Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan értessem meg velük,...

Hogyan értessem meg velük, hogy el tudom magam is dönteni, hogy mit szeretnék?

Figyelt kérdés

A szüleim öt éves koromban elváltak, nemrég költöztem apához, mert az anyám új élettársához költözött, én meg vele nem jöttem ki.

Eleinte nagyon féltem a sok új dolog miatt, az új suli, új barátok meg minden, de kellemesen csalódnom kellett, mert az új suliban hamar befogadtak, sőt mondhatni mint új lány rengetegen legyeskedtek körülöttem, ez engem eléggé zavart, mert inkább az a magánakvaló fajta vagyok. Apám mindent megtett, hogy jól érezzem magam, az egyik munkatársának a fiát gyakran áthívta, akivel nagyon hamar megtaláltam a közös hangot, bár számomra csak barát maradt, de ő többet érez irántam.

Van az osztályomban egy srác, ő is magánakvaló eléggé, meg is jegyezték a lányok, hogy soha senkivel nem kezd ki a suliban, csak a tesójával beszél. Nagyon meg is lepődtem, mikor magyaron mellém ült, azóta nagyon sokat beszélünk, és legutóbb a moziban találkoztunk és hazakísért. Azóta sokat sétálunk, és beszélünk, amin mindenki meglepődött, főleg apa, ő mintha nem örülne a dolognak, és azóta még többet áthívja a munkatársa fiát, sőt múltkor még koncertjegyet is vett nekünk. Anyámmal is mintha összebeszéltek volna, ő is folyamatosan azt hangoztatja a telefonban, hogy menjek szórakozzak azzal a sráccal stb. Az osztálytársamnak rosszul esik ez, és elmondta, hogy ezt az egészet azért csinálja, mert nagyon tetszek neki, és szeretné, ha lenne köztünk valami. Elmentünk randizni, és úgy érzem, ebből akár komoly dolog is lehet annyi közös van bennünk. A szüleim azóta pedig csak azon próbálkoznak, hogy az apám munkatársának a fiával jöjjek össze, ezzel pedig félek, hogy pont azt fogják elérni , hogy elvesztem azt aki tetszik nekem. Mit lehet ilyenkor tenni? 16/L

2015. jan. 3. 10:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem vagy köteles találkozni azzal a fiúval aki nem tetszik neked, vagy mondd meg neki, hogy csak barátként tekintesz rá, mert más tetszik neked. Aztán lehet, hogy ez a fiú már nem is akarna veled találkozgatni. Annak a fiúnak meg aki tetszik, mondd meg, hogy te is szeretnél vele lenni, de kell neked egy kis idő, hogy megoldd ezt a helyzetet, ne legyen féltékeny, és találkozzatok továbbra is. Szóval ne hagyd magad semmiképp, mert ha hagyod, hogy ezt a dolgot eldöntsék helyetted, utána mindenbe bele fognak szólni!
2015. jan. 3. 10:32
 2/5 anonim ***** válasza:
Az esküvő helyszínét te választhatod, vagy az időpont mellett még azt is a szüleid fogják? :/ Természetesen ne hagyd magad. Elég egyértelműen leírtad, hogy csak barátságot érzel a munkatárs fia iránt, ezt vele is közöld, ne hagyd reménykedni. Persze nem kell leteremteni, szép finomat is lehet mondani. Nem Indiában vagyunk, hogy megszervezzék a házasságodat, az életedet. Neked van beleszólásod csak igazán.
2015. jan. 3. 11:29
 3/5 A kérdező kommentje:
Elmondtam neki, és megértette, de apám szerint csak tini szerelem amit érzek, és nem szabad még most komolyan venni semmit. Mindent próbálok megtenni, hogy megkedveljék azt aki nekem tetszik, anya hajaz rá, bár még csak facen látott róla képet, de érti, hogy miért ő tetszik. Apa viszont nem is akarja megismerni.
2015. jan. 3. 13:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Mond meg egy az egybe a faterodnak hogy nem jön be a srác és kérdezd meg hogy mért akar anyira összhozni vele.
2015. jan. 3. 18:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Apudnak nyilván azért fontos ez a srác, mert a munkatársának a fia, nem hiszem, hogy a te tényleges boldogságod miatt akarná minden áron a nyakadra tukmálni a srácot.
2015. jan. 3. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!