Hogy ertessem meg a szuleimmel, hogy a lovaglas sport?
Ja tehát a hobbi meg a sport az náluk két külön dolog? Érdekes...
Vidd el őket egyszer a lovardába, üljenek fel egy lóra, aztán meglátjuk, mennyire tartják egyszerű dolognak.
Amúgy bocsi az offért, de ne nagyon akarj szerintem ezen a helyzeten változtatni, mert a lovaglás piszok drága sport, és ha magadra haragítod a szüleidet, nehogy ne fizessék neked tovább.
Ezt olyan emberekkel nem tudod megértetni akik lesz..rják az egészet. Ne is várd tőlük, hogy megértik.
Ne foglalkozz vele. Ha így is ki tudsz járni és élvezed, akkor mindegy mit mondanak.
Hülyeség ellen nincs orvosság.
Ahogy elkezdtem olvasni, rögtön az jutott eszembe, hogy egyszer ráültetném őket egy lóra. Eléggé nincsenek képben, ha azt hiszik, hogy a lovon csak ülni kell.
Nekem eléggé gyenge és csúnya lábaim vannak, de abban az időben, amikor lovagolni jártam, határozottan erősebbnek éreztem., Azóta gyengültek vissza, mióta abbahagytam. Sajnos nekem a diszpláziám miatt nem javasolja az orvos, de inkább a leesés veszélye miatt.
Egyszer tényleg próbáld meg őket elcsalni egy lovardába és futószáron ültesd fel őket. Egyből megtudják, hogy a ló nem tévé fotel. Nem kell, hogy maguktól indítsák el a lovat, nem kell tudniuk sokat, legyen ott egy oktató, aki figyel rájuk és az oktató indítsa be a lovat egy kis ügetésbe futószáron. Majd úgyis elkezdenek szorítani, és mikor leszállnak és úgy érzik, hogy remeg a lábuk, meg egy labdát átlehetne dobni a lábuk között, egyből rájönnek, hogy nem is olyan egyszerű.
De ráültetném őket a lóra! Csak néhány órácskára kezdésnek. Esetleg ártatlan poroszkálásra terepen, csak semmi ügetés. Legfeljebb egy kicsi. És másnap megérdeklődném, hogy megismerkedtek e olyan izmaikkal, amiknek a létezéséről eddig fogalmuk sem volt.
Úgy bírom az ilyen embereket...
Gerincferdülésem volt, lovagolni küldtek engem is. A ványadt kis testem egészen megformásodott, megerősödött. Trágyázás, csutakolás, fel és leszerszámozás... ha ez nem testmozgás, akkor remélem a hólapátolásba se izzadnak bele télen.
A lovon csak ülni kell. Aha. A bringán is, de attól még egy normál, nem elektromos bringát se láttam sík terepen, vagy emelkedőn menni, hogy ültek rajta. Ha meg csak ülsz, akkor szerintük azt az alaphangon laza 800 kilót ki fogja irányítani alattad? Mert ha a lóra bízod, biza nem mozdultok el a fincsi kaja mellől!
https://www.youtube.com/watch?v=JlWGq88lvaQ
Ez a videó megmutatja, h a lovaglás nem egy könnyű hobbi,hanem egy kemény sport!!! :) érdemes megnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!