Tényleg ez volna az elvárható viselkedési? Vagyén vagyok teljesen eltévedve? Bövebben lent.
A lényeg az utolsó mondatodban van,illetve abban,hogy a havi 150 neked is kevés.
Ha valaki megszokik egy jólétet,annak nehéz megélni kevesebből! Te is síránkozol,pedig sokan családostól élnek ennyiből.
Ettől függetlenül nem helyeslem a szüleid követelőzését. Neked kell tudnod,hogy jobban jöösz-e ki,ha albérletbe mégy vagy sem.
De ne haraggal válj el a szüleidtől. Kávzi,te "rontottad" el őket a havi 100.000.-el.
Hát én csak azt nem értem, hogy eddig MIÉRT fizettél nekik? Normális ember nem kér és fogad el a gyerekétől RENDSZERESEN pénzt, hiszen nekik már mindenük megvan (kétszintes ház, havi 260.000 Ft fix bevétel), mig a gyerek előtt a jövő, neki még gyűjteni kell saját házra/lakásra, leendő gyerek eltartására, élni, utazni stb.
Soha nem kérnének a szüleim pénzt, ők viszont adnak, ha azt látják, hogy kell, vagy ha nekik épp több van, marad.
Nálunk a sógornőm élt anyósoméknál 1 évig 2 gyerekkel, mikor elvált. Anyósomék még a pelenkát is megvették a kicsinek, nemhogy albérlet pénzt+rezsi pénzt kértek volna. Inkább azt mondták neki, hogy gyűjtögessen, minthogy oda adja. Így már sokkal könnyebb volt neki a saját lakásába költözni, mert megtudta venni a mosógéptől a tűzhelyig mindent, amire egy háztartásban szükség van. Szóval inkább menj albérletbe! Az én lányom 18 éves, van egy barátja, aki elég sokat van itt nálunk. A múltkor a srác akart adni a rezsibe és a kajába, hogy ne érezze magát kellemetlenül mikor itt van. Én pl. nem vettem el, sőt! A férjem azt mondta, hogy inkább költse magukra azt a pénzt. Menjenek el egy hétvégére valahová, vagy ha úgy van, akkor adja a szüleinek, vagy fordítsa amire akarja, de az, hogy elvegyük a gyerekek pénzét, azt már nem! Amikor diákmunkán dolgozott a lányunk a nyáron, még azt a pénzt sem vettük el tőle, oda költi ahová akarja. Pedig nekünk csak 200 e. jön össze egy hónapban és nekünk is van hitelünk. Úgyhogy szerintem: ALBÉRLET!
Sok sikert a jövőben!
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Ma neki láttam albérletet keresni, találtam is néhányat, úgy hogy, ha minden összejön jövő héten költözés. :-)
Délelőtt leültem beszélgetni anyámékkal, hogy akkor, nekem sok ez és inkább akkor egyedül újra. Voltam minden csak szép és okos nem :) Na mind1, a lényeg hogy rájöttem, hogy ők addig szerettek amíg volt bevétel. Tehát igaza volt annak, aki azt mondta, hogy én rontottam el. Na, sebaj, majd megszokják az új felállást. :)
Ha van kedvetek, várom a további válaszokat is.
???? miert nem mentel a baratnoddel? vegyel a sporolt penzedbol egy repjegyet es usgyi!!(ha ne tudod a nyelvet,menj 1honapos intenziv tanfolyamra) ...a kocsi torlesztest meg a tb-t utalhaod kulfoldrol is, ne poshadj otthon ilyen korulmenyek kozott.
..minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!