házban élnek, az alsó színt egy teljes értékű lakás) Ekkor ők mondták, hogy mennyek csak nyugodtan, meg igazam is van, hogy így addig tudok spórolni. Mikor visszaköltöztem megbeszéltem velük, hogy a saját rezsimet és kajámat kifizetem, de hogy mást jelen helyezettben nem szeretnék, mert ami van, spórolt pénzem azt nem szeretném, hogy ha fogyásnak menne. ( Amíg volt rendszeres fizetésem, addig mindenhónapban elutaltam neki 100 000 ft támogatás képen. ) Ez a rendszer úgy 2 hónapig működött is a rezsit szépen, kiszámoltuk kire mennyi jut, én oda adtam nekik. Majd 3 hónapban előjöttek, hogy inkább felezzük meg a rezsit, mert hogy az úgy nem igazságos, hogy én fizetek kevesebbet. Majd rá nem sokkal, hogy én igazán fizethetnék nekik valami kis albérleti díjat, mert hogy én csak egésznap itthon ülök, és nem is keresek munkát mert ez így jó nekem. (De, hogy jó csak alkalmi munkák vannak, amiből szinten tartom magamat) Nem fizettem, ha nem megkértem őket, hogy ha lesz újra rendes jól fizető állásom, akkor továbbra is támogatni fogom őket, de most hagy ne költsek a tartalékból, mert az másra van félre téve. Most már ott tartunk, hogy ők követeleik hogy én továbbra is adjam a havi 100e ft mert, hogy ők látják ám, hogy én dolgozom, és hogy sajnálom tőlük a pénzt. (Alkalmi munkák havi szinten 120-150e ft nettó bevétellel, ami édes kevés számomra. ) Jelenleg albérletet keresek újra, mert ott legalább nincs követelődzés és havi 60-70e ft ből már tutti hogy találok valamit, és akkor anyagilag is jobban jövök ki meg nyugodtabb is lesz az életem, hogy nem hallgatom őket, egésznap hogy hálátlan vagyok. Szóval szerintettek is én vagyok a hálátlan, hogy nem támogatom őket, mikor szerintünk megtehetném. Ezek után azon is komolyan gondolkodóba estem, hogy ha oda kerül, hogy újra megtudom majd tenni, hogy adok nekik valamennyit, akkor se fogok, mert ez nagyon rosszul eset, hogy amikor az ember rossz helyezettbe van akkor követelőznek, mert hogy ők már megszokták a jót.
2010. okt. 29. 01:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
82%
most felidegesítettem magam.kicsit pénzéhesek a szüleid.tudod most az ugrott be a lelki szemeim előtte,ha netán egyszer valamelyik egészségügyileg lerobban akkor te is tételesen felszámolod a kórházi látogatásokat,és minden apró segítséget. szóval úgy népiesen szólva kicsit lehúzósnak tünnek az írásodból.
2010. okt. 29. 05:38
 12/24 anonim ***** válasza:
53%

A lényeg az utolsó mondatodban van,illetve abban,hogy a havi 150 neked is kevés.

Ha valaki megszokik egy jólétet,annak nehéz megélni kevesebből! Te is síránkozol,pedig sokan családostól élnek ennyiből.

Ettől függetlenül nem helyeslem a szüleid követelőzését. Neked kell tudnod,hogy jobban jöösz-e ki,ha albérletbe mégy vagy sem.

De ne haraggal válj el a szüleidtől. Kávzi,te "rontottad" el őket a havi 100.000.-el.

2010. okt. 29. 07:18
 13/24 anonim ***** válasza:
92%

Hát én csak azt nem értem, hogy eddig MIÉRT fizettél nekik? Normális ember nem kér és fogad el a gyerekétől RENDSZERESEN pénzt, hiszen nekik már mindenük megvan (kétszintes ház, havi 260.000 Ft fix bevétel), mig a gyerek előtt a jövő, neki még gyűjteni kell saját házra/lakásra, leendő gyerek eltartására, élni, utazni stb.

Soha nem kérnének a szüleim pénzt, ők viszont adnak, ha azt látják, hogy kell, vagy ha nekik épp több van, marad.

2010. okt. 29. 08:02
 14/24 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk a sógornőm élt anyósoméknál 1 évig 2 gyerekkel, mikor elvált. Anyósomék még a pelenkát is megvették a kicsinek, nemhogy albérlet pénzt+rezsi pénzt kértek volna. Inkább azt mondták neki, hogy gyűjtögessen, minthogy oda adja. Így már sokkal könnyebb volt neki a saját lakásába költözni, mert megtudta venni a mosógéptől a tűzhelyig mindent, amire egy háztartásban szükség van. Szóval inkább menj albérletbe! Az én lányom 18 éves, van egy barátja, aki elég sokat van itt nálunk. A múltkor a srác akart adni a rezsibe és a kajába, hogy ne érezze magát kellemetlenül mikor itt van. Én pl. nem vettem el, sőt! A férjem azt mondta, hogy inkább költse magukra azt a pénzt. Menjenek el egy hétvégére valahová, vagy ha úgy van, akkor adja a szüleinek, vagy fordítsa amire akarja, de az, hogy elvegyük a gyerekek pénzét, azt már nem! Amikor diákmunkán dolgozott a lányunk a nyáron, még azt a pénzt sem vettük el tőle, oda költi ahová akarja. Pedig nekünk csak 200 e. jön össze egy hónapban és nekünk is van hitelünk. Úgyhogy szerintem: ALBÉRLET!

Sok sikert a jövőben!

2010. okt. 29. 08:53
 15/24 anonim ***** válasza:
Ha lesz újból munkád akkor vegyél egy lakást, hogy ne albit kelljen fizetni, a szüleidet pedig ne támogasd, elég szomorú hogy nyugdíjasként nem jönnek ki 260 ból. Ők sem álltak melléd a bajban, de úgyis megesik majd a szíved rajtuk.
2010. okt. 29. 10:25
 16/24 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Ma neki láttam albérletet keresni, találtam is néhányat, úgy hogy, ha minden összejön jövő héten költözés. :-)

Délelőtt leültem beszélgetni anyámékkal, hogy akkor, nekem sok ez és inkább akkor egyedül újra. Voltam minden csak szép és okos nem :) Na mind1, a lényeg hogy rájöttem, hogy ők addig szerettek amíg volt bevétel. Tehát igaza volt annak, aki azt mondta, hogy én rontottam el. Na, sebaj, majd megszokják az új felállást. :)

Ha van kedvetek, várom a további válaszokat is.

2010. okt. 29. 13:39
 17/24 anonim ***** válasza:
Biztosan milliomosnak képzelnek.
2010. okt. 29. 15:09
 18/24 anonim ***** válasza:

???? miert nem mentel a baratnoddel? vegyel a sporolt penzedbol egy repjegyet es usgyi!!(ha ne tudod a nyelvet,menj 1honapos intenziv tanfolyamra) ...a kocsi torlesztest meg a tb-t utalhaod kulfoldrol is, ne poshadj otthon ilyen korulmenyek kozott.

..minek?

2010. okt. 29. 19:16
 19/24 anonim ***** válasza:
Egy dolgot nem értek. Mi okból támogattad az egyáltalán nem nyomorgó szüleidet eddig havi 100E Ft-tal, mikor nekik pl van házuk, Te viszont albérletben éltél/élsz és még kocsi részletet is fizetsz? Miért nem raktad félre azt a pénzt is, hogy szűkös időkben ne legyenek megélhetési gondjaid, vagy miért nem fizetted ki belőle a kocsit? Ne csodálkozz, hogy a szüleid fejőstehénnek képzelnek, ha te eddig is komoly összegekkel támogattad őket, mikor otthon sem laktál.
2010. okt. 31. 12:48
 20/24 anonim ***** válasza:
Ha így beszéltétek meg, akkor tőlük eléggé etikátlan és tapló dolog többet kérni. Sztem is inkább költözz el, azzal jobban kijössz, többet tudsz spórolni.
2010. okt. 31. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!