"Amit a szüleidtől kapsz, a gyerekeidnek fizesd vissza" - mit gondolsz erről?
Van benne igazsag mert, amilyen neveltetesben van reszunk azt adjuk at a gyerekeinknek.
es ha van egy gyerekunk, legjobbat akarjuk megadni ami tolunk telheto megengedheto anyagilag is!
Melyk az a szulo akinek en vagyok fontosabb es nem a gyerekem?
Én csak a jó részét szeretném továbbadni... De mivel mindannyian hibázunk, ezért biztosan lesz olyan része is az én nevelésemnek, amit a gyerekem nem szeretne továbbadni.
A rosszat természetesen nem szeretném továbbadni. De szerintem ezzel sokan így vagyunk, hogy ha pl. egy szülő iszik (nem nálunk volt ilyen), akkor a gyerek nem iszik és nem is akarja az ezzel járó negatívumot a gyerek felé kivetíteni.
Én nem értek vele egyet. Ha a szüleim szerettek, akkor nyilván nekik szeretném visszaadni, törődni velük, hogy békés öregkoruk legyen. Ha pedig vertek, szintén ne a gyerekeken csattanjon az ostor..
Ez a gondolat szerintem nem így szólhat, inkább "Amit a szüleidtől kapsz, a gyerekeidnek fizeted vissza." A legtöbb esetben az ember önkéntelenül is másolja azt a mintát, amit otthon látott, legyen az jó vagy rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!