Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Amit a szüleidtől kapsz, a...

"Amit a szüleidtől kapsz, a gyerekeidnek fizesd vissza" - mit gondolsz erről?

Figyelt kérdés
2014. dec. 4. 14:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
87%

Van benne igazsag mert, amilyen neveltetesben van reszunk azt adjuk at a gyerekeinknek.

es ha van egy gyerekunk, legjobbat akarjuk megadni ami tolunk telheto megengedheto anyagilag is!

Melyk az a szulo akinek en vagyok fontosabb es nem a gyerekem?

2014. dec. 4. 14:13
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem akarom bántani a gyerekeimet...
2014. dec. 4. 14:13
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát jobban hangzik, mint az, ha a szülők elkezdik szekálni a gyereküket, hogy ők mennyi mindent tettek érte és "kérik vissza".
2014. dec. 4. 14:15
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez akkor nagyon helyes, mikor a szulok a legjobbakat adtak szeretetben, anyagilag, nevelesben, amit csak tudtak.
2014. dec. 4. 14:16
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a jó részét szeretném továbbadni... De mivel mindannyian hibázunk, ezért biztosan lesz olyan része is az én nevelésemnek, amit a gyerekem nem szeretne továbbadni.

A rosszat természetesen nem szeretném továbbadni. De szerintem ezzel sokan így vagyunk, hogy ha pl. egy szülő iszik (nem nálunk volt ilyen), akkor a gyerek nem iszik és nem is akarja az ezzel járó negatívumot a gyerek felé kivetíteni.

2014. dec. 4. 14:20
 6/16 anonim ***** válasza:
68%

Én nem értek vele egyet. Ha a szüleim szerettek, akkor nyilván nekik szeretném visszaadni, törődni velük, hogy békés öregkoruk legyen. Ha pedig vertek, szintén ne a gyerekeken csattanjon az ostor..

Ez a gondolat szerintem nem így szólhat, inkább "Amit a szüleidtől kapsz, a gyerekeidnek fizeted vissza." A legtöbb esetben az ember önkéntelenül is másolja azt a mintát, amit otthon látott, legyen az jó vagy rossz.

2014. dec. 4. 14:21
 7/16 anonim ***** válasza:
86%
sajnos a bántalmazó szülőkre is igaz, az, akit vertek gyerekként, szülőként is könnyeben eljár a keze.
2014. dec. 4. 14:21
 8/16 anonim ***** válasza:
Egyetértek vele.
2014. dec. 4. 14:28
 9/16 anonim ***** válasza:
87%
na es ha a szuloktol nem/alig kapott szeretetet, sokkal inkabb bantast? akkor bantsam a gyereket is? na ne..
2014. dec. 4. 14:33
 10/16 anonim ***** válasza:
92%
Amit jót kapsz a szüleidtől, azt legalább próbáld meg úgy meghálálni, hogy megpróbálod a lehető legjobban felhasználni a kapottakat, legyen az tárgyi vagy nem tárgyi dolog. Ha arra neveltek, hogy tisztességes, barátságos, szorgalmas legyél, próbálj meg az lenni, hogy büszkék lehessenek rád. Háláld meg úgy, hogy ne legyen veled gond felnőttként, ha csak lehet-persze önhibádon kívűl előfordulhat. Egy szülőnek már az is elég ajándék, megnyugvás, ha látja, hogy a gyereke jó úton jár, boldog, és néha néha eszébe jut-meglátogatja, tartja vele a kapcsolatot. Ők nem azért adtak neked, hogy ezen kívűl bármit is visszaadj. És ebbe beletartozhat az is, hogy gyerekeiddel hasonlóképpen bánsz. A jó úton járáshoz az is hozzátartozik, hogy látják, hogy jó szülő vagy, ez megnyugvás számukra, hogy ért valamit a nevelésed. Ezenkívűl az unokájukról van szó, neki is a legjobbat szeretnék.
2014. dec. 4. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!