Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy ertessem meg a szuleimmel...

Hogy ertessem meg a szuleimmel, hogy a lovaglas sport?

Figyelt kérdés
15 eves lany vagyok es lovagolni jarok, ha a szuleimet valaki megkerdezi, hogy sportolok-e akkor egybol ravagjak , hogy nem, mert lusta vagyok es nincs kedvem semmihez. Ha valaki engem kerdez es mondom, hogy lovagolok, akkor anyaek egybol: "jol van mar az csak hobbi, nem is csinalsz semmit csak ulsz a lovon". Itthon is folyamatosan azt hallgatom, hogy en mindig a legnagyobb hulyeseget valasztom es csinalnek valami olyat aminek ertelme is van (kosarlabda, kezi). Probalom elengedni a fulem mellett, de egy ido utan nagyon idegesito es rosszul tud esni, ahogy gunyolodnak es nem ertik meg, hogy ez sport, raadasul szeintem az egyik legnehezebb mivel itt egy elolennyel dolgozik az ember. Es az meg a masik, hogy akkor jo a sport, ha az ember elvezi is, nem lehet elmenni valahova ugy, hogy egyatalan nem erdekel a dolog. En pedig imadok lovak kozelebe lenni, es imadom a lovaglast is, ez az egyetlen egy dolog ahol hiaba faradok el nagyon megis elvezem es mindig van hozza kedvem. Tudni kell a szuleimrol, hogy gyakorlatilag sose ultek lovon es egyetlen egy edzesemen se voltak ott. Hogy ertessem meg veluk, hogy ez nem csak egy ertelmetlen kis hobbi? Egyszer olyan szivesen feldobnam.oket a lo hatara kivancsi vagyok meddig birnak, vagy egyataln el tudnak-e inditani a lovat
2014. nov. 13. 14:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ja tehát a hobbi meg a sport az náluk két külön dolog? Érdekes...

Vidd el őket egyszer a lovardába, üljenek fel egy lóra, aztán meglátjuk, mennyire tartják egyszerű dolognak.

Amúgy bocsi az offért, de ne nagyon akarj szerintem ezen a helyzeten változtatni, mert a lovaglás piszok drága sport, és ha magadra haragítod a szüleidet, nehogy ne fizessék neked tovább.

2014. nov. 13. 14:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát esetleg mondd el, hogy egy lány, akit gyógytornára akartak küldeni a GERINCE miatt, mikor az orvos meghallotta, hogy lovagolni jár, azt mondta, az oké, akkor nem kell a gyógytorna, az teljesen jól korrigálja a hibákat, és minden izmot megmozgat.
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt olyan emberekkel nem tudod megértetni akik lesz..rják az egészet. Ne is várd tőlük, hogy megértik.

Ne foglalkozz vele. Ha így is ki tudsz járni és élvezed, akkor mindegy mit mondanak.

Hülyeség ellen nincs orvosság.

4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy elkezdtem olvasni, rögtön az jutott eszembe, hogy egyszer ráültetném őket egy lóra. Eléggé nincsenek képben, ha azt hiszik, hogy a lovon csak ülni kell.

Nekem eléggé gyenge és csúnya lábaim vannak, de abban az időben, amikor lovagolni jártam, határozottan erősebbnek éreztem., Azóta gyengültek vissza, mióta abbahagytam. Sajnos nekem a diszpláziám miatt nem javasolja az orvos, de inkább a leesés veszélye miatt.

Egyszer tényleg próbáld meg őket elcsalni egy lovardába és futószáron ültesd fel őket. Egyből megtudják, hogy a ló nem tévé fotel. Nem kell, hogy maguktól indítsák el a lovat, nem kell tudniuk sokat, legyen ott egy oktató, aki figyel rájuk és az oktató indítsa be a lovat egy kis ügetésbe futószáron. Majd úgyis elkezdenek szorítani, és mikor leszállnak és úgy érzik, hogy remeg a lábuk, meg egy labdát átlehetne dobni a lábuk között, egyből rájönnek, hogy nem is olyan egyszerű.

2014. nov. 13. 14:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

De ráültetném őket a lóra! Csak néhány órácskára kezdésnek. Esetleg ártatlan poroszkálásra terepen, csak semmi ügetés. Legfeljebb egy kicsi. És másnap megérdeklődném, hogy megismerkedtek e olyan izmaikkal, amiknek a létezéséről eddig fogalmuk sem volt.

Úgy bírom az ilyen embereket...

Gerincferdülésem volt, lovagolni küldtek engem is. A ványadt kis testem egészen megformásodott, megerősödött. Trágyázás, csutakolás, fel és leszerszámozás... ha ez nem testmozgás, akkor remélem a hólapátolásba se izzadnak bele télen.

A lovon csak ülni kell. Aha. A bringán is, de attól még egy normál, nem elektromos bringát se láttam sík terepen, vagy emelkedőn menni, hogy ültek rajta. Ha meg csak ülsz, akkor szerintük azt az alaphangon laza 800 kilót ki fogja irányítani alattad? Mert ha a lóra bízod, biza nem mozdultok el a fincsi kaja mellől!

2014. nov. 13. 16:59
 6/7 anonim válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=JlWGq88lvaQ

Ez a videó megmutatja, h a lovaglás nem egy könnyű hobbi,hanem egy kemény sport!!! :) érdemes megnézni.

2014. nov. 23. 09:24
 7/7 anonim válasza:
Én is azt a videót javasolnám,amit az utolsó belinkelt.Mutasd meg a szüleidnek!:)
2015. márc. 21. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!